1 DECEMBRIE ESTE SI ZIUA UNIRII SITE-URILOR FLORESTISTIRI.RO si FLORESTI-GILAU.RO

Incepand de maine, 1 DECEMBRIE, cotidianul electronic FLORESTISTIRI.RO fuzioneaza cu FLORESTI-GILAU.RO.

Motivul principal care a dus la decizia UNIRII site-urilor tine de politica editoriala.

Doua “pixuri” va pot oferi mai multe informatii pertinente din Floresti, Zona Metropolitana (inclusiv Gilau).

Nu trebuie omis nici aspectul financiar care a determinat la fuziunea dintre cele doua site-uri de informatii.

Altfel spus, cel care in urma cu 5 ani a “dat drumul” la FLORESTI-GILAU.RO se intoarce acasa si va multumeste ca ati lecturat FLORESTISTI.RO.

Incepand de maine ne “vedem” pe FLORESTI-GILAU.RO!

Codin SAMOILA

breaking-news - Copy

Ce societati comerciale au licitat pentru introducerea cablurilor in subteran

Primăria comunei Florești a deschis ofertele în urma licitației de introducere a cablurilor aeriene în subteran de pe DN1.

”Aceasta va aduce un plus de calitate și confort traiului din Florești. Vom avea un aspect estetic deosebit la principalele artere și floreștenii vor beneficia pe străzile Avram Iancu de iluminat public modern și trotuare pe ambele părți ale drumului”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

intrare floresti dinspre cluj

Ofertele celor cinci firme:

EUROAUDIT: 7.222.751,67 LEI

WALHALA INVEST PRODCOMIMPEX: 5.392.195,96 LEI

ENERGOBIT: 6.794.979,65 LEI

ASOCIAȚIA NEON LIGHTING + TRI EM SERV: 5.333.801,51 LEI

ELECTROPLUS: 5.162.265,68 LEI

Societatea care a proiectat Cluj Arena, SC Dico Tiganas, va ridica noua scoala din Floresti

In aceaasta dimineata, la sediul Primariei Floresti, edilul localitatii, dl. Horia Sulea (foto) a semnat contractul privind realizarea „Proiectare şi lucrări de construire şcoală, P+2E, împrejmuire, branşamente şi utilităţi, pe b-dul cetatea Fetei”.

Investititia a fost estimata la valoarea de 10,861 milioane lei. Licitatia si deschiderea plicurilor cu oferte privind construirea unei scoli a avut loc pe data de 21 octombrie.

lacrimi sulea

La licitatie s-au prezentat urmatoarele societati, iar ofertele acestora au fost:Societatea care a proiectat Cluj Arena

Asocierea SC 2 INVEST SRL + SC CIVITAS PROIECTARE SRL 10.231.637,6 lei

Asocierea SC BIOMIAL SRL + SC SMARTBAU CONSTRUCT + SERENA SA 8.909.783,08 lei

Asocierea SC COLDEA CONSTRUCTII + SC DICO ȚIGANAS SRL 8.082.577,10 lei

Asocierea NAPOCA SA + SC PLANWERK SRL 8.689.270,05 lei

Licitatia a fost castigata de catre SC COLDEA CONSTRUCTII + SC DICO ȚIGANAS SRL la pretul de 8.082.577,10 lei, iar termenul de executie este de 18 luni!

Va reamintim, SC Dico Tiganas SRL a realizat designul CLUJ ARENA!

C.S.

Iohannis l-a zdrobit pe Ponta la Cluj!

Iohannis a obţinut 73,82% din voturi în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, în timp ce actualul premier, Victor Ponta, a convins abia 26,17% din clujeni să îl voteze.

Preşedintele BEJ Cluj, Monica Trofin, a declarat presei, luni dimineaţă, că prezenţa la urne în judeţ a fost de 69,53%.

vot floresti 2014

“Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 306.068 de voturi (73,82%) în turul II al alegerilor prezidenţiale de duminică, în judeţul Cluj, în timp ce candidatul PSD, Victor Ponta, a obţinut 108.519 voturi (26,17%). Prezenţa la urne a fost de 69,53%, adică 418.723 persoane. Numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 414.587″, a afirmat Trofin.

Potrivit acesteia, la alegerile de duminică au fost înregistrate 4.135 de voturi nule, iar 66.137 de persoane au votat pe liste suplimentare, în timp ce 3.466 de persoane au votat folosind urna mobilă.

În primul tur de scrutin, prezenţa la vot a fost în judeţul Cluj de 55,35%. Atunci, Klaus Iohannis a avut 42,53% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 23,79%.

sursa: ziuadecj.realitatea.net

12.915 floresteni au ales KLAUS IOHANNIS!

Klaus Iohannis a castigat detasat alegerile in localitatea Floresti. Noul presedinte al Romaniei a fost votat de aproape 13.000 de floresteni. Vezi rezultatul alegerilor in Floresti.

breaking-news - Copy

REZULTATE VOT TURUL DOI ALEGERI PREZIDENȚIALE FLOREȘTI

PREZIDENȚIALE FLOREȘTI

VOTANȚI PE LISTE ELECTORALE 19.056

VOTURI EXPRIMATE 15.715

DIN CARE DE PE LISTELE PERMANENTE 11.779

DE PE LISTE SUPLIMENTARE 3.931
URNA SPECIALĂ 5

VOTURI KLAUS IOHANNIS 12.915 – 82,82%

VOTURI VICTOR PONTA 2.681 – 17,19%

IOHANNIS este noul PREŞEDINTE al ROMÂNIEI!!!

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale din România, potrivit rezultatelor parţiale oficiale anunţate de BEC la 09:00, după numărarea voturilor din 96,5% din secţii.

Klaus Iohannis a obţinut 54,66% din voturi, în timp ce contracandidatul său, Victor Ponta- 45,33%. Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 11.369.607 de persoane, ceea ce reprezintă 63,95% din totalul celor înscrişi pe listele electorale permanente.

breaking-news - Copy

Au fost exprimate 11.207.503 voturi valide, adică 98,57% din totalul opţiiunilor, în timp ce 162.024 de voturi au fost declarate nule.

KLAUS IOHANNIS: “Această victorie nu este a mea, este a voastră, a românilor! Împreună, am arătat în ultimele luni că nu exista imposibil, că orice se poate îndeplini prin credință și hotărâre. Prin voi, România a prins puteri pentru a se face bine. Am nevoie de voi, pentru că România noastră începe acum!”

Florestenii au luat cu asalt sectiile de votare. Se anticipeaza o prezenta masiva la vot!

In primul tur al prezidentialelor, pe 2 noiembrie, in Floresti au votat 11.457 persoane.

Candidatul Aliantei Crestin Liberale, dl. Klaus Iohannis, a obtinut 5948 de voturi. Contracandidatul sau, premierul Romaniei, a luat in Floresti doar 1724 de voturi.

vot 10

Astazi, inca de la primele ore ale diminetii, florestenii au iesit in numar mare, considerabil mai mare fata de primul tur, sa-si voteze noul presedinte.

Imagini doar pe https://www.facebook.com/FlorestiStiri.Ro

Romania s-a trezit! Cozi interminabile la Londra, Paris, Munchen, Berlin, Viena

Romanii s-au trezit si sunt decisi sa-si schimbe viitorul prin VOT!

Reporterii televiziunilor si ziarelor on-line independente de puterea de la Bucuresti transmit imagini cu cozile interminabile care s-au format inca de dimineata la sediile ambasadelor si consulatelor Romaniei din strainatate.

Prin interediul unui florestean aflat la Londra, d-nul Mitica Capusan, cotidianul electronic florestistiri.ro va invita sa priviti cum romanii stau la coada pentru a vota in capitala Regatului Unit al marii Britanii si Irlandei de Nord.

Imagini doar pe https://www.facebook.com/FlorestiStiri

breaking-news - Copy

Primarul Florestiului a votat pentru o ” Romanie in care lucrul bine facut sa fie definitoriu!”

Horia Sulea, primarul Florestiului, a votat in jurul orei 11.15 la una dintre cele doua sectii de votare aflate in Gradinita de pe strada Horea.

vot primar 25 mai

La iesirea din sectie, primarul Horia Sulea ne-a declarat: “Am votat pentru o Romanie in care lucrul bine facut sa fie definitoriu pentru intreaga societate. Dezideratul meu este o Romanie mai puternica, mai respectata, care sa conteze mai mult in structurile europene si euroatlantice si a carei voce sa se auda mai pregnant. Dragi floresteni, va invit la vot! E dreptul dvs castigat prin sange de inaintasii nostri!”

Imagini doar pe https://www.facebook.com/FlorestiStiri.Ro

In Floresti, Proiectele de Reconversie Profesionala continua!

Astazi, 14 noiembrie 2014, de la ora 18.00, în sala de conferințe a pensiunii Casa Zânelor din comuna Florești, va avea loc a doua conferință intermediară, conform strategiei de implementare a proiectului strategic POSDRU ID 129124 cu titlul “Măsuri active în vederea integrării pe piața muncii”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

De asemenea, la această conferință vor participa membrii echipei de management a proiectului, membrii echipei de implementare, precum și cursanți implicați activ în desfășurarea proiectului. Printre cei prezenți se va afla și reprezentantul autorizat al beneficiarului proiectului, Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Florești, respectiv primarul comunei, Horia Petru Șulea.

SANYO DIGITAL CAMERA

În cadrul acestei conferințe se vor discuta toate aspectele legate de desfășurarea și implementarea proiectului, de la debutul acestui proiect până în prezent.

Printre subiectele abordate se va pune în discuție și strategia de implementare a proiectului pe perioada ultimului trimestru aferent anului curent, ținându-se cont de respectarea condițiilor de eligibilitate, preîntâmpinându-se astfel viitoarele posibile probleme ce pot apărea pe parcursul implementării proiectului.

Primarul Horea Sulea ne-a declarat ca aceste proiecte nu sunt sustinute, din pacate, si de catre Guvernul Romaniei.

“Oamenii absolva cursurile, primesc diplomele, insa cu greu isi gasesc un loc de munca in tara. Guvernul nu creaza locuri de munca, iar oamenii pleaca in strainatate. Noi ii formam profesional si altii, din strainatate, beneficiaza de pregatirea lor profesionala”, a declarat Horia Sulea.