1 DECEMBRIE ESTE SI ZIUA UNIRII SITE-URILOR FLORESTISTIRI.RO si FLORESTI-GILAU.RO

Incepand de maine, 1 DECEMBRIE, cotidianul electronic FLORESTISTIRI.RO fuzioneaza cu FLORESTI-GILAU.RO.

Motivul principal care a dus la decizia UNIRII site-urilor tine de politica editoriala.

Doua “pixuri” va pot oferi mai multe informatii pertinente din Floresti, Zona Metropolitana (inclusiv Gilau).

Nu trebuie omis nici aspectul financiar care a determinat la fuziunea dintre cele doua site-uri de informatii.

Altfel spus, cel care in urma cu 5 ani a “dat drumul” la FLORESTI-GILAU.RO se intoarce acasa si va multumeste ca ati lecturat FLORESTISTI.RO.

Incepand de maine ne “vedem” pe FLORESTI-GILAU.RO!

Codin SAMOILA

breaking-news - Copy

INCA O INVESTITIE PENTRU DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII LOCALITATII FLORESTI

La sediul Primariei Floresti s-a desfasurat ieri “Licitatia pentru instalarea a patru statii de pompare, două pentru apa menajera, pe strazile Urusagului si Dumitru Mocanu si doua pentru apa pluviala pe strazile Ioan Rus si Florilor”. Investitia a fost aproximata la 1 milion de lei.

La licitatie s-au prezentat doua societati comerciale: GENTILIA CONSTRUCT CÂMPIA TURZII (suma oferită pentru lucrare: 893.724 lei)

BOCCARDO ENTERPRISE CLUJ NAPOCA (suma oferită pentru lucrare: 839.434 lei).

luxor 2 florestistiri.ro

“Este vorba de patru staţii de pompare, două pentru apa menajeră, pe Uruşagului şi Dumitru Mocanu şi două pentru apa pluvială, pe Ioan Rus şi Florilor. Prin această investiţie vom realiza o şi mai bună sistematizare a canalizării în zonă. Floreştenii trebuie să ştie că la noi nu politicul este vioara întâi ci administraţia şi lupta continuă pentru a oferi un trai cât mai Occidental floreştenilor. Asta deşi unii bat apa în piuă cu politicul şi la tot pasul ne pun beţe în roate şi se împotrivesc investiţiilor. Bineînţeles, investiţia este realizată strict din banii floreştenilor, adică din bugetul nostru propriu, fără nici un aport al Guvernului”, a declrata primarul Horia Şulea.

GENTILIA CONSTRUCT CÂMPIA TURZII (suma oferită pentru lucrare: 893.724 lei)

BOCCARDO ENTERPRISE CUJ NAPOCA (suma oferită pentru lucrare: 839.434 lei)

Cine sunt “iepurasii” de la Gradinita “Prietenii lui Mickey”

Noi suntem “IEPURASII”. Suntem o grupa de 12 copilasi care venim zilnic la gradinita sa descoperim lucruri fascinante alaturi de educatoarele noastre.

Ele sunt: Adriana Pintea, profesor pentru invatamantul prescolar, si Claudia Moca, instructor-animator.

mickey mouse 3

Impreuna desfasuram activitati interesante care ne ajuta sa crestem si sa ne dezvoltam frumos. Activitatile noastre sunt prevazute in curriculum national si in curriculum la decizia gradinitei. Astazi am fost foarte incantati de noile elemente de motricitate (pietre tactile, trasee motrice) pe care le-am gasit in grupa.

Joi, in cadrul sedintei de C.L. Floresti, Gradinita “Prietenii lui Mickey” este propusa pentru inscrierea in reteaua scolara a comunei Floresti.

Imagini pe https://www.facebook.com/FlorestiStiri.Ro

(Advertorial)

Consiliul Local Floresti ia in discutie taxele si impozitele locale

Primarul Horia Sulea a semnat in cursul dupa-amiezii de vineri Ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Floresti, programata pentru dupa-amiaza zilei de joi, 27 noiembrie. Pe Ordinea de zi sunt trecute un numar de 17 Proiecte de Hotarari, printre care si “Proiect de hotarare privind aprobarea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2015″, respectiv “Proiect de hotarare privind aprobarea numarului de burse/categorii de burse pentru semestrul I. anul scolar 2014-2015, pentru Scoala Gimnaziala ” Gherorghe Sincai ” Floresti.

floresti cons local 004

Iata Ordinea de zi a sedintei C.L. Floresti din data de 27 noiembrie:

1. Proiect de hotarare privind aprobarea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2015.

2. Proiect de hotarare privind aprobarea statului de functii si organigrama aparatului de specialitate al primarului.

3. Proiect de hotarare privind aprobarea Planului de ocupare a functiilor publice pentru anul 2015.

4. Proiect de hotarare privind aprobarea inchirierii spatiilor cu destinatia cabinete medicale, situate in localitatea Floresti, str. Cardinal Iuliu Hossu, nr. 1.

5. Proiect de hotarare privind acordarea titlului de cetatean de onoare al comunei Floresti, d-nului Gherman Adrian.

6. Proiect de hotarare privind aprobarea modificarii si completarii Actului Constitutiv si a Statutului Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Eco-Metropolitan.

7. Proiect de hotarare privind aprobarea unor masuri de functionare a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Eco-Metropolitan Cluj, pentru anul 2015.

8. Proiect de hotarare privind aprobarea concesionarii unui teren situat in localitatea Floresti, inscris in CF 55395 , nr. cadastral 6935, in suprafata de 939 mp.

9. Proiect de hotarare privind aprobarea numarului de burse/categorii de burse pentru semestrul I. anul scolar 2014-2015, pentru Scoala Gimnaziala ” Gherorghe Sincai ” Floresti.

10. Proiect de hotarare privind numirea unor reprezentati ai Consiliului local in Consiliul de Administratie al Gradinitei ” Prietenii lui Mickey” si Gradinita ” Daniela” si in Comisia pentru evaluarea si asigurarea calitatii la Gradinita ” Daniela “.

11. Proiect de hotarare privind inscrierea in reteaua scolara a comunei Floresti a Gradinitei ” Prietenii lui Mickey” si a Gradinitei cu program Prelungit ” Clubul Papadiilor ” Floresti.

12. Proiect de hotarare privind aprobarea protocolului de predare- primire a activelor , mijloace fixe si incheierea protocolului cu Asociatia Regionala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Bazinul Somes Tisa, in scopul delegarii Serviciului de alimentare cu apa si canalizare catre SC Compania de Apa Somes SA.

13. Proiect de hotarare privind aprobarea prelungirii contractului de comodat nr. 41790/24.02.2012, incheiat intre Consiliul Local Floresti si Inspectoratul Judetean de Politie Cluj, avand ca obiect imobilul situat in localitatea Floresti, str. Eroilor., nr. 9.

14. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei pentru PUZ ” Construire imobile de locuinte colective P+3E”, situate in localitatea Floresti, str. Porii f.n., beneficiar SC Mot Construct, SC Cristal Turism, SC Ale Avis, SC Somesul Cald Productie SRL.

15. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei pentru PUZ ” Corelare PUZ aprobat prin HCL nr. 32/20.03.2014, pentru imobil locuinte colective P+4E”, situate in localitatea Floresti, str. Lacului, f.n., beneficiar Vacaras Vera.

16. Proiect de hotarare privind aprobarea unor reglementari urbanistice referitoare la balcoane.

17. Proiect de hotarare privind aprobarea contractarii de catre comuna Floresti , jud. Cluj, a unei finantari rabursabile interne in valoare de maxim 63 milioane lei pentru asigurarea fondurilor necesare implementarii obiectivelor de interes public local prevazute in HCL nr. 121 din 16.10.2014.

18. Diverse.

Asociația Română a Cărnii cere Parlamentului reducerea TVA la carne

Asociația Română a Cărnii (ARC) a transmis o scrisoare deschisă președintelui Senatului și președintelui Camerei Deputaților în care le solicită ajutorul direct în vederea scăderii TVA la carne.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, ARC solicită aprobarea prin vot a inițiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne și preparate din carne, depusă deja la Camera Deputaților, în 10 martie a.c.

carrefour polus

“TVA la nivelul de 24% încurajează evaziunea fiscală și competiția neloială. Producătorii și procesatorii români de carne sunt la limita profitabilității și situația s-a înrăutățit și mai mult după reducerea TVA în Ungaria, la 5% pentru carnea de porc. Din datele Asociației Române a Cărnii, evaziunea fiscală este de aproximativ 13 miliarde de euro, adică 75% din TVA-ul care ar trebui încasat la bugetul de stat. Din păcate, nici 10% din TVA nu este colectat și astfel statul este păgubit în fiecare an cu 600 de milioane de euro, din cauza evaziunii fiscale la carne și la preparatele din carne. De aceea, solicităm aprobarea prin vot a inițiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne și preparate din carne”, a declarat Radu Timiș, președintele ARC, în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, prioritatea industriei cărnii pentru anul 2015 este reducerea TVA la carne și la preparatele din carne la 5%.

sursa: Agerpres

Societatea care a proiectat Cluj Arena, SC Dico Tiganas, va ridica noua scoala din Floresti

In aceaasta dimineata, la sediul Primariei Floresti, edilul localitatii, dl. Horia Sulea (foto) a semnat contractul privind realizarea „Proiectare şi lucrări de construire şcoală, P+2E, împrejmuire, branşamente şi utilităţi, pe b-dul cetatea Fetei”.

Investititia a fost estimata la valoarea de 10,861 milioane lei. Licitatia si deschiderea plicurilor cu oferte privind construirea unei scoli a avut loc pe data de 21 octombrie.

lacrimi sulea

La licitatie s-au prezentat urmatoarele societati, iar ofertele acestora au fost:Societatea care a proiectat Cluj Arena

Asocierea SC 2 INVEST SRL + SC CIVITAS PROIECTARE SRL 10.231.637,6 lei

Asocierea SC BIOMIAL SRL + SC SMARTBAU CONSTRUCT + SERENA SA 8.909.783,08 lei

Asocierea SC COLDEA CONSTRUCTII + SC DICO ȚIGANAS SRL 8.082.577,10 lei

Asocierea NAPOCA SA + SC PLANWERK SRL 8.689.270,05 lei

Licitatia a fost castigata de catre SC COLDEA CONSTRUCTII + SC DICO ȚIGANAS SRL la pretul de 8.082.577,10 lei, iar termenul de executie este de 18 luni!

Va reamintim, SC Dico Tiganas SRL a realizat designul CLUJ ARENA!

C.S.

Primaria Floresti organizeaza licitatia pentru introducerea “Sistemului Inteligent de Semaforizare” pe DN1

Pe data de 2 decembrie, la sediul Primariei Floresti va avea loc licitatia pentru implementarea “Sistemului Inteligent de Semaforizare” pe DN1.

Caietul de sarcini a fost postat in cursul zilei de ieri pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Valoarea lucrarii/proiectului este de 1,764,932 RON.

semafor-1024x527

Iata cateva detalii:

Denumire contract:
“Dirijarea circulatiei auto si pietonale prin intermediul unor semafoare rutiere in 3 intersectii si in 3 treceri pietonale amplasate pe DN1 si servicii de intretinere/revizii si interventii la instalatiile de semaforizare din 6 intersectii/treceri pietonale, comuna Floresti, jud. Cluj”

Obiectul contractului:

Executie lucrari si servicii de intretinere conform caietului de sarcini si proiectului tehnic in cadrul: “Dirijarea circulatiei auto si pietonale prin intermediul unor semafoare rutiere in 3 intersectii si in 3 treceri pietonale amplasate pe DN1 si servicii de intretinere/revizii si interventii la instalatiile de semaforizare din 6 intersectii/treceri pietonale, comuna Floresti, jud. Cluj”

Valoarea estimata fara TVA: Lucrari: 1.601.303 lei Diverse+neprevazute: 80.065 lei Servicii intretinere: 83.564 lei Total: 1.764.932 lei. Valoarea cheltuielilor diverse si neprevazute reprezinta 5% din valoarea estimata a lucrarilor.

Valoare estimata: 1,764,932 RON

Cuantumul garantiei de participare este de 33.627 lei.
Cuantumul garantiei de buna executie este de 10 %, din pretul contractului de lucrari fara TVA si se va constitui prin scrisoare de garantie bancara, prin retineri succesive sau prin orice alt instrument de garantare (conform art. 90 din HG 925/2006).

Criteriu de atribuire: Pretul cel mai scazut

Data limita de depunere a ofertelor: 02.12.2014 10:00
Data si ora deschiderii ofertelor: 02.12.2014 11:00
Data limita de valabilitate a ofertei: 90 zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)

In Floresti, Proiectele de Reconversie Profesionala continua!

Astazi, 14 noiembrie 2014, de la ora 18.00, în sala de conferințe a pensiunii Casa Zânelor din comuna Florești, va avea loc a doua conferință intermediară, conform strategiei de implementare a proiectului strategic POSDRU ID 129124 cu titlul “Măsuri active în vederea integrării pe piața muncii”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

De asemenea, la această conferință vor participa membrii echipei de management a proiectului, membrii echipei de implementare, precum și cursanți implicați activ în desfășurarea proiectului. Printre cei prezenți se va afla și reprezentantul autorizat al beneficiarului proiectului, Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Florești, respectiv primarul comunei, Horia Petru Șulea.

SANYO DIGITAL CAMERA

În cadrul acestei conferințe se vor discuta toate aspectele legate de desfășurarea și implementarea proiectului, de la debutul acestui proiect până în prezent.

Printre subiectele abordate se va pune în discuție și strategia de implementare a proiectului pe perioada ultimului trimestru aferent anului curent, ținându-se cont de respectarea condițiilor de eligibilitate, preîntâmpinându-se astfel viitoarele posibile probleme ce pot apărea pe parcursul implementării proiectului.

Primarul Horea Sulea ne-a declarat ca aceste proiecte nu sunt sustinute, din pacate, si de catre Guvernul Romaniei.

“Oamenii absolva cursurile, primesc diplomele, insa cu greu isi gasesc un loc de munca in tara. Guvernul nu creaza locuri de munca, iar oamenii pleaca in strainatate. Noi ii formam profesional si altii, din strainatate, beneficiaza de pregatirea lor profesionala”, a declarat Horia Sulea.

EXCLUSIV MEDIAFAX – Cota progresivă ar putea creşte din 2016 în trei trepte, de 15%, 25% şi 35%. Impozitele pe case şi terenuri cresc cu câte 25% în 2015 şi 2016 – REACŢIA ministrului Finanţelor

Guvernul intenţionează să renunţe la cotă unică de 16%, începând din 2016, şi să introducă cote progresive de impozitare a venitului, în trei trepte, de 15%, 25% şi 35%, potrivit unui document elaborat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), ministrul delegat pentru Buget şi consultat de MEDIAFAX.

psd floresti

Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare, iar în instituţie, autoritatea în ceea ce priveşte stabilirea politicii fiscale, nu s-a fãcut niciodată un scenariu privind eliminarea cotei unice de impozitare, se arată într-un comunicat al MFP.

Victor-Ponta-2

Într-un document care conţine mai multe propuneri de măsuri fiscale, elaborat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) – ministrul delegat pentru Buget, se precizează că una dintre acestea ar fi: “Introducerea impozitului progresiv pe venit, începând cu 2016 (3 cote progresive de 15%, 25% şi 35%)”.

O altă propunere din document este creşterea impozitelor locale pe terenuri şi imobile cu 25%, o majorare similară urmând să fie aplicată din 2016.

Potrivit Ministerului Finanţelor, nu s-au fãcut estimări cu privire la posibilitatea creşterii impozitelor locale pe proprietate cu 25% începând cu 2015 şi cu încă 25% începând cu 2016.

“Impozitele datorate pentru clădiri, pentru terenuri şi pentru mijloacele de transport vor fi menţinute la nivelul actual, în condiţiile în care consiliile locale vor păstra actualele niveluri de impozite şi taxe locale”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Finanţelor.