1 DECEMBRIE ESTE SI ZIUA UNIRII SITE-URILOR FLORESTISTIRI.RO si FLORESTI-GILAU.RO

Incepand de maine, 1 DECEMBRIE, cotidianul electronic FLORESTISTIRI.RO fuzioneaza cu FLORESTI-GILAU.RO.

Motivul principal care a dus la decizia UNIRII site-urilor tine de politica editoriala.

Doua “pixuri” va pot oferi mai multe informatii pertinente din Floresti, Zona Metropolitana (inclusiv Gilau).

Nu trebuie omis nici aspectul financiar care a determinat la fuziunea dintre cele doua site-uri de informatii.

Altfel spus, cel care in urma cu 5 ani a “dat drumul” la FLORESTI-GILAU.RO se intoarce acasa si va multumeste ca ati lecturat FLORESTISTI.RO.

Incepand de maine ne “vedem” pe FLORESTI-GILAU.RO!

Codin SAMOILA

breaking-news - Copy

Ce societati comerciale au licitat pentru introducerea cablurilor in subteran

Primăria comunei Florești a deschis ofertele în urma licitației de introducere a cablurilor aeriene în subteran de pe DN1.

”Aceasta va aduce un plus de calitate și confort traiului din Florești. Vom avea un aspect estetic deosebit la principalele artere și floreștenii vor beneficia pe străzile Avram Iancu de iluminat public modern și trotuare pe ambele părți ale drumului”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

intrare floresti dinspre cluj

Ofertele celor cinci firme:

EUROAUDIT: 7.222.751,67 LEI

WALHALA INVEST PRODCOMIMPEX: 5.392.195,96 LEI

ENERGOBIT: 6.794.979,65 LEI

ASOCIAȚIA NEON LIGHTING + TRI EM SERV: 5.333.801,51 LEI

ELECTROPLUS: 5.162.265,68 LEI

INCA O INVESTITIE PENTRU DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII LOCALITATII FLORESTI

La sediul Primariei Floresti s-a desfasurat ieri “Licitatia pentru instalarea a patru statii de pompare, două pentru apa menajera, pe strazile Urusagului si Dumitru Mocanu si doua pentru apa pluviala pe strazile Ioan Rus si Florilor”. Investitia a fost aproximata la 1 milion de lei.

La licitatie s-au prezentat doua societati comerciale: GENTILIA CONSTRUCT CÂMPIA TURZII (suma oferită pentru lucrare: 893.724 lei)

BOCCARDO ENTERPRISE CLUJ NAPOCA (suma oferită pentru lucrare: 839.434 lei).

luxor 2 florestistiri.ro

“Este vorba de patru staţii de pompare, două pentru apa menajeră, pe Uruşagului şi Dumitru Mocanu şi două pentru apa pluvială, pe Ioan Rus şi Florilor. Prin această investiţie vom realiza o şi mai bună sistematizare a canalizării în zonă. Floreştenii trebuie să ştie că la noi nu politicul este vioara întâi ci administraţia şi lupta continuă pentru a oferi un trai cât mai Occidental floreştenilor. Asta deşi unii bat apa în piuă cu politicul şi la tot pasul ne pun beţe în roate şi se împotrivesc investiţiilor. Bineînţeles, investiţia este realizată strict din banii floreştenilor, adică din bugetul nostru propriu, fără nici un aport al Guvernului”, a declrata primarul Horia Şulea.

GENTILIA CONSTRUCT CÂMPIA TURZII (suma oferită pentru lucrare: 893.724 lei)

BOCCARDO ENTERPRISE CUJ NAPOCA (suma oferită pentru lucrare: 839.434 lei)

13 medalii de aur pentru karateka floresteni la Cupa Romaniei

Karateka de la CS Hayashi Activ Floresti au obtinut 34 de medalii la Cupa Romaniei, competitie desfasurata la finele saptamanii trecute in Bucuresti.

CS Hayashi Activ Floresti a obtinut locul trei în clasamentul general naţional, cu un total de 34 de medalii, 13 de aur, 10 de argint şi 11 de bronz.

imagine 33

Printre cei medaliaţi se află POP DEBORA, TRAI ROBERT, TRAI ERVIN, BALAIS BEATRICE, RECEA ALEX, POP RAZVAN, MARCU DARIUS, CHIOREAN TUDOR, MEREU ANDREEA, UDREA RAZVAN, CRISTEA NICOLETA, PRAJA BEATRICE, CUSNARENCU SERBAN, TREBEA ANDREI, KANTOR ARTHUR, ILIE ADRIANA, MILITARU MARIA, POP RAZVAN DALIAN, TRAJ ROBERT, POP BOGDAN. Sportivii care au urcat pe podium au fost medaliaţi atât la probele de kata şi kumite individual cât şi la probele de echipe.

Va reamintim ca joi, 27 noiembrie, in cadrul sedintei de C.L. Floresti, la propunerea primarului Horia Sulea, antrenorul CS Hayashi Activ Floresti, d-lui. Adrian Gherman i se va inmana Titlul de Cetatean de Onoare al Florestiului.

Asociația Română a Cărnii cere Parlamentului reducerea TVA la carne

Asociația Română a Cărnii (ARC) a transmis o scrisoare deschisă președintelui Senatului și președintelui Camerei Deputaților în care le solicită ajutorul direct în vederea scăderii TVA la carne.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, ARC solicită aprobarea prin vot a inițiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne și preparate din carne, depusă deja la Camera Deputaților, în 10 martie a.c.

carrefour polus

“TVA la nivelul de 24% încurajează evaziunea fiscală și competiția neloială. Producătorii și procesatorii români de carne sunt la limita profitabilității și situația s-a înrăutățit și mai mult după reducerea TVA în Ungaria, la 5% pentru carnea de porc. Din datele Asociației Române a Cărnii, evaziunea fiscală este de aproximativ 13 miliarde de euro, adică 75% din TVA-ul care ar trebui încasat la bugetul de stat. Din păcate, nici 10% din TVA nu este colectat și astfel statul este păgubit în fiecare an cu 600 de milioane de euro, din cauza evaziunii fiscale la carne și la preparatele din carne. De aceea, solicităm aprobarea prin vot a inițiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne și preparate din carne”, a declarat Radu Timiș, președintele ARC, în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, prioritatea industriei cărnii pentru anul 2015 este reducerea TVA la carne și la preparatele din carne la 5%.

sursa: Agerpres

ULUITOR! Sefa DIICOT, Alina Bica, reţinuţă de DNA pentru 24 de ore

Alina Bica este acuzată de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu, după ce a făcut parte dintr-o comisie care a aprobat despăgubiri uriaşe pentru un teren supraevaluat. Alţi doi membri ai respectivei comisii au fost reţinuti de DNA pentru 24 de ore. Vezi acuzaţiile procurorilor DNA.

DNA A REŢINUT-O ŞI PE ŞEFA DIICOT, ALINA BICA

“În continuarea comunicatului nr. 1654/VIII/3 din 20 noiembrie 2014, referitor la reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren în suprafață de 13,0535 ha, situat în București, zona Plumbuita, sector 2, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de Combatere a Corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20.11.2014, a inculpatei BICA ALINA MIHAELA, membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, se arată într-un nou comunicat de presă al DNA.

catuse - Copy

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de Combatere a Corupției au dispus:

- punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20.11.2014, a inculpaților ALEXANDRU LĂCRĂMIOARA și BOGDAN DRAGOŞ-GEORGE, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

- și începerea urmăririi penale față de

BICA ALINA MIHAELA, membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, cu privire la săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Din ordonanţele întocmite de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 15.10.2014 Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupție, în legătură cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, în suprafață de13,0535 ha, situat în București, zona Plumbuita, sector 2.

Concret, la data de 15.03.2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, din care făceau parte suspecta Bica Alina Mihaela și inculpații Alexandru Lăcrămioara și Bogdan Dragoş-George, a aprobat raportul de evaluare, întocmit de un expert evaluator, corespunzător dosarului nr. 22714/FFCC, cu încălcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente.

Astfel, membrii Comisiei, luând la cunoştinţă de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat că expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reală) la 377.282.300 lei(valoarea unui teren asemănător situat într-o zonă centrală a Capitalei).

Aceștia au fost conştienţi însă că terenul era supraevaluat, aspect ce reiese şi din faptul că, anterior, în şedinţa din 24.02.2011, când dosarul respectiv mai fusese analizat, s-a dispus amânarea luării unei decizii pentru următoarea şedinţă, fiind solicitată participarea evaluatorului şi întocmirea unui scurt istoric al dosarului.

După emiterea deciziei de despăgubire, la data de 15.03.2011, oamenii de afaceri, beneficiari ai drepturilor litigioase asupra terenului din anul 2010, au obţinut titluri de conversie în acţiuni la FONDUL PROPRIETATEA, listat la bursă din data 25.01.2010, în cuantum de 377.282.300 lei, echivalentul a 89.426.189 euro(755/metru pătrat).

Prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu, de către membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost produs statului român un prejudiciu în valoare de 263.327.559 lei,(echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentând supraevaluarea), concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase.

Inculpaților și suspectei li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Alina Bica este şefa DIICOT din mai 2013, fiind numită prin decret prezidenţial la propunerea ministrului interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta.

DIICOT este unica structură din cadrul Ministerului Public, specializată în combaterea şi investigarea infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism.

Alina Bica a ocupat în perioada 2009-2012 funcţia de secretar de stat în ministerul Justiţiei.

Bica a fost recent în atenţia opiniei publice, înainte de primul tur al prezidenţialelor, după ce a apărut într-o serie de fotografii alături de Elena Udrea, care ar fi fost făcute în februarie 2014 la Paris.

Pe site-ul „joscenzura2014.wordpress.com” au aparut în 30 octombrie 2014, cu câteva zile înainte de primul tur al prezidenţialelor, mai multe fotografii cu preşedintele PMP, Elena Udrea si Alina Bica, procurorul şef DIICOT.

“Fetele s-au distrat foarte bine si au spart cateva zeci de mii de euro. O apropiere intre un om politic controversat, Elena Udrea, o fosta seja de institutie de stat cu buget dirijat discretionar si o procuroare-sefa pusa politic care ar trebui sa lupte impotriva coruptiei politice si a crimei organizate. Aceste imagini zac in mai multe redactii din Bucuresti. Au fost tinute la sertar in urma unor presiuni de neimaginat”, se scria la acel moment pe respectivul site.

După câteva ore, în aceeaşi zi site-ul „joscenzura2014.wordpress.com” a fost sters de autorii săi.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat că respectivele fotografii fac parte dintr-o operaţiune de filaj, făcută de serviciile secrete şi că obiectivul iniţial al filajului ar fi fost Alina Bica, şefa DIICOT.

În data de 1 noiembrie, jurnalul.ro avansa ipoteza că DNA ar fi filat-o pe Alina Bica în februarie 2014 la Paris.

Societatea care a proiectat Cluj Arena, SC Dico Tiganas, va ridica noua scoala din Floresti

In aceaasta dimineata, la sediul Primariei Floresti, edilul localitatii, dl. Horia Sulea (foto) a semnat contractul privind realizarea „Proiectare şi lucrări de construire şcoală, P+2E, împrejmuire, branşamente şi utilităţi, pe b-dul cetatea Fetei”.

Investititia a fost estimata la valoarea de 10,861 milioane lei. Licitatia si deschiderea plicurilor cu oferte privind construirea unei scoli a avut loc pe data de 21 octombrie.

lacrimi sulea

La licitatie s-au prezentat urmatoarele societati, iar ofertele acestora au fost:Societatea care a proiectat Cluj Arena

Asocierea SC 2 INVEST SRL + SC CIVITAS PROIECTARE SRL 10.231.637,6 lei

Asocierea SC BIOMIAL SRL + SC SMARTBAU CONSTRUCT + SERENA SA 8.909.783,08 lei

Asocierea SC COLDEA CONSTRUCTII + SC DICO ȚIGANAS SRL 8.082.577,10 lei

Asocierea NAPOCA SA + SC PLANWERK SRL 8.689.270,05 lei

Licitatia a fost castigata de catre SC COLDEA CONSTRUCTII + SC DICO ȚIGANAS SRL la pretul de 8.082.577,10 lei, iar termenul de executie este de 18 luni!

Va reamintim, SC Dico Tiganas SRL a realizat designul CLUJ ARENA!

C.S.

12.915 floresteni au ales KLAUS IOHANNIS!

Klaus Iohannis a castigat detasat alegerile in localitatea Floresti. Noul presedinte al Romaniei a fost votat de aproape 13.000 de floresteni. Vezi rezultatul alegerilor in Floresti.

breaking-news - Copy

REZULTATE VOT TURUL DOI ALEGERI PREZIDENȚIALE FLOREȘTI

PREZIDENȚIALE FLOREȘTI

VOTANȚI PE LISTE ELECTORALE 19.056

VOTURI EXPRIMATE 15.715

DIN CARE DE PE LISTELE PERMANENTE 11.779

DE PE LISTE SUPLIMENTARE 3.931
URNA SPECIALĂ 5

VOTURI KLAUS IOHANNIS 12.915 – 82,82%

VOTURI VICTOR PONTA 2.681 – 17,19%

IOHANNIS este noul PREŞEDINTE al ROMÂNIEI!!!

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale din România, potrivit rezultatelor parţiale oficiale anunţate de BEC la 09:00, după numărarea voturilor din 96,5% din secţii.

Klaus Iohannis a obţinut 54,66% din voturi, în timp ce contracandidatul său, Victor Ponta- 45,33%. Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 11.369.607 de persoane, ceea ce reprezintă 63,95% din totalul celor înscrişi pe listele electorale permanente.

breaking-news - Copy

Au fost exprimate 11.207.503 voturi valide, adică 98,57% din totalul opţiiunilor, în timp ce 162.024 de voturi au fost declarate nule.

KLAUS IOHANNIS: “Această victorie nu este a mea, este a voastră, a românilor! Împreună, am arătat în ultimele luni că nu exista imposibil, că orice se poate îndeplini prin credință și hotărâre. Prin voi, România a prins puteri pentru a se face bine. Am nevoie de voi, pentru că România noastră începe acum!”