1 DECEMBRIE ESTE SI ZIUA UNIRII SITE-URILOR FLORESTISTIRI.RO si FLORESTI-GILAU.RO

Incepand de maine, 1 DECEMBRIE, cotidianul electronic FLORESTISTIRI.RO fuzioneaza cu FLORESTI-GILAU.RO.

Motivul principal care a dus la decizia UNIRII site-urilor tine de politica editoriala.

Doua “pixuri” va pot oferi mai multe informatii pertinente din Floresti, Zona Metropolitana (inclusiv Gilau).

Nu trebuie omis nici aspectul financiar care a determinat la fuziunea dintre cele doua site-uri de informatii.

Altfel spus, cel care in urma cu 5 ani a “dat drumul” la FLORESTI-GILAU.RO se intoarce acasa si va multumeste ca ati lecturat FLORESTISTI.RO.

Incepand de maine ne “vedem” pe FLORESTI-GILAU.RO!

Codin SAMOILA

breaking-news - Copy

ULUITOR! Sefa DIICOT, Alina Bica, reţinuţă de DNA pentru 24 de ore

Alina Bica este acuzată de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu, după ce a făcut parte dintr-o comisie care a aprobat despăgubiri uriaşe pentru un teren supraevaluat. Alţi doi membri ai respectivei comisii au fost reţinuti de DNA pentru 24 de ore. Vezi acuzaţiile procurorilor DNA.

DNA A REŢINUT-O ŞI PE ŞEFA DIICOT, ALINA BICA

“În continuarea comunicatului nr. 1654/VIII/3 din 20 noiembrie 2014, referitor la reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren în suprafață de 13,0535 ha, situat în București, zona Plumbuita, sector 2, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de Combatere a Corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20.11.2014, a inculpatei BICA ALINA MIHAELA, membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, se arată într-un nou comunicat de presă al DNA.

catuse - Copy

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de Combatere a Corupției au dispus:

- punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20.11.2014, a inculpaților ALEXANDRU LĂCRĂMIOARA și BOGDAN DRAGOŞ-GEORGE, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

- și începerea urmăririi penale față de

BICA ALINA MIHAELA, membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, cu privire la săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Din ordonanţele întocmite de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 15.10.2014 Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupție, în legătură cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, în suprafață de13,0535 ha, situat în București, zona Plumbuita, sector 2.

Concret, la data de 15.03.2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, din care făceau parte suspecta Bica Alina Mihaela și inculpații Alexandru Lăcrămioara și Bogdan Dragoş-George, a aprobat raportul de evaluare, întocmit de un expert evaluator, corespunzător dosarului nr. 22714/FFCC, cu încălcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente.

Astfel, membrii Comisiei, luând la cunoştinţă de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat că expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reală) la 377.282.300 lei(valoarea unui teren asemănător situat într-o zonă centrală a Capitalei).

Aceștia au fost conştienţi însă că terenul era supraevaluat, aspect ce reiese şi din faptul că, anterior, în şedinţa din 24.02.2011, când dosarul respectiv mai fusese analizat, s-a dispus amânarea luării unei decizii pentru următoarea şedinţă, fiind solicitată participarea evaluatorului şi întocmirea unui scurt istoric al dosarului.

După emiterea deciziei de despăgubire, la data de 15.03.2011, oamenii de afaceri, beneficiari ai drepturilor litigioase asupra terenului din anul 2010, au obţinut titluri de conversie în acţiuni la FONDUL PROPRIETATEA, listat la bursă din data 25.01.2010, în cuantum de 377.282.300 lei, echivalentul a 89.426.189 euro(755/metru pătrat).

Prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu, de către membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost produs statului român un prejudiciu în valoare de 263.327.559 lei,(echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentând supraevaluarea), concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase.

Inculpaților și suspectei li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Alina Bica este şefa DIICOT din mai 2013, fiind numită prin decret prezidenţial la propunerea ministrului interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta.

DIICOT este unica structură din cadrul Ministerului Public, specializată în combaterea şi investigarea infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism.

Alina Bica a ocupat în perioada 2009-2012 funcţia de secretar de stat în ministerul Justiţiei.

Bica a fost recent în atenţia opiniei publice, înainte de primul tur al prezidenţialelor, după ce a apărut într-o serie de fotografii alături de Elena Udrea, care ar fi fost făcute în februarie 2014 la Paris.

Pe site-ul „joscenzura2014.wordpress.com” au aparut în 30 octombrie 2014, cu câteva zile înainte de primul tur al prezidenţialelor, mai multe fotografii cu preşedintele PMP, Elena Udrea si Alina Bica, procurorul şef DIICOT.

“Fetele s-au distrat foarte bine si au spart cateva zeci de mii de euro. O apropiere intre un om politic controversat, Elena Udrea, o fosta seja de institutie de stat cu buget dirijat discretionar si o procuroare-sefa pusa politic care ar trebui sa lupte impotriva coruptiei politice si a crimei organizate. Aceste imagini zac in mai multe redactii din Bucuresti. Au fost tinute la sertar in urma unor presiuni de neimaginat”, se scria la acel moment pe respectivul site.

După câteva ore, în aceeaşi zi site-ul „joscenzura2014.wordpress.com” a fost sters de autorii săi.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat că respectivele fotografii fac parte dintr-o operaţiune de filaj, făcută de serviciile secrete şi că obiectivul iniţial al filajului ar fi fost Alina Bica, şefa DIICOT.

În data de 1 noiembrie, jurnalul.ro avansa ipoteza că DNA ar fi filat-o pe Alina Bica în februarie 2014 la Paris.

Iohannis l-a zdrobit pe Ponta la Cluj!

Iohannis a obţinut 73,82% din voturi în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, în timp ce actualul premier, Victor Ponta, a convins abia 26,17% din clujeni să îl voteze.

Preşedintele BEJ Cluj, Monica Trofin, a declarat presei, luni dimineaţă, că prezenţa la urne în judeţ a fost de 69,53%.

vot floresti 2014

“Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 306.068 de voturi (73,82%) în turul II al alegerilor prezidenţiale de duminică, în judeţul Cluj, în timp ce candidatul PSD, Victor Ponta, a obţinut 108.519 voturi (26,17%). Prezenţa la urne a fost de 69,53%, adică 418.723 persoane. Numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 414.587″, a afirmat Trofin.

Potrivit acesteia, la alegerile de duminică au fost înregistrate 4.135 de voturi nule, iar 66.137 de persoane au votat pe liste suplimentare, în timp ce 3.466 de persoane au votat folosind urna mobilă.

În primul tur de scrutin, prezenţa la vot a fost în judeţul Cluj de 55,35%. Atunci, Klaus Iohannis a avut 42,53% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 23,79%.

sursa: ziuadecj.realitatea.net

12.915 floresteni au ales KLAUS IOHANNIS!

Klaus Iohannis a castigat detasat alegerile in localitatea Floresti. Noul presedinte al Romaniei a fost votat de aproape 13.000 de floresteni. Vezi rezultatul alegerilor in Floresti.

breaking-news - Copy

REZULTATE VOT TURUL DOI ALEGERI PREZIDENȚIALE FLOREȘTI

PREZIDENȚIALE FLOREȘTI

VOTANȚI PE LISTE ELECTORALE 19.056

VOTURI EXPRIMATE 15.715

DIN CARE DE PE LISTELE PERMANENTE 11.779

DE PE LISTE SUPLIMENTARE 3.931
URNA SPECIALĂ 5

VOTURI KLAUS IOHANNIS 12.915 – 82,82%

VOTURI VICTOR PONTA 2.681 – 17,19%

IOHANNIS este noul PREŞEDINTE al ROMÂNIEI!!!

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale din România, potrivit rezultatelor parţiale oficiale anunţate de BEC la 09:00, după numărarea voturilor din 96,5% din secţii.

Klaus Iohannis a obţinut 54,66% din voturi, în timp ce contracandidatul său, Victor Ponta- 45,33%. Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 11.369.607 de persoane, ceea ce reprezintă 63,95% din totalul celor înscrişi pe listele electorale permanente.

breaking-news - Copy

Au fost exprimate 11.207.503 voturi valide, adică 98,57% din totalul opţiiunilor, în timp ce 162.024 de voturi au fost declarate nule.

KLAUS IOHANNIS: “Această victorie nu este a mea, este a voastră, a românilor! Împreună, am arătat în ultimele luni că nu exista imposibil, că orice se poate îndeplini prin credință și hotărâre. Prin voi, România a prins puteri pentru a se face bine. Am nevoie de voi, pentru că România noastră începe acum!”

Florestenii au luat cu asalt sectiile de votare. Se anticipeaza o prezenta masiva la vot!

In primul tur al prezidentialelor, pe 2 noiembrie, in Floresti au votat 11.457 persoane.

Candidatul Aliantei Crestin Liberale, dl. Klaus Iohannis, a obtinut 5948 de voturi. Contracandidatul sau, premierul Romaniei, a luat in Floresti doar 1724 de voturi.

vot 10

Astazi, inca de la primele ore ale diminetii, florestenii au iesit in numar mare, considerabil mai mare fata de primul tur, sa-si voteze noul presedinte.

Imagini doar pe https://www.facebook.com/FlorestiStiri.Ro

Romania s-a trezit! Cozi interminabile la Londra, Paris, Munchen, Berlin, Viena

Romanii s-au trezit si sunt decisi sa-si schimbe viitorul prin VOT!

Reporterii televiziunilor si ziarelor on-line independente de puterea de la Bucuresti transmit imagini cu cozile interminabile care s-au format inca de dimineata la sediile ambasadelor si consulatelor Romaniei din strainatate.

Prin interediul unui florestean aflat la Londra, d-nul Mitica Capusan, cotidianul electronic florestistiri.ro va invita sa priviti cum romanii stau la coada pentru a vota in capitala Regatului Unit al marii Britanii si Irlandei de Nord.

Imagini doar pe https://www.facebook.com/FlorestiStiri

breaking-news - Copy

Primarul Florestiului a votat pentru o ” Romanie in care lucrul bine facut sa fie definitoriu!”

Horia Sulea, primarul Florestiului, a votat in jurul orei 11.15 la una dintre cele doua sectii de votare aflate in Gradinita de pe strada Horea.

vot primar 25 mai

La iesirea din sectie, primarul Horia Sulea ne-a declarat: “Am votat pentru o Romanie in care lucrul bine facut sa fie definitoriu pentru intreaga societate. Dezideratul meu este o Romanie mai puternica, mai respectata, care sa conteze mai mult in structurile europene si euroatlantice si a carei voce sa se auda mai pregnant. Dragi floresteni, va invit la vot! E dreptul dvs castigat prin sange de inaintasii nostri!”

Imagini doar pe https://www.facebook.com/FlorestiStiri.Ro

Nu Votezi, Nu Contezi! Vezi lista cu cele 16 sectii de votare din Floresti

În turul doi al alegerilor prezidențiale, pe 16 noiembrie, au drept de vot 18.305.826 de persoane, potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

In finala prezidentiala s-au calificat Victor Ponta, candidatul stangii, si Klaus Iohannis (Alianta Crestin Liberala)

vot floresti 2014

Unde poti vota in Floresti:

Sectia de votare nr. 440 – PRIMARIA COMUNEI FLORESTI, loc.FLOREŞTI, Strada Avram Iancu (sediu) – toate numerele din intervalul nr. 0 -450; Strada Florilor: integral de la lit. A pana la lit.L;

Sectia de votare nr. 441 – PRIMARIA COMUNEI FLORESTI, loc.FLOREŞTI, Strada Avram Iancu (sediu) – Strada Florilor: integral de la lit. M pana la lit.Z;

Sectia de votare nr. 442 – PRIMARIA COMUNEI FLORESTI, loc.FLOREŞTI, Strada Avram Iancu (sediu) – Strada Avram Iancu (D): numere impare nr. 203 -285; numere pare nr. 172 -274 A; Strada Avram Iancu (Strada Colonia Vanea): numere impare nr. 203 -285; numere pare nr. 172 -274 A; Strada Gheorghe Doja: integral;

Sectia de votare nr. 443 – SCOALA GH. SINCAI, loc. FLOREŞTI, Strada Avram Iancu – Strada Abatorului: integral; Strada Balastierei: integral; Strada Cetăţii: integral; Strada Colonia Nouă: integral; Strada Mihail Kogălniceanu: integral; Strada Muncitorilor: integral; Strada Poligonului: integral; Strada Şesului: integral; Strada Sub Cetate: integral;

Sectia de votare nr. 444 – SCOALA GH. SINCAI, loc. FLOREŞTI, Strada Avram Iancu – Strada Barbu Lăutaru: integral; Strada Mănăstirii (Strada Tăutului): integral; Strada Nicolae Bălcescu: integral; Strada Poet Andrei Mureşanu: integral; Strada Prof. I. Olteanu: integral; Strada Prof. Ioan Rusu (Strada Cimitirului): integral; Strada Simion Bărnuţiu: integral; Strada Tăutului: integral; Strada Tăutului (D): integral;

Sectia de votare nr. 445 – GRADINITA NR.1, loc. FLOREŞTI, Strada Avram Iancu (Strada Colonia Vanea) , Nr. 132 – Strada Avram Iancu (D): numere impare nr. 1 -201; numere pare nr. 2 -170; Strada Avram Iancu (Strada Colonia Vanea): numere impare nr. 1 -201; numere pare nr. 2 -170; Strada Cuza Vodă: integral; Strada Morii: integral; Strada Petuniei: integral; Strada Prof. Mocan Dumitru: integral

Sectia de votare nr. 446 – GRADINITA NR.1, loc. FLOREŞTI, Strada Avram Iancu – Strada Bradului: integral; Strada Cătanelor: integral; Strada Colonia de Sub Deal: integral; Strada Iazul Morii: integral; Strada Iazului: integral; Strada Orizontului: integral; Strada Parcului: integral; Strada Prof. Tautan Dumitru: integral; Strada Răsăritului: integral; Strada Şesul de sus: integral; Strada Sportului: integral; Strada Tudor Vladimirescu: integral; Strada Tudor Vladimirescu: integral;

Sectia de votare nr. 447 – GRADINITA NR.2, loc. FLOREŞTI, Strada Horea ,Nr. 55 – Strada Avram Iancu (D): numere impare nr. 287 -423 C; numere

Sectia de votare nr. 448 – GRADINITA NR.2, loc. FLOREŞTI, Strada Horea, Nr. 55 – Strada Castanilor: integral; Strada Digului: integral; Strada Izvorului: integral; Strada Muzeul Apei: integral; Strada Plopilor: integral; Strada Someşului: integral; Strada Stadionului: integral; Strada Tineretului: integral; Strada Trandafirilor: integral; Strada Razoare.

Sectia de votare nr. 449 – SALA DE SPORT CETATEA FETEI, loc. FLOREŞTI – Strada Eroilor (Strada Cimitirului): integral de la lit. A pana la lit.L;

Sectia de votare nr. 450 – SALA DE SPORT CETATEA FETEI, loc.FLOREŞTI – Strada Eroilor (Strada Cimitirului): integral de la lit. M pana la lit.Z;

Sectia de votare nr. 451 – SALA DE SPORT CETATEA FETEI, loc.FLOREŞTI – Strada Alexandru cel Mare: integral; Bulevardul Cetatea Fetei: integral; Strada Fagului: integral; Strada Intrarea Crişului: integral; Strada Porii: integral; Strada Privighetorii: integral; Strada Salcâmului: integral;

Sectia de votare nr. 452 – SALA DE SPORT CETATEA FETEI, loc. FLOREŞTI – Strada Şoimului: integral; Strada Stejarului: integral; Strada Teilor (Strada Teiului): integral; Strada Uruşagului: integral;

Sectia de votare nr. 453 – SCOALA LUNA DE SUS,loc. LUNA DE SUS Nr. 369 – integral de la lit. A pana la lit.H;

Sectia de votare nr. 454 – SCOALA LUNA DE SUS,loc. LUNA DE SUS Nr. 369 – integral de la lit. I pana la lit.Z;

Sectia de votare nr. 455 – CULTURAL TAUTI, loc. TĂUŢI Nr. 58 – integral;

ÎNREGISTRARE EXPLOZIVĂ dintr-o şedinţă PSD. Cum incearca Mircea Govor sa aranjeze alegerile pentru Victor Ponta!

ÎNREGISTRARE EXPLOZIVĂ dintr-o şedinţă PSD. Planul de ARANJARE A ALEGERILOR PREZIDENŢIALE pentru Victor Ponta.

ponta[1]

Acest videoclip este urcat pe youtube pentru că mulți utilizatori aveau probleme în a viziona/asculta.

Procurorii DNA au inceput urmarierea penala impotriva lui Mircea Govor, presedinte PSD Satu-Mare!

Accesati linkul: https://www.youtube.com/watch?v=p3bOGUPngeE