Daniel Constantin: TVA ar urma să fie redusă şi la CARNE dacă măsura aplicată în industria pâinii va fi bună

Următorul produs pentru care ar trebui redusă taxa pe valoarea adăugată, dacă se va dovedi că scăderea TVA la pâine a avut în final efecte benefice, este produsul din carne, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

De succesul reducerii TVA la pâine depinde extinderea şi la alte produse. Următorul produs care cred că ar trebui să beneficieze urgent de scăderea TVA este sectorul cărnii”, a spus Constantin.

carneGuvernul a avizat, marţi, reducerea taxei pe valoarea adăugată la pâine la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al măsurii urmând să fie compensat prin creşterea tot din septembrie a accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux.

Miercuri, premierul Victor Ponta a declarat că România trebuie să dovedească Fondului Monetar Internaţional, după reducerea TVA la pâine, că nu este o ţară de evazionişti, impactul acestei scăderi de taxă asupra diminuării evaziunii fiscale urmând să fie evaluat după 9-12 luni.

sursa: mediafax.ro

Benzinaria Agip se afla pe teritoriul localitatii Floresti. Primarul localitatii Gilau vine cu explicatii!

Mai multi cititori ne-au atras atentia ca Benzinaria AGIP, unde acum cateva zile a avut loc un jaf armat, se afla pe raza localitatii Floresti si nu in Gilau, asa cum mai multe portaluri de stiri au mentionat acest aspect. inclusiv www.florestistiri.ro.

Intr-adevar, AGIP se afla pe…pamant florestean, desi toata lumea stie ca Targul de Masini apartine de Gilau, iar benzinaria AGIP se afla chiar vis-a-vis.

SANYO DIGITAL CAMERAIn urma cu cateva minute am purtat o discutie telefonica cu primarul localitatii Gilau, dl. Dumitru Sfarlea.

“Acum, terenul pe care s-a construit benzinaria AGIP se afla pe raza localitatii Floresti. In 1964 a avut loc o reorganizare teritoriala si asa s-a ajuns ca acea suprafata de teren sa fie trecuta in domeniul public al localitatii Floresti. Vina dumneavoastra nu este mare si va mai spun ca putina lume stie ca Targul de Masini apartine si de Floresti si de Gilau. 2/3 din terenul unde se organizeaza targul apartine de Floresti, iar restul de Gilau. De aici, cred eu confuzia care s-a creat”, ne-a declarat primarul Dumitru Sfarlea.

Le multumim tuturor cititorilor care ne-au atras atentia si ne cerem scuze pentru greseala.

C.S.

Poate va intereseaza: s-a infiintat CS Transilvania Floresti!

Cativa locuitori ai Florestiului, “unii bastinasi, altii vinituri”, impreuna cu fostul fotbalist Ilie Lazar, actualmente antrenor si detinator Licenta A – UEFA, au pus bazele Clubului Sportiv Transilvania Floresti, entitate sportiva care se adreseaza exclusiv copiilor!

In acest moment, CS Transilvania Floresti a reusit formarea a 6 grupe de copii (2005-2006), insa o mare parte a antrenamentelor se desfasoara in municipiul Cluj-Napoca, pe baza “Farmec” si pusa la dispozitie de catre directorul SC FARMEC, dl. Mircea Turdean.

Antrenorii Ilie Lazar si Laurentiu Borsan tin sa le multumeasca domnilor Mircea Turdean, Vasile Pripon si Mircea Fizesan, pentru sprijinul acordat.

Antrenamentele copiilor inregimentati la CS Transilvania Floresti se desfasoara zilnic pe terenul bazei Farmec, intre orele 9.30 si 11.30.

C S Transilvania Floresti grupa juniori n 2005 vicepresedinte LAURENTIU BORSAN stg si presedinte ILIE LAZAR dr

La ultima sedinta a Consiliului Local Floresti, antrenorul Ilie Lazar, care detine si functia de presedinte CS Transilvania Floresti, a solicitat printr-o scrisoare de motivare fixarea unui intalniri pentru gasirea celor mai eficiente si corecte masuri de colaborare intre Primaria Floresti-Consiliul Local Floresti si C.S. Transilvania Floresti.

Va prezentam Scrisoarea de Motivare:

“Stimate Domnule Primar, Stimaţi Membri ai Consiliului Local Floreşti,

Numele meu este Ilie Lazăr şi mă adresez Dumneavoastră în calitatea de preşedinte al Clubului Sportiv „Transilvania” Floreşti!

Ca profesor de educaţie fizică şi fost fotbalist de performanţă am acumulat o mare experienţă în lumea fotbalului şi în întregul sistem fotbalistic din România. Cu toate acestea, nu m-am adaptat la actualul sistem din fotbalul românesc, sistem care îţi impune, aproape forţat, să te debarasezi de onoare, de cinste, de corectitudine, de dreptate şi adevăr, de tot ce-i frumos, sănătos şi trainic într-o competiţie sportivă. Am suferit foarte mult în ceea ce înseamnă discriminarea de ordin profesional, pe criteriul moralităţii, al dreptăţii şi al adevărului, ce aduce după sine eliminare din activitatea pe care o desfăşori, desconsiderare, neajunsuri materiale, şomaj etc.

În fotbalul românesc am avut o carieră unicat, cu un traseu foarte sinuos. Am început profesia de fotbalist la vârsta de 24 de ani, iar după doi ani am fost selecţionat în Reprezentativa României – Naţionala „B”.

Startul exploziv, parcursul fulminant şi menţinerea apoi la un standard ridicat al fotbalului profesionist, au avut la bază în primul rând calitatea umană dobândită genetic, apoi educaţia, dezvoltarea activităţilor şi aptitudinilor motrice şi psihice într-un mediu cu instruire şcolară de calitate. Respectul pentru muncă şi pentru lucrul bine făcut era un deziderat la care s-au alăturat mulţi dintre elevii care visau la idealuri înalte, sub îndrumarea unor dascăli cu ţinută deontologică şi profesională înaltă, atât în Băişoara, unde m-am născut, cât şi în Săcel, unde am crescut.

Bazându-mă pe calităţile fizice, întreţinute şi dezvoltate constant, precum şi pe o gândire pozitivă şi pe credinţa în Dumnezeu, am nădăjduit că muncind cu perseverenţă, voi reuşi, în cele din urmă, să fac sport de performanţă. Cu această speranţă în inimă, cu acest crez, mi-am trăit adolescenţa, iar reuşita mea poate fi un exemplu de urmat pentru orice tânăr doritor, care nu renunţă la competiţie. Noi suntem un popor creştin şi toţi marii noştri campioni s-au declarat a avea credinţă în Dumnezeu, recunoscând implicarea divină în reuşita lor.

De aceea, am convingerea că nu vom reuşi niciodată să „renaştem din cenuşă”, nu vom fi competitivi, nici cu noi înşine, nici cu lumea exterioară, tot mai viciată de dorinţe egoiste, dacă noi nu vom fi în stare să avem o viaţă curată şi dreaptă, plină de aspiraţii care au la bază competiţia cinstită, sacrificiul şi trăirea a ceea ce dorim să realizăm, toate sub auspiciile principiilor creştineşti. Modelele occidentale, cel german în primul rând, vin să întărească încă o dată ideea că reuşeşte cine munceşte.

Prin educaţie se creează personalitatea corectă şi caracterul puternic al viitorului sportiv care, împletite cu talentul, cu dorinţa şi cu spiritul înalt de sacrificiu, pot fi implementate prin proiectul nostru, în rândul comunităţii floreştene.

Clubul Sportiv „Transilvania” Floreşti, prin preşedinte:Ilie Lazăr,
vicepreşedinţi: Laurenţiu-Sabin Borşan şi Dorin Lucaciu, secretar: Gabriel-Dănuţ Pop, cenzor:Sebastian-Petru Tecoanţă şi ceilalţi membri fondatori: Ioan Popa, Alexandru Mărginean-Matean şi Ioan Miszti, în colaborare cu Soccer Academy of America-Chicago,IL.USA şi Asociaţia antrenorilor de fotbal fără frontiere, patronate de d-nul Prof.Dr.Victor Stănculescu, vine în întâmpinarea acestor nevoi ale tinerilor din Floreşti, ale comunităţii locale în ansamblul ei.

Tinerii talentaţi trebuie ajutaţi să urmeze în viaţă o cale prin care se pot afirma, prin care pot să-şi realizeze idealurile. Afirmarea prin sport pe plan local, naţional şi internaţional va fi posibilă de acum înainte, iar tinerii comunităţii noastre vor avea această posibilitate, ţinând seama de competenţa, profesionalismul, realismul şi transparenţa echipei noastre, precum şi de obiectivele clubului.

Responsabilitatea de a schimba ordinea de zi în sport ne aparţine, iar beneficiarii vor fi în primul rând tinerii noştri, educaţi şi pregătiţi pentru marea performanţă în cadrul acestui club. Echipa de profesionişti care vine în întâmpinarea acestei doleanţe, Vă roagă, prin prezenta scrisoare de intenţie, să ne primiţi într-o audienţă, pentru ca împreună să identificăm o modalitate de colaborare.

Vă mulţumim şi vă dorim mult succes în activitatea Dumneavoastră!

Ilie LAZĂR,

Preşedinte Club Sportiv „Transilvania” Floreşti”

PRIMA CASĂ: Plafonul garanţiilor, suplimentat cu 1 miliard de lei. Garanţiile, acordate doar în lei

Plafonul garanţiilor pentru creditele din programul Prima Casă va fi suplimentat cu un miliard de lei pentru acest an, din care 300 milioane lei pentru achiziţia locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), iar garanţiile vor fi acordate şi plătite numai în monedă naţională.

Modificările au fost introduse în şedinţa de marţi a Guvernului, prin hotărâre.

prima casaValoarea finanţărilor acordate prin acest program în acest an a ajuns la 490 milioane euro, pentru 13.000 de beneficiari, iar pentru acest an mai erau disponibile, în iunie, fonduri de 300 de milioane de euro.

sursa: mediafax.ro

Accident grav in zona reprezentantei Volvo. Panoul societatii a fost doborat si a cazut peste doua masini!

Un accident rutier a avut loc in seara zilei de marti, in jurul orei 21.35, in zona reprezentantei Volvo. O persoana a fost transportata la UPU Cluj.

Un autoturism a derapat si a “reusit” sa doboare reclama firmei Volvo, care a cazut peste alte doua autoturisme!

“Un autoturism a derapat in zona reprezentantei Volvo, a daramat reclama societatii, care a cazut peste doua masini. Este posibil ca soferul sa fie sub influenta bauturilor alcoolice”, ne-a declarat ofiterul de serviciu ISU Cluj.

foto: citynews.ro

volvo 5
C.S.

Cazul Agip revine in actualitate. Primul talhar a fost arestat, iar alti doi sunt dati in urmarire generala!

Claudiu Sergiu Feher, student la o facultate din Cluj-Napoca, a fost retinut in cazul jafului de la benzinaria Agip, de la intrarea in localitatea Gilau.

Acesta a fost ajutat de un agent de paza (n.red. pe numele sau Vasile Adrian Baciu) de la societatea Scutul Negru.

Conform stiridecluj.ro, care citeaza surse din cadrul anchetatorilor, studentul era coleg de apartament cu angajatul Scutul Negru, ambii originari din județul Mureș.

SANYO DIGITAL CAMERAClaudiu Sergiu Feher a comis jaful ajutat de un alt bărbat, urmărit și el. Cei doi au folosit un pistol cu jucărie pentru a-i amenința pe angajații benzinăriei, furând 60.000 de lei.

Până acum a fost reținut studentul, iar cel de-al doilea bărbat care a participat efectiv la comiterea atacului și angajatul Scutul Negru sunt căutați.

La domiciliul studentului Claudiu Sergiu Feher a fost găsită suma de 10.000 de lei, iar restul de 50.000 au fost împărțiți de ceilalți doi complici, ambii dispăruți.

sursa: stiridecluj.ro

Schubert&Franzke lucreaza la hartile Muntilor Nostri

Brandul Muntii Nostri apartine acum Editurii Cartografice Schubert&Franzke, care a realizat in format print si electronic HARTA FLORESTI.

Carl Dabala, actionar si director de vanzari in cadrul Schubert&Franzke, ne-a declarat ca pana la finele acestui an vor fi realizate hartile Muntii Bucegi, Muntii Rodnei, Muntii Piatra Craiului si Muntii Fagaras.

sfinxul-bucegi“Prin Programul Montana Pro am schimbat fata domeniilor de schi si a tuturor statiunilor de pe Valea Prahovei. Pana la finele anului vom termina de cartografiat Muntii Bucegi, Muntii Rodnei, Muntii Piatra Craiului si Muntii Fagaras, iar hartile le veti gasi pe site-ul http://www.schubert-franzke.eu/ro/ sau in librarii”, ne-a declarat Carl Dabala

Cod galben de vant in Cluj. Posibile ploi cu descarcari electrice!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de Cod Galben de vânt puternic, valabilă până la ora 13:10 în zona judeţului Cluj.

Intre orele 10:10 şi 13:10, în judeţul Cluj, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze care, la rafală, vor depăşi 55-65 km/h.

vant in rafale“Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toată ţara. Îndeosebi seara şi noaptea vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi se va semnala grindină”, precizează ANM.

D.P.

Guvernul s-a prins de smecherie. Autovehiculele dobândite prin partaj nu vor mai fi scutite de la plata taxei auto

Autovehiculele dobândite prin partaj nu vor mai fi scutite de la plata timbrului de mediu, noua taxă auto, autorităţile descoperind că sunt maşini second-hand cumpărate din statele Uniunii Europene în coproprietate, dar cumpărătorii fac partajul la notariat asupra maşinii înainte de înmatriculare.

In prezent, autovehiculele dobândite prin partaj sunt exceptate de la plata timbrului de mediu, excepţie care va fi însă eliminată de Guvern prin ordonanţă.

“S-a creat un mecanism de eludare a plăţii timbrului prin achiziţionarea unui autovehicul second-hand din spaţiul comunitar în coproprietate, iar anterior înmatriculării acestuia coproprietarii fac partajul pe cale notarială, prin buna învoială, asupra autovehicului respectiv. Prin urmare, prin neplata timbrului de mediu de către coproprietarul dobânditor, se creează atât o discriminare între beneficiarii excepţiei şi cei care sunt obligaţi la plata timbrului prin achiziţionarea autovehicului second-hand tot din spaţiul comunitar, cât şi un prejudiciu adus bugetului general consolidat”, explică Guvernul în document.

masini taxa timbruExecutivul mai arată că acelaşi mecanism de eludare poate fi folosit şi în cazul autovehiculelor noi, achiziţionate în regim de coproprietate, prin partajarea pe cale notarială a autovehiculului anterior înmatriculării.

Piaţa autovehiculelor noi a scăzut în primul semestru cu 18,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 34.978 de autoturisme şi vehicule comerciale vândute, cu un ritm mai accelerat la autoturisme, de 19,4%, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

În acelaşi timp, importurile de autoturisme second-hand au fost de aproximativ 102.000 unităţi, iar cele de vehicule comerciale rulate de 21.500 de unităţi, ceea ce reprezintă o creştere de 38%, respectiv 6% faţă de perioada similară din 2012.

sursa: mediafax.ro

Va place stema localitatii Floresti?

Floresti are HARTA si STEMA. Cea din urma, STEMA, a fost aprobata pe data de 16 mai in cadrul unei sedinte a Consiliului Local Floresti.

Consilierii locali au analizat 8 tipuri de Stema, toate propuse de catre primarul Horia Sulea. S-au “calificat in finala” variantele 2 B si 5 A, iar varianta 2 B (clic pe imagine) a primit cele mai multe voturi.

“Zidul cetatii cu un turn reprezinta rangul localitatii de comuna, frunza de stajar inspira trainicie, putere si chiar stejarul pufos, Floresti fiind singura localitate unde creste acest soi de arbor. Ulcica este cel mai vechi obiect descoperit pe raza localitatii noastre in urma sapaturilor arheologice si dateaza de la inceputul neoliticului. Crucea reprezinta crestinism, iar linia curbata raul Somesul mic. Culorile alese sunt Rosu, Galben si Albastru, Tricolorul”, a explicat primarul Horia Sulea.

In Sectiunea “RECENT COMMENTS” va puteti exprima opiniile!

SANYO DIGITAL CAMERA

C.S.