Rezultatele primei etape a Campionatului de Fotbal “Viosport”

Prima etapa a celei de-a treia editii a campionatului de Fotbal “Viosport” s-a incheiat, iar Yola ocupa primul loc gratie victoriei la scor obtinuta in fata Intercity, scor 17 la 3. Iata rezultatetele si programul etapei a II-a.

teren sintetic 2

Racheta – A.N.L 6-3

Racheta: Au marcat: Tatar 3, Vaican M 1, Pereat I 1, Jurcan T 1
A.N.L : Au marcat: Chelaru 3

Sepcile – Parma 8-5

Sepcile: Au marcat : Caprar R 3, Sizaghi M 3, Boros M 1, Balogh V 1 + un cartonas galben

Parma: Au marcat: – Leva I 2, Marchis 1, Varga 1, Coldea 1, Palage M un cartonas galben

Arbitru: LAURENTIU BORSAN nota 8

Florenta – Gormet 11-7

Florenta: Au marcat: Bahica C 5, Miron M 2, Iancu 2, Muresan 1 + un galben, Miron C 1

Gormet: Au marcat: Marginean 3, Otvis Ad 2, Morar L 1 +un galben, Bere 1

Arbitru: LEVA IONUT nota 9,5

Arsenal – Briliantis 8-12

Arsenal: Au marcat: Pop Sorin 4, Mares M 2, Pop Ciprian 1

Briliantis: Au marcat: Rusu Bogdan 8, Croitor 1, Domocos 1, Negrea 1, un auto gol

F.C Plopilor – Steaua 8-6

FC Plopilor: Au marcat: Adorjan Robert 2; Totolici Horatiu 2, Trif Paul 1, Mateias Felix 1, Plesa Andrei 1, Matei Traian 1

Steaua: Au marcat : Poldner 4, Palage 1, Pop P 1

Dinamo FC U – P K Stars 10-12

Dinamo: Au marcat: Alin Rogozan 4, Ghircoias 3, Rogozan C 2, Munteanu C 1

P K Stars: Au marcat: Pascu A 5, Moldovan A 4, Unguras O 2, Goga 1

Arbitru: LEVA IONUT Nota 9

Yola – Intercity 17-3

Yola: Au marcat:- Rosu Mircea 8, Utiu Alex 4, Rosus Bogdan 3, Farcas Alin 2

Intercity: Au marcat: Molnar 1, Miron 1, Simihailean 1

ETAPA a II-a:

Briliantis – Plopilor, 01.10. – ora 20.00

Racheta – Dinamo, 01.10 – ora 21.00

PK Stars – Florenta, 02.10 – ora 20.00

Intercity – Parma, 02.10 – ora 21.00

Sepcile – ANL, 03.10 – ora 20.00

Steaua – Yola, 04.10 – ora 21.00,

Gormet – Arsenal, 07.10 – ora 20.00

Mai multe amanute pe viosport.ucoz.ro

Putini floresteni au iesit din blocuri pentru a face curat. Pacat!

”Căutăm voluntari proactivi care să împărtășească valori precum: respect pentru natură, respect față de colegi, corectitudine, transparență (inclusiv “sharing” de cunoștiințe și învățături utile), consecvență și încredere reciprocă. Căutăm voluntari care sunt sau pot deveni exemple pozitive pentru comunitatea din care fac parte. Misiunea noastră este de a promova în rândul comunității din care facem parte un comportament civic, ecologic și responsabil, ajutând la dezvoltarea unui mediu propice pentru păstrarea curățeniei în arealele naturale din județul Cluj, prin proiecte durabile și eficiente – 0 deșeuri până în 2023”. Asa a sunat mesajul transmis de Let’s Do It Romania pentru locuitorii localitatii Floresti.

Din pacate, sambata dimineata, ce-i drept la o ora matinala (n.red. 08.00), in curtea Primariei Floresti s-au strans doar 15 persoane, dintre care cinci copii, elevi la Scoala “Gh.Sincai”.

Apoi, spre ora 09.30, numarul voluntarilor a crescut considerabil gratie membrilor organizatiei PSD Floresti, condusi de catre vicepresedintele Consiliului Judetean, Ioan Oleleu, si senatorul Alexandru Cordos.

SANY4550

SANY4548

SANY4551

Actiunea de curatenie s-a desfasurat pe strazile Eroilor, Ioan Rus, Cetatii si Somesului.

C.S.

Proiectarea celor două poduri noi din Cluj va dura cel puţin două luni

Cele două poduri din Cluj-Napoca, Garibaldi şi Traian, care vor fi construite de la zero de municipalitate, vor intra în şantier cel mai repede la mijlocul anului 2014, ne informeaza citynews.ro.

Potrivit anunţului, valoarea estimată a contractului se ridică la 575.000 de lei, iar termenul de finalizare a proiectului este de 70 de zile de la semnarea contractului. În cazul în care licitaţia nu va fi contestată, câştigătorul contractului ar urma să fie anunţat abia după mijlocul lunii octombrie.

pod traian

Astfel, având în vedere perioada de finalizare a proiectului şi procedurile pentru licitaţia privind execuţia lucrărilor, cele două poduri din Cluj-Napoca vor intra în şantier abia la mijlocul anului viitor.

“S-a decis până la urmă reconstrucţia celor două poduri ca cea mai bună soluţie. Vom căuta variante ocolitoare a acestor rute astfel încât traficul rutier şi cel pietonal să nu fie afectat”, a declarat Iulia Perşa, şeful Biroului Mass Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Mai multe pe citynews.ro

Poate va intereseaza ce au votat consilierii locali floresteni!

Pe ordinea de zi a sedintei C.L. Floresti din data de 26 septembrie 2013 au fost trecute un numar de 16 Proiecte de Hotarari.

Iata cum s-a votat:

1. Analiza modului de desfăşurare a învăţamântului , asigurarea condiţiilor materiale necesare desfaşurării procesului de învaţământ la nivelul comunei. S-a votat “PENTRU”!

2. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2013. A fost Amanat si va fi rediscutat luni sau marti in cadrul unei sedinte cu caracter extraordinar.

3. Proiect de hotărâre privind modificarea/revocarea H.C.L. nr. 86/06.06.2013, privind aprobarea documentaţiei pentru PUZ “ Construire imobil de locuinţe cu funcţiuni comerciale la parter si locuinţe colective la etaje P+2E+E retras“ situate în localitatea Floreşti, str. Cetăţii, nr. 44, beneficiar Cioban Radu.

floresti-toamna-25-300x225

SCANDAL CA LA USA CORTULUI. PROIECTUL A FOST RESPINS. SUBIECTUL NU A MURIT!

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării de prelungire cu 4 luni, a scrisorii de garanţie din partea Fondului de Garantare pentru acoperirea sumei solicitate ca avans, conform Contractului de finanţare , nr. C125A011061300003/31.12.2010, încheiat cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, destinat realizării investiţiei publice de interes local “ Modernizare drum de exploataţie agricolă Dealul de Jos şi Valea Sânaslăului “ în comuna Floreşti, judetul Cluj”. S-a votat “PENTRU”.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării de aprobare a prelungirii contractului : C125A011061300003/31.12.2010, încheiat cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, destinat realizării investiţiei publice de interes local “ Modernizare drum de exploataţie agricolă, Dealul de Jos şi Valea Sânaslăului în comuna Floreşti, judetul Cluj”. Vot “OK”.

6. Proiect de hotărâre privind scutirea de la plata majorărilor de întârziere şi penalitătţilor aferente obligaţiilor bugetare constând în impozite şi taxe locale redevenţe, chirii şi alte venituri datorate bugetului local de către persoane fizice, persoane fizice autorizate, persoane juridice, întreprinderi individuale , ale asociaţiilor familiale de pe raza administrativ teritorială a comunei. VOT “OK”.

7. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcţii, în vederea tranformării unor posturi. VOT “OK”.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei pentru PUZ “ Construire imobil de locuinţe colective P+2E+M “, situate în localitatea Floreşti, str. Tauţului , beneficiar SC Carausul Construct SRL. VOT NEGATIV!

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei pentru PUZ “ Construire imobil de locuinţe colective P+2E+M”, situate în localitatea Floreşti, str. prof. Ioan Rusu, beneficiar SC Doriandri Construct SRL. VOT NEGATIV!

10. Proiect de hotărâre privind acordarea Avizului pentru Amenajare căi de acces, amenajare spaţiu domeniu public dintre complex şi trotuar, situate în comuna Floreşti, str. Eroilor, nr. 17, beneficiar SC ASSA GROUP SRL. VOT “OK”!

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei pentru PUZ „Construire locuinţe colective P+3E+M”, situate în localitatea Floreşti, str. Răzoare, beneficiar Tamasu Viorel. VOT “OK”!

12. Proiect de hotărâre privind acordarea Avizului pentru instalare cablu fibră optică subteran între camereta HH1 proiectată lângă firida 10 Răzoare şi traseul existent, situat în localitatea Floreşti, str. Răzoare, beneficiar SC ORANGE ROMANIA S.A. VOT “OK”!

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului local pentru informarea populaţiei conform Ordinului nr. 2701/2010, pentru aprobarea Metodologiei de informare şi consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism. VOT “OK”!

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei pentru PUZ “ Construire imobil de locuinţe colective D+P+4E+M “ , situat în localitatea Floreşti, str. Stejarului, beneficiar Tofan Ioan şi Tofan Virginia. RESPINS!

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei pentru PUZ “ Construire imobil de locuinţe colective D+P+3E+M”, situat în localitatea Floreşti, str. Avram Iancu, DN1 E60, spate Volvo, beneficiar SC Flor Apartaments SRL. RESPINS!

16. Proiect de hotărâre privind acceptarea preluării cu titlul de donaţie în domeniul public a comunei a unui imobil cu destinatia „ drum „ situat administrativ în localitatea Floreşti, zona Şesul de sus, înscris în C.F. Floreşti nr. 50371, cu nr. cadastral 12439. VOT “OK”!

Cititi discursul domnului Nicolae Cristescu, vecin cu blocul dintre case!

Asa cum v-am promis ieri, cotidianul electronic www.florestistiri.ro publica astazi, vineri 27.09.2013, discursul integral rostit de catre domnul Nicolae Cristescu, domiciliat in localitatea Floresti, strada Cetatii nr.44, urmare a aprobarii de catre C.L. Floresti a HCL nr.86 din 06.06.2013, respectiv a introducerii pe ordinea de zi a sedintei de ieri, 26.09.2013 a “Proiect de hotărâre privind modificarea/revocarea H.C.L. nr. 86/06.06.2013, privind aprobarea documentaţiei pentru PUZ “ Construire imobil de locuinţe cu funcţiuni comerciale la parter si locuinţe colective la etaje P+2E+E retras“ situate în localitatea Floreşti, str. Cetăţii, nr. 44, beneficiar Cioban Radu.”

Subiectul a fost intens mediatizat de catre cotidianul nostru, astfel ca alte amanunte, in acest moment, sunt de prisos.

SANY4518

Acesta este discursul:

“DOAMNELOR SI DOMNILOR,

Urmare a Hotararii C.L. Nr. 86 din 06.06.2013 si a emiterii Autorizatiei de Constructie Nr. 205, din 23.07.2013, de catre Primarie, s-a favorizat inceperea constructiei ilegale a blocului de pe str. Cetatii nr 44, care acum a ajuns la etajul I,

Doresc sa fac un apel, poate, pentru ultima oara in sedinta C.L., la constiinta d-stra. Sunteti oamenii pe care i-am votat sa ne reprezinte interesele si sunteti platiti din bani publici pentru a tine cont de aceste interese, obligati fiind sa respectati legislatia in vigoare.

Practica, insa, a demonstrat ca au fost ignorate atat vorbele noastre, cat si petitiile pe care vi le-am adresat ( nr. 5431 si 5432 din 21.03.2013, nr. 6420 din 03.04.2013, nr. 10797 si 10798 din 07.06.2013, nr. 12471 din 02.07.2013, nr. 14375 din 04.07.2013, nr. 15825 din 09.08.2013.). Prin ele v-am avertizat de incalcarea legislatiei si v-am cerut sa argumentati decizia luata, caci ea ne-a produs multa suferinta, fara sa aibe nici o sustinere logica sau arhitecturala, dar la niciuna din ele nu ati vrut sa raspundeti, conform legii nr. 544 din 2001, actualizata in 2012 (care la art. 6 si 7 specifica termenul de 10 zile, iar in cazuri speciale termenul este de maximum 30 de zile) si ele nu au reusit sa va impresioneze. Probabil, promisiunea pe care i-ati facut-o d-lui Cioban a fost mai puternica, odata ce i-ati refuzat blocul de P+4E, P+2E si P+E+M, aprobandu-i apoi P+3E, adica 2 etaje in plus (sau cum a spus un domn consilier : “s-au aprobat 2 partere in plus”, replica pe care nu o pot uita, urmata de un ras de dispret fata de durerea noastra : ”He, He, He …”).

Incalcand, in continuare, legislatia Romaniei, precum si propriile d-stra hotarari, ati lezat grav interesele localnicilor, atat morale, cat si patrimoniale, provocand pagube intre 30 si 50 la suta din valoarea caselor familiare aflate in vecinatatea blocului, a carui constructie ati aprobat-o, in avantajul unui om de afaceri, care si-a cumparat o casa cu parter, pe care a demolat-o si a inceput constructia unui bloc cu parter inalt, 3 etaje (18 apartamente) si pod.

Balcoanele si jumatate din camere sunt construite in consola, sprijinite de stalpi, la 3 m de limita mea de proprietate, ajungand la 6 m distanta de geamurile casei mele, pe directia Sud, privandu-ma de lumina soarelui si de intimidate (viitorii locatari putand sa vada ce mananc sau ce fac in pat). Toti vecinii, care si-au cumparat terenuri si si-au construit case familiale, vanzandu-si apartamentele din Cluj, pentru a se muta la tara, facand eforturi deosebite ca sa beneficieze de intimidate si liniste la batranete si sa scape de oroarea traiului intre blocuri, se afla in situatia disperata sa-si vanda casele, ca sa scape de acest cosmar.

Dar, cine este atat de inconstient sa cumpere o casa, chiar la pret de “nimic”, aflata la umbra unui bloc de 13 m inaltime, la 3 m de gardul ei, bloc care ii rapeste tot soarele si-i invadeaza intimitatea ?

Doresc sa precizez ca hotararea d-stra, cat si autorizatia de constructie, conform legii (pentru ca nu ati respectat pasii metodologici) este nula de drept (asa cum a apreciat si Prefectura Cluj, in adresa nr. 14726 din 9.08.2013 si Inspectoratul de Stat in Constructii in adresa nr. 23473 din 02.09.2013) si, deci, nu se pune problema unei modificari, ci unei revocari si demolari a monstruasei constructii, asa cum am cerut si in dosarul depus in instanta, la sectia de Contencios Administrativ (cuvantul “nul”, inseamna in matematica “zero” si stim bine ca orice numar inmultit cu zero este zero). Totodata am cerut si sanctionarea consilierilor vinovati, caci, pentru toate cele intamplate, cineva trebuie sa raspunda. Daca veti insista sa modificati Hotararea, dupa principiul “Saracul om bogat”, inseamna ca “circul” va continua. De asemenea va atentionam ca, asa cum prevede Planul Urbanistic Zonal, votat de d-stra, data de 16.01. 2007, ca in aceasta zona sa se construiasca numai locuinte familiale sau insiruite cu nivel de inaltime maxima de P+E+M. A se vedea si Regulamentul General de Urbanism aprobat prin H.G. Nr. 525/1966 si completat cu H.G. Nr. 490/2011, care la Art. 32, pct. 1 si 2 specifica clar : “constructia unui bloc intre case familiale, contravine aspectului exterior, depreciind aspectul general al zonei”, fiindca veni vorba, sunt curios ce a scris “marele” architect d-l Ladariu, in sustinerea lui de aprobare a monstruasei constructii, din Referatul de specialitate nr. 10470 din 04.06.2013, pe care s-a bazat “marea” hotarare.

Spuneam ca ma adresez constiintei d-stra. Daca instanta judecatoreasca la care veti fi chemati, in mod individual (cei 11 care ati aprobat hotararea), ca sa va justificati, sub juramant, decizia luata, sau, mai bine zis, sa argumentati ce interes personal v-a determinat sa luati o astfel de decizie, incalcand legislatia tarii, va v-a achita si veti scapa si de celelalte instante care vor urma, angajandu-va “avocati isteti”, speram ca Instanta Divina sa va pregateasca plata cuvenita, pentru suferinta provocata semenilor vostrii, caci in aceasta lume “TOTUL SE PLATESTE !”. Asa e Legea Divina, care actioneaza nemijlocit, fie ca credeti sau nu.

Este o catastrofa financiara si un cosmar pe viata, pe care ni l-ati provocat, prin ceea ce ati aprobat, d-lor consilieri (ma refer la cei 11)!

Daca doriti, va citesc lista legilor in vigoare, pe care le-ati incalcat, iata-le :

Legea nr. 190/2013 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 7/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul care arata ca : „Gestionarea spatiala a teritoriului urmareste sa asigure indivizilor si colectivitatilor dreptul de folosire echitabila si responsabilitatea pentru o utilizare eficienta a teritoriului, conditii de locuire adecvate, calitatea arhitecturii, protejarea identitatii arhitecturale, urbanistice si culturale a localitatilor urbane si rurale”, deasemenea ca : „Activitatea de amenajare a teritoriului si de urbanism trebuie sa se desfasoare cu respectarea autonomiei locale, pe baza principiului parteneriatului, transparentei, descentralizarii serviciilor publice, participarii populatiei in procesul de luare a deciziilor, precum si al dezvoltarii durabile, conform carora deciziile generatiei prezente, trebuie sa asigure dezvoltarea, fara a compromite dreptul generatiilor viitoare, la existenta si dezvoltare proprie” si ca : „Urbanismul urmareste stabilirea directiilor dezvoltarii spatiale a localitatilor urbane si rurale, in acord cu potentialul economic, social, cultural si teritorial al acestora si cu aspiratiile locuitorilor.”

Regulamentul General de Urbanism aprobat prin H.G. Nr. 525/1966 si completat cu H.G. Nr. 490/2011, care la Art. 32, pct. 1 si 2 specifica urmatoarele : “constructia unui bloc intre case familiale, contravine aspectului exterior, depreciind aspectul general al zonei”.

Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, actualizata in 5.10.2012, la Cap. 1, Art. 7, Pct. 21 – 23 unde se arata caracterul public al emiterii autorizatiilor şi obligatiile autoritatilor de a pune la dispoziţia publicului spre informare si de a proteja interesul public şi privat, fără a se aduce atingere garantării şi protejării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor fizice cu privire la dreptul la viaţă intimă, familială şi privată, potrivit legii, precum si pasii metodologici de urmat, aspect intarit si de Ordinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului Nr. 2701 din 30.12.2010, care completeaza Legea 350/2001, referitor la “Metodologia de informare şi consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism”, Cap. 4 (“Documentaţiile de urbanism şi amenajare a teritoriului care se aprobă fără respectarea prezentului ordin sunt nule de drept”), adica, nerespectarea Art. 37. Litera a., Aliniatele 1-5.

Hotararea C.L. Floresti nr. 4 din 16.01.2007, privind regimul de inaltime al cladirilor pe raza comunei Floresti, pe baza Referatului Nr. 201 din 08.01.2007, intocmit de domnul OLTEAN Nicolae, consilier si Avizul Comisiei de Specialitate, cat si in temeiul Art. 38 (5) Litera c, din Legea Nr. 286/2006, care, la Art. 2, Zona 2 “Valea Tautiului-Bidiscut-str. Cetatii-str. Florilor”, se specifica “constructii de case familiale sau insiruite, nivelul de inaltime maxim sa fie “P+E+M”

Invit stimatii proprietari de case familiare, afectati de monstuasa constructie, daca doresc sa adauge si alte aspecte, pe care eu nu le-am cuprins in prezentul discurs.”

Nicolae CRISTESCU

EDITORIAL LIVIU ALEXA (ziardecluj.ro) – O fotografie pentru Rares Bogdan

Cu acceptul jurnalistului Liviu Alexa, ziardecluj.ro, cotidianul electronic florestistiri.ro publica un senzational, emotionant si adevarat editorial despre…cum unii, mari de tot, ahtiati “dupa sticla” inteleg sa-si faca meseria.

Aseara, Rares Bogdan a facut niste Jocuri de Putere la Realitatea TV. Nu cu ministri sau oameni de stat, ci cu Mihai Iisus Lucan.

rares bogsan

Cu totul intamplator si fara bani marcati la tescherea, Rares Bogdan s-a simtit dator sa practice cea mai rusinoasa activitate a unui jurnalist: spalatul de cadavre, ii spunem noi in breasla.

Iar Rares a spalat aseara pe tot progra

Sa nu ma inteleaga Rares gresit: asa cum ii scriam intr-un sms azi dimineata, ii respect respectul fata de Arsinel.

Dar nu il respect cand calca in picioare meseria. Aseara, numele lui Rares Bogdan s-a transformat pentru cateva zeci de minute in Mihai Gadea.

Rares Bogdan a practicat aseara jeg-jurnalismul, negandindu-se nici macar o secunda sa ii dea si lui Emanuel Ungureanu posibilitatea sa isi spuna parerea.

Draga Rares, ma gandesc serios sa sterg articolul admirativ despre tine de pe blogul meu. Te-ai reincarnat aseara in Misu Gadea si nu cred ca mai meriti sa stai pe nevalorosul meu blog. Esti ca oricare.

Draga Rares, si tu, si alti colegi neprihaniti ai breslei clujene, precum imaculatul Mihnea Maruta, Lumina Deontologiei Jurnalismului Romanesc, ati tolerat ani de zile Lucanul. Stiati ce face, stiati cum se comporta, ati vituperat impotriva alora mai mici gen Moisin, ca sa se vada ce cocosi sunteti!

Tudor Stirbu, eu sau Mihai Soica, poate nu cei mai influenti ziaristi din lume, am aratat mereu ca acest Dumnezeu medical este o pacoste. Nu ati venit niciodata alaturi.

Draga Rares, tu, om citit, tu, tata, tu, ortodox cu frica lui Dumnezeu, tu trebuie sa ma lasi sa iti ofer un cadou.

Priveste cadoul meu. Este un tatuaj vizual care ti se va imprima tot restul vietii pe retina sufletului. Iti doresc sa nu mai poti sa o stergi niciodata pe Adina Bleotu de pe retina. Fata de mai jos, draga Rares, implineste azi un an de moarte. Ea este fata pentru care Lucan nu a avut timp, ea este nimicul deloc faimos care nu a incaput in vizorul Lucanului.

Uite-ta la ochii ei, Rares.

in memoriam

Iti urez jurnalism fericit!

Doua luni oferite pentru Amnistie Fiscala

Consilierii locali floresteni au dezbatut ieri, cu ocazia sedintei de C.L. Floresti, proiectul de hotarare initiat de catre primarul Horia Sulea privind “scutirea de la plata majorărilor de întârziere şi penalitătţilor aferente obligaţiilor bugetare constând în impozite şi taxe locale redevenţe, chirii şi alte venituri datorate bugetului local de către persoane fizice, persoane fizice autorizate, persoane juridice, întreprinderi individuale , ale asociaţiilor familiale de pe raza administrativ teritorială a comunei.”

Dezbaterea popriu-zisa a avut loc, mai corect spus, in sedintele pe comisii (economic, social, juridic), care au avut loc marti, iar proiectul primarului Sulea a primit “unda verde”.

h s 77

Astfel, ieri, votul a fost o simpla formalitate, toti cei 17 consilieri votand pentru Amnistie Fiscala.

De precizat ca aceasta amnistie fiscala va intra in vigoare din data de 15 octombrie si va fi valabila pana in data de 15 decembrie.

Totusi, in proiectul de hotarare nu se mentioneaza care este perioada de timp oferita la care face referire amnistia fiscala (n.red. 2010 – 2012, 2009 – 2012, etc.).

C.S.

Rectificarea bugetara a fost amanata, iar blocul lui Radu Ciobanu “ramane (inca) in picioare”!

La ora la care am inceput redactarea acestor randuri, 19.45, sedinta Consiliului Local floresti nu s-a incheiat, insa subiectele cele mai fierbinti au fost intens dezbatute si votate.

Rectificarea bugetului local nu a fost supusa discutiilor pentru ca de la Finante nu s-au primit rectificarile salariale si nici sumele alocate, astfel ca la propunerea primarului Sulea acest Proiect de Hotarare va fi discutat luni sau marti (n.red. saptamana viitoare) in cadrul unei sedinte cu caracter extraordinar.

Punctul trei pe ordinea de zi a fost “Proiect de hotărâre privind modificarea/revocarea H.C.L. nr. 86/06.06.2013, privind aprobarea documentaţiei pentru PUZ “ Construire imobil de locuinţe cu funcţiuni comerciale la parter si locuinţe colective la etaje P+2E+E retras“ situate în localitatea Floreşti, str. Cetăţii, nr. 44, beneficiar Cioban Radu.”

SANY4517

Presedintele de sedinta, viceprimarul Pop Victor Ticu i-a dat cuvantul unuia dintre cei 12 proprietari si vecini cu imobilul lui Radu Ciobanu (n.red aflat in constructie), care au atacat in contencios HCL prin care s-a aprobat acest PUZ-PUD.

Discursul domnului Nicolae Cristea, integral, il vom prezenta in cursul zilei de maine.

Discutiile au durat mai bine de 45 de minute si pe alocuri au fost destul de dure, insa nu au depasit bunul simt.

Unul dintre consilieri a dat citire unei adrese primita de la Prefectura Cluj prin care se atragea atentia ca documentatia prin care s-a dat Aviz de Constructie este “NULA de DREPT”, aceasta necontinand documente care sa ateste consultarea publicului.

CIRCUL a continuat minute bune, cu acuze de o parte si de alta, inclusiv prin exprimarea de pareri diferite intre doi functionari din cadrul Serviciului de Urbanism Primaria Floresti (!!!), lecturarea unui Proces Verbal prin care trei proprietari si-ar fi dat acordul ins cris pentru …ATENTIE “Construirea de Casa de Locuit, la parter spatii comerciale (vulcanizare, spalatorie, magazin alimentar), iar la ETAJE APARTAMENTE de LOCUIT”.

Reprezentantii celor 12 petitionari au contestat documentul si inclusiv semnaturile celor trei persoane.

“Este un FALS ORDINAR”, a strigat unul dintre petitionari.

La propunerea viceprimarului Pop Victor Ticu s-a trecut la vot, insa la unul total neobisnuit, compus din doua intrebari:

“Cine este pentru Amanarea Proiectului pentru Modificare?” si “Cine este pentru Revocare?”

10 consilieri au votat pentru amanarea pentru modificare, 5 impotriva si doi s-au abtinut, un lucru total gresit si neconform cu Pproiectul supus votului.

A fost luat in considerare doar al doilea vot, unde 6 consilieri au votat pentru revocare, 10 impotriva, iar un consilier s-a abtinut.

Astfel, blocul lui Radu Ciobanu ramane (inca) in picioare si lucrarile ar putea fi reluate inca de maine.

In cursul zilei de maine vom reveni cu amanunte.

Codin SAMOILA