In Floresti, taxele si impozitele locale se maresc cu 16%!

Consilierii locali floresteni s-au reunit astazi, luni 30 decembrie, in sedinta extraordinara pentru a dezbate aprobarea cuantumului taxelor si impozitelor locale pe 2014, conform obligativitatii indexarii odata la 3 ani a coeficientului de inflatie.

Iar acest coeficient este de 16%, astfel ca acesta a fost aprobat fara prea multe discutii!

bani multi - Copy

Pe ordinea de zi a sedintei au mai fost trecute alte 3 proiecte de hotarari, unul dintre acestea fiind aprobarea intrarii localitatii Feleacu in mult discutata Zona Metropolitana Cluj. Consilierii au fost de acord.

C.S.

Abonamente Floreşti, Cetatea Fetei şi Luna de Sus se pot face si maine, 31 decembrie

Abonamentele pe traseele Floreşti, Cetatea Fetei şi Luna de Sus pe luna ianuarie 2014 se pot realiza în incinta Pieţei Floreşti, str. Eroilor, nr. 56, astfel:

luni, 30.12.2013, între orele 10.00-19.00;
marţi, 31.12.2013, între orele 10.00-15.00;
luni, 06.01.2014, între orele 10.00-19.00.

sursa: fany.ro

SANYO DIGITAL CAMERA

SANYO DIGITAL CAMERA

De la 1 ianuarie benzina şi motorina se scumpesc, chiar şi fără majorarea accizelor la carburant cu 7 eurocenţi pe litru

Preţul benzinei şi al motorinei va creşte de la 1 ianuarie, chiar dacă guvernanţii au anunţat amânarea majorării accizelor la carburanţi cu 7 eurocenţi pe litru pentru 1 aprilie.

De la anul benzina şi motorina se vor scumpi cu câte 9 bani pe litru faţă de preţul de pe 31 decembrie 2013.

pompe benzinarii

Motivul pentru care carburanţii se scumpesc de la anul este că se modifică metoda de calcul a accizei, în care nu se mai ia în calcul nivelul cursului de pe octombrie al anului precedent ci, în cazul în care acesta este mai mic, nivelul cursului înregistrat pe data de 1 octombrie din urmă cu doi ani, actualizat cu rata medie a inflaţiei din luna septembrie a anului precedent.

De la 1 aprilie, în eventualitatea în care guvernul nu se răzgândeşte şi renunţă la majorarea accizelor, va fi aplicată etapa a doua a scumpirilor implicate de modificările aduse codului fiscal, de aproximativ 40 de bani pe litru.

Curs efectiv de 4,738 lei/euro

Astfel, pentru 2014, cursul de schimb utilizat la calcularea accizelor va fi cel de 4,5223 lei/euro de pe 1 octombrie 2012, indexat cu rata medie a inflaţiei de 4,77%, din septembrie 2013, şi nu cursul de 4,4485 de pe 1 octombrie 2013. Cu alte cuvinte, cursul utilizat la calculul accizelor va fi de 4,738 lei/euro, cu 4,77% mai mare decât cel utilizat pentru acest an şi cu 6,5% mai mare decât cursul de 4,4485 lei/euro de pe 1 octombrie 2013, curs ce ar fi trebuit utilizat potrivit vechiului cod fiscal, dar şi potrivit directivelor europene, la calcularea accizei.

sursa: gandul.info.ro

EXCLUSIV/ Pentru abonamente, din Primaria Floresti, SC FANY SRL se muta in Piata Agroalimentara Floresti

Primarul Horea Sulea a decis in cursul serii de sambata, 28 decembrie, excluderea SC FANY SRL din sediul primariei in vederea realizarii de abonamente pe mijloacele de transport.

Intre Primaria Floresti si SC FANY SRL nu a existat niciodata un contract de inchiriere de spatii in incinta institutiei, dar acest fapt, se pare, a fost realizat abia acum, in prag de SARBATORI, si dupa 1,6 ani de la alegerile din 2012.

fany 2

Contactat telefonic, Cristian Mhalaean, director executiv SC FANY SRL, ne-a declarat:
“Am aflat aseara ca nu mai putem realiza abonamente in sediul primariei, unde noi nu aveam contract, ci doar o intelegere verbala. In aceste conditii, desi am afirmat aseara ca abonamentele vor fi incheiate la sediul nostru, la Autogara, am decis sa inchiriem in Floresti un spatiu cat mai central, pentru cei mai numerosi clienti, si anume in Piata Agroalimentara Floresti, strada Eroilor, nr 56. Spatiul este inchis si ii rugam pe locuitorii Florestiului sa intelega ca decizia de schimbare a locatiei s-a facut in cateva ore de la aflarea vestii, una pe care primaria nu ne-a remis-o oficial nici pana acum! In cele din urma, important este ca ne-am descurcat!”.

Orarul pentru realizarea de abonamente pentru luna ianuarie ramane neschimbat:

Luni, 30.12.2013, între orele 10.00-19.00;
Luni, 06.01.2014, între orele 10.00-19.00.

Fenomen meteo neobisnuit. Vezi prognoza meteo pe urmatoarele 5 zile!

Vești bune pentru românii care vor să își petreacă sfârșitul de săptămâna în aer liber! Specialiaștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au anunțat că urmează temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului.

Vremea este neobișnuit de caldă pentru sfârșitul lunii decembrie. Sâmbătă, vremea va fi frumoasă şi caldă în vestul, centrul şi nordul ţării, unde cerul va fi mai mult senin, dar dimineaţa şi noaptea izolat va fi ceaţă.

soare cu nori

Duminică

Vremea va fi caldă pentru această dată în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi local, dimineaţa şi noaptea, ceaţă asociată cu burniţă sau fulguieli trecătoare, în sudul şi estul ţării şi izolat în centru. Cu totul izolat vor fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 0-2 grade în zonele cu ceaţă persistentă din Câmpia Română şi 14 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra între -5 şi 5 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -9 grade.

Vezi prognoza meteo pentru judetul Cluj pe urmatoarele cinci zile (vremea.ido.ro):

Ziua Noaptea

Sambata, Decembrie 28 – Max: 7˚C – Min: -1˚C
Insorit
Sanse de precipitatii: 0%
Vant: 10 km/h dinspre SE
Umiditate: 97%
insorit
Senin
Sanse de precipitatii: 0%
Vant: 8 km/h dinspre SSE
Umiditate: 92%
senin

Duminica, Decembrie 29 – Max: 6˚C – Min: -1˚C
Mai mult insorit
Sanse de precipitatii: 0%
Vant: 5 km/h dinspre ESE
Umiditate: 87%
mai mult insorit
Partial innorat
Sanse de precipitatii: 0%
Vant: 5 km/h dinspre VNV
Umiditate: 85%
partial innorat

Luni, Decembrie 30 – Max: 4˚C – Min: -2˚C
Innorat
Sanse de precipitatii: 0%
Vant: 5 km/h dinspre NNE
Umiditate: 85%
innorat
Innorat
Sanse de precipitatii: 10%
Vant: 3 km/h dinspre SE
Umiditate: 97%
innorat

Marti, Decembrie 31 – Max: 3˚C – Min: -3˚C
Dimineata nori / dupa-amiaza soare
Sanse de precipitatii: 10%
Vant: 6 km/h dinspre SE
Umiditate: 94%
dimineata nori / dupa-amiaza soare
Partial innorat
Sanse de precipitatii: 0%
Vant: 5 km/h dinspre SE
Umiditate: 62%
partial innorat

Miercuri, Ianuarie 1 – Max: 2˚C – Min: -3˚C
Partial innorat
Sanse de precipitatii: 0%
Vant: 6 km/h dinspre ESE
Umiditate: 60%
partial innorat
Mai mult senin
Sanse de precipitatii: 0%
Vant: 3 km/h dinspre SE
Umiditate: 91%
mai mult senin

La Multi Ani de Sfantul Stefan!

Peste 420.000 de români care poartă numele Sfântului Arhidiacon Ştefan îşi serbează onomastica azi, în cea de a treia zi a Crăciunului.

Numele Sfântului Arhidiacon Ştefan este purtat de 422.664 de români, dintre care 305.449 sunt bărbaţi şi 117.215 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Afacerilor Interne.

sf stefan

Dintre bărbaţii sărbătoriţi vineri, 273.159 poartă numele Ştefan, 18.656 se numesc Istvan şi 8.727 au fost botezaţi Fănel. De asemenea, îşi vor serba onomastica 3.306 bărbaţi care se numesc Ştefănel, 1.031 care au numele Ştefănuţ şi 581 al căror nume este Fane.

Cele mai multe femei sărbătorite în 27 decembrie poartă numele Ştefania, respectiv 84.399, alte 22.327 se numesc Ştefana, 9.114 au fost botezate Fănica, 1.036 Fănuţa şi 339 Fana.

Val de SCUMPIRI de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie se înnoiesc preţurile. Astfel că 2014 vine cu veşti extrem de proaste pentru bugetele românilor. Cele mai importante, dar şi cele mai căutate produse se scumpesc unul după altul. Fie că vorbim de benzină şi motorină, de gaze şi ţigări, de energie electrică şi bere, pentru toate vom plăti mai mult.

În cazul carburantului, chiar şi cu 40 de bani în plus pe fiecare litru. Preţurile la benzină și motorină cresc din prima clipă a noului an. Adică în mai puţin de o săptămână. Motivul, acciza pe care o plătim pentru fiecare litru de carburant cumpărat se va calcula în baza unui curs valutar dezavantajos pentru români, dar avantajos pentru bugetul statului.

portofel gol

Numai din cauza diferenței de curs vom plati cu 9 bani în plus pentru fiecare litru de carburant.
Să nu uităm și de celebra taxa de 7 eurocenți pe litru, care a fost amânată, dar nu a fost uitată de guvern. Adunăm taxa, acciza, aplicăm și TVA-ul pe care tot noi, românii îl plătim și aflăm că dacă în prezent pentru un litru de benzină dăm 5 lei și 60 de bani, după aplicarea taxelor vom ajunge să scoatem din buzunar chiar 6 lei.

Motorina va fi și mai scumpă, de la 5 lei și 90 de bani va ajunge la 6 lei și 30 de bani. Din păcate, cel mai scump sortiment de carburant se va apropia de un nou prag greu de acceptat – 7 lei pe litru.

Mergem la alte scumpiri la fel de dramatice. Gazul se va scumpi cu 1% anul viitor, cel puțin asta anunță Autoritatea de Reglementare în Energie în calendarul de liberalizare a pieței. Așadar, dacă în prezent pentru încălzirea unui apartament cu trei camere plătiți toată iarna o factura la gaz de 1.700 de lei. De anul viitor va fi cu 17 lei mai mare.

Și energia electrică va fi mai scumpă, în condițiile în care Guvernul este hotărât să introducă așa numita taxă de stâlp, pe care furnizorii o vor introduce în facturi. Ar putea fi o scumpire de 1%. Iar în cazul unui apartament de 3 camere, pentru care se plătește o factură de 200 de lei pe lună, scumpirea va fi de 24 de lei pentru tot anul.

Nici berea și nici țigările nu scapă de scumpiri. Un pachet de țigări va costa și cu 50 de bani mai mult, iar berea ar putea să se scumpească, în funcție de inflație, și cu 10 bani pe litru.

sursa: pesurse.ro