Comunicat SC FANY SRL

SC FANY Prestari Servicii SRL isi pastreaza orarul de circulatie, traseele, respectiv statiile pentru rutele care deservesc locuitorii localitatii Floresti.

Începând cu data de 01.03.2014 SC FANY Prestări Servicii SRL implementează practicarea tarifului unic la bilete şi abonamente pentru rutele care deservesc locuitorii comunei Floreşti. Mai mult, introduce abonamentele pe una sau doua saptamani.

autobuze fany RP 02

Bilet – tarif unic 3 lei/călătorie ; 80 lei/lună Abonament – tarif unic 80 lei/lună

Rutele:

Cluj-Napoca – Floreşti
Cluj-Napoca – Cetatea Fetei
Cluj-Napoca – Tăuţi
Cluj-Napoca – Luna de Sus

Prin practicarea tarifului unic, abonamentele şi biletele sunt valabile pe toate rutele menţionate anterior.

Tarif unic abonament săptămânal – 25 lei
Tarif unic abonament 2 săptămâni – 40 lei

* Valabilitatea abonamentelor lunare este din prima zi a lunii şi până în ultima zi a lunii pentru care s-a emis abonamentul.
* Valabilitatea abonamentelor săptămânale este de luni până duminică.

De ce blocurile de pe Florilor si Cetatii III nu au apa? Dorel de la SC Cridov a “rezolvat” conducta!

In jurul orei 14.00, mai multi angajati de la SC Cridov, cu porecla Dorel, au reusit sa perforeze conducta apa potabila, respectiv un hidrant, de pe strada Cetatii III, in incercarea disperata de a incheia la timp constructia statiei CTP.

Hidrantul a fost rupt cu ajutorul unui buldoexcavtor!

Au trecut mai bine de 5 ore de la avarie si toate blocurile de pe strada Cetatii III si Florilor nu au apa!

O echipa de interventie apartinand Companiei de Apa Soemes SA lucreaza la remedierea defectiunii. Lucrarile s-ar putea sa mai doreze inca cel putin doua ore pana la reluarea completa a furnizarii apei in zona Florilor si Cetatii III.

breaking-news - Copy

C.S.

Cum va fi vremea de 8 martie. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor până pe 9 martie, pentru toate regiunile din ţară, folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Transilvania: Până în 26 februarie, regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de mediile multianuale specifice, astfel că ziua vor fi în medie 5…8 grade, iar noaptea temperaturi uşor negative, de -3…-2 grade în medie. Valori mai mici sunt de aşteptat în zonele depresionare, unde minimele vor coborî spre -7…-8 grade. De la mijlocul primei săptămâni până în jurul datei de 5 martie, vremea va fi în încălzire, determinând temperaturi mai ridicate decât cele înregistrate în mod obişnuit în această perioadă din an; ziua vor fi în medie 7…12 grade, iar noaptea doar izolat, cu precădere în depresiunile din estul regiunii, vor mai fi valori uşor negative. O scădere de temperatură este probabilă şi pentru sfârşitul intervalului de prognoză.

primavara

Probabilitatea pentru precipitaţii, predominat ploaie, va creşte pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, în special în jurul datei de 5 martie.

Maramureş: În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale la sfârşitul lunii februarie şi prima decadă de martie, astfel că media maximelor va fi de 10…12 grade, iar a minimelor de 1…3 grade. În data de 25 februarie, dar şi în perioada 7 – 9 martie sunt estimate valori mai apropiate de mediile multianuale, cu temperaturi uşor negative noaptea.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Crişana: Regimul termic se va menţine aproape tot intervalul peste ce ar fi normal la sfârşit de iarnă şi început de primăvară calendaristică, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 10…12 grade, iar în perioada 28 februarie – 2 martie chiar şi de 13…15 grade. Spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză se estimează o scădere de temperatură către valori mai apropiate de mediile climatologice specifice. În privinţa minimelor nocturne, sunt de aşteptat valori mai coborâte la începutul intervalului, dar şi în ultimele zile, perioade când, în orele dimineţilor, vor fi în medie 0…2 grade. În restul timpului, temperatura minimă va fi în medie de 2…4 grade.

Ploi slabe, pe arii restrânse vor fi în prima zi a intervalului, iar probabilitatea de ploaie va fi din nou în creştere în perioada 4 – 8 martie.

sursa: citynews.ro ()

1 Martie – ziua in care autobuzele CTP vor intra in Floresti

Primarul localitatii Floresti, Horia Sulea, si directorul Companiei de Transport Public, Liviu Neag, au organizat in aceasta dupa-amiaza, la sediul Primariei Floresti o conferinta de presa cu ocazia introducerii curselor CTP in comuna Floresti, pe cele trei linii stabilite (M 21, M22 si M23).

“Au mai ramas putine zile pana cand autobuzele CTP vor intra in Floresti. Acest lucru se va intampla pe data de 1 Martie. Impreuna cu domnul director Neag am stabilit traseele, orarele si statiile liniilor M 21, M 22 si M 23. Florestiul va avea din 1 Martie doi operatori de transport public persoane, CTP si SC FANY SRL. ma bucur ca am reusit sa ma tin de promisiunea facuta in camapania electorala, atunci cand le-am promis florestenilor ca voi aduce RATUC-ul in Floresti”, a afirmat primarul Sulea in debutul conferintei de presa.

Liviu Neag, directorul CTP Cluj, a afirmat ca locuitorii Florestiului pot afla mai multe informatii despre trasee, orare si statii accesand site-ul www.ctpcj.ro.

Biletele si abonamentele se pot achizitiona de la urmatoarele trei ghisee: Bucium, Primaria Floresti, Cetatea Fetei (strada Eroilor, vis-a-vis de Biserica Greco-catolica aflata in constructie). Un al patrulea ghiseu va fi infiintat pe strada Avram Iancu, insa locatia nu a fost inca stabilita.

Primarul Horia Sulea intentioneaza sa le propuna consilierilor locali adoptarea unei Hotarari de Consiliu Local prin care sa interzica achiztionarea de bilete transport de la soferii autobuzelor!

neag sulea

“Am gasit in primarul Horia Sulea un partenr serios si dispus sa se lupte pentru locuitorii acestei comune. Negocierile nu au fost usoare, insa pana la urma am reusit sa gasim cele mai bune solutii si tin sa-i multumesc si pe aceasta cale. Aceste oare nu sunt batute in cuie, ele sunt doar provizorii. Vom efectua sondaje de opinie printre calatori pentru a remedia eventualele neajunsuri. Acxest sondaj va avea loc la mijlocul lunii martie. Incercam sa mai introducem o linie de transport pe traseul Floresti-Polus Center, iar biletul va costa 2 lei”, a declarat Neag.

Primarul Horia Sulea a tinut sa-l completeze prin a spune ca pe liniile M 21 si M 22, de luni si pana vineri, Florestiul va fi legat de Cluj-Napoca de un numar de 47 de curse, media de timp dintre doua autobuze fiind de 20 de minute, iar in orele de varf va scadea la 5 minute.

Alte amanunte legate de acest subiect!

“PRIMARIA FLORESTI ADUCE LA CUNOSTINŢA CETĂŢENILOR COMUNEI FLOREŞTI CĂ ÎNCEPÂND CU ZIUA DE MARŢI 25.02.2014 ORA 9,00 SUNT AŞTEPTAŢI LA REGISTRATURA PRIMĂRIEI FLOREŞTI DIN STR. AVRAM IANCU NR. 170, ÎN VEDEREA ELIBERĂRII NOILOR ADEVERINŢE NECESARE OBŢINERII SUBVENŢIEI PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC DE PERSOANE PE RAZA COMUNEI FLOREŞTI. ACESTE ADEVERINŢE VOR FI ELIBERATE PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC PE RAZA COMUNEI, TRANSPORT OPERAT DE COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC (CTP) ŞI COMPANIA DE TRANSPORT SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL.

CONFORM HCL NR.17/21.02.2014, VOR BENEFICIA DE SUBVENŢII PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC URMĂTOARELE CATEGORII: ELEVII DIN CLASELE I-VIII DE LA ŞCOLILE AJUTĂTOARE SAU ÎNVĂŢĂMÂNT INTEGRAT, ŞCOLILE DE MUZICĂ, ARTE PLASTICE, COREGRAFIE, SPORT, ŞCOLILE CU PREDARE INTENSIVĂ A LIMBILOR STRĂINE, MINORITĂŢILE ETNICE CARE ÎNVAŢĂ ÎN ŞCOLILE CU PREDARE ÎN LIMBA LOR MATERNĂ ŞI CLASELE IX-XII CARE FRECVENTEAZĂ CURSURILE UNEI ŞCOLI PE RAZA MUNICIPIULUI CLUJ – NAPOCA, STUDENŢILOR LA FORMA DE ÎNVĂŢĂMÂNT CURS DE ZI , PENSIONARII DOMICILIAŢI PE RAZA COMUNEI FLOREŞTI CARE AU UN VENIT BRUT DE PÂNĂ LA 500 LEI, PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI (ÎNCADRATE ÎN GRAD DE HANDICAP ACCENTUAT ŞI GRAV) ŞI ÎNSOŢITORII ACESTORA , FEMEILE PESTE 55 DE ANI ŞI BĂRBAŢII PESTE 60 DE ANI FĂRĂ SURSE DE VENIT (ÎN BAZA ANCHETEI SOCIALE ŞI DECLARAŢIEI PE PROPRIA RĂSPUNDERE) ŞI PERSOANELE CARE FAC DOVADA PRIN ACTE MEDICALE ELIBERATE DE SPECIALISTUL CAZULUI A URMĂRII UNUI TRATAMENT DE SPECIALITATE ÎNTR-O INSTITUŢIE MEDICALĂ AFLATĂ IN AFARA RAZEI COMUNEI FLOREŞTI.”

Pret bilet: 3 lei

Pret bilet intra Floreşti: 2 lei

Pret abonament: 90 lei (CU O LINIE PE Cluj-Napoca inclusa in pretul abonamentului)

Elevii I-VIII şcoli vocationale + Elevii de liceu cu domiciliul in Floresti – studenţii: GRATUIT + 2 LINII in CLUJ NAPOCA

Ceilalti elevi: reducere de 50% + 2 LINII in CLUJ-NAPOCA (pret abonament 45 lei)

Iata care sunt Liniile M21, M22, M23, respectiv statiile respectivelor trasee:

Linia M21 cluj-Napoca – Floresti Cetate

Traseul Dus: Bucium – Calea Floresti – Avram Iancu – Poligonului – Tautiului – Cetatii – Eroilor

Traseul Intors: Eroilor – Cetatii – Tautiului – Poligonului – Avram Iancu – Calea Floresti – Bucium

Statiile Dus: Bucium – Cora – Metro – Oncos – Poligonului – Tautiului – Sub Cetate – Luxor 2 – Eroilor – Teilor.

Statiile Intors: Stejarului – Eroilor – Luxor 2 – Sub Cetate – Tautiului – Poligonului – Oncos – Metro – Polus Center – Bucium.

Linia M22 Cluj-Napoca – Floresti Gh.Doja

Traseul Dus: Bucium – Calea Floresti – Avram Iancu – Somesului – Horea – M.Kogalniceanu – Gh.Doja

Traseul Intors: Gh.Doja – S.Barnutiu – A.Iancu – Calea Floresti – Bucium

Statiile Dus: Bucium – Cora – Metro – Oncos – Somesului – Horea – Gh.Doja.

Statiile Intors: Gh.Doja – Primarie – Complex – Poligonului – Oncos – Metro – Polus Center – Bucium.

Linia M23 Cluj-Napoca – Luna de Sus

Traseul Dus: Bucium – Calea Floresti – A.Iancu – DN 1 – Luna de Sus

Traseul Intors: Luna de Sus – DN 1 – A.Iancu – Calea Floresti – Bucium.

Statiile Dus: Bucium – Cora – Metro – Oncos – Cardinal Iuliu Hossu – Primaria – Il Milaneze – Iazului – Luna 2 – Luna 1 – Scoala – Biserica Ortodoxa.

Statiile Intors: Biserica Ortodoxa – Scoala – Luna 1 – Luna 2 – Ferma 9 – Zambilelor – Cuza Voda – Primaria – Complex – Oncos – Metro – Polus Center – Bucium.

Pentru mai multe informatii privind orarul Liniilor M 21, M 22 si M 23 consultati http://ctpcj.ro/

http://www.ctpcj.ro/pdf/orar_M21.pdf#zoom=80

http://www.ctpcj.ro/pdf/orar_M22.pdf#zoom=80

http://www.ctpcj.ro/pdf/orar_M23.pdf#zoom=80

Sunny Cafe, cafeneaua cartierului Cetatea Fetei

Sunny Cafe este cel mai nou local deschis in partea de sud a localitatii Floresti, mai precis pe strada Eroilor nr. 400, la “poalele” cartierului Cetatea Fetei.

La Sunny Cafe aveti ocazia de a organiza evenimente, onomastici, zile de nastere, majorate, etc.

sunny cafe 3

sunny cafe 4

Deschis de doar cateva zile, Sunny Cafe practica preturi modice la absolut toate produsele inscrise in meniu.

sunny cafe 2

Cum luna Martie este dedicata sexului frumos, Sunny Cafe le va oferi doamnelor si domnisoarelor din Floresti un cocktail cu totul si cu totul special.

sunny cafe

Amatorii de fotbal sunt asteptati sa urmareasca partidele formatiilor favorite la un pahar de bere, pentru a putea comenta mai aprig fazele de joc.

Sunny cafe beneficiaza si de internet!

Rezervari la telefon: 0761 – 553147; 0764 – 462463

(Advertorial)

Comunicat PSD Floresti

Organizatia PSD Floresti multumeste tuturor florestenilor pentru interesul manifestat fata de evenimentul organizat cu ocazia Martisorului, manifestare care va avea loc pe data de 2 Martie la Caminul Cultural Floresti.

Timpul record de distribuire a invitatiilor (mai putin de 24 ore, pe baza solicitarilor primite), dovedeste inca o data in plus ca la Floresti este cu adevarat apreciata cultura, in toate formele ei.

martisor psd

Avand in vedere acest succes, cu siguranta vom mai organiza astfel de venimente in perioada urmatoare.

Florin Buzan Abrudan

Presedinte PSD Floresti

Acestea sunt traseele Liniilor M21, M22 si M23 ale CTP care vor circula in Floresti

Incepand de astazi, marti 25 februarie, Compania de Transport Public Metropolitan Cluj (CTP), ex-RATUC, realizeaza abonamente pe liniile M21 (Cluj-Napoca – Floresti Cetate), M22 (Cluj-Napoca – Floresti Gh.Doja) si M23 (Cluj-Napoca – Luna de Sus). Abonamentele se pot realiza la ghiseele deschise pe strada Bucium (cartier Manastur), Primaria Floresti (parter) si pe strada Eroilor (ghiseu zona Biserica Greco-Catolica, aflata in constructie).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iata care sunt Liniile M21, M22, M23, respectiv statiile respectivelor trasee:

Linia M21 cluj-Napoca – Floresti Cetate

Traseul Dus: Bucium – Calea Floresti – Avram Iancu – Poligonului – Tautiului – Cetatii – Eroilor

Traseul Intors: Eroilor – Cetatii – Tautiului – Poligonului – Avram Iancu – Calea Floresti – Bucium

Statiile Dus: Bucium – Cora – Metro – Oncos – Poligonului – Tautiului – Sub Cetate – Luxor 2 – Eroilor – Teilor.

Statiile Intors: Stejarului – Eroilor – Luxor 2 – Sub Cetate – Tautiului – Poligonului – Oncos – Metro – Polus Center – Bucium.

Linia M22 Cluj-Napoca – Floresti Gh.Doja

Traseul Dus: Bucium – Calea Floresti – Avram Iancu – Somesului – Horea – M.Kogalniceanu – Gh.Doja

Traseul Intors: Gh.Doja – S.Barnutiu – A.Iancu – Calea Floresti – Bucium

Statiile Dus: Bucium – Cora – Metro – Oncos – Somesului – Horea – Gh.Doja.

Statiile Intors: Gh.Doja – Primarie – Complex – Poligonului – Oncos – Metro – Polus Center – Bucium.

Linia M23 Cluj-Napoca – Luna de Sus

Traseul Dus: Bucium – Calea Floresti – A.Iancu – DN 1 – Luna de Sus

Traseul Intors: Luna de Sus – DN 1 – A.Iancu – Calea Floresti – Bucium.

Statiile Dus: Bucium – Cora – Metro – Oncos – Cardinal Iuliu Hossu – Primaria – Il Milaneze – Iazului – Luna 2 – Luna 1 – Scoala – Biserica Ortodoxa.

Statiile Intors: Biserica Ortodoxa – Scoala – Luna 1 – Luna 2 – Ferma 9 – Zambilelor – Cuza Voda – Primaria – Complex – Oncos – Metro – Polus Center – Bucium.

Pentru mai multe informatii consultati www.ctpcj.ro.

Puteti posta comentarii in sectiunea “RECENT COMMENTS” !!!

C.S.

Doamnele si domnisoarele din Floresti sunt invitate la spectacol

Organizația PSD Florești, cu contribuția majoră a domnului Florin Buzan Abrudan, organizează cu ocazia „Mărțișorului”, în data de 2 martie, 2014, ora 19, la Căminul Cultural din Florești o seară culturală, dedicată tuturor doamnelor și domnișoarelor din Florești.

Evenimentul constă în vizionarea piesei de teatru „Ea, tu și eu”, cu actori din Cluj și o expoziție de pictură. Seara se va încheia cu o tombolă cu premii constând în servicii de înfrumusețare.

martisor psd

Premiul cel mare este o cină romantică în doi, la IL Milanese. Intrarea se va face pe bază de invitație.

Pentru a intra în posesia unei invitații, doamnele si domnișoarele care doresc sa participe, sunt rugate să contacteze numărul de telefon al organizației 0744773356 (0744-PSDFLO) sau le pot ridica direct de la sediul PSD Floresti din str. Eroilor nr. 15, in ziua de marti, 25.02.2014, orele 17.00-19.00.

Atentie: numar limitat de locuri!

Vă așteptăm cu drag.

Modificari in comunicatul Primariei Floresti remis vineri

PIMARIA FLORESTI ADUCE LA CUNOSTINŢA CETĂŢENILOR COMUNEI FLOREŞTI CĂ ÎNCEPÂND CU ZIUA DE MARŢI 25.02.2014 ORA 9,00 SUNT AŞTEPTAŢI LA REGISTRATURA PRIMĂRIEI FLOREŞTI DIN STR. AVRAM IANCU NR. 170, ÎN VEDEREA ELIBERĂRII NOILOR ADEVERINŢE NECESARE OBŢINERII SUBVENŢIEI PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC DE PERSOANE PE RAZA COMUNEI FLOREŞTI. ACESTE ADEVERINŢE VOR FI ELIBERATE PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC PE RAZA COMUNEI, TRANSPORT OPERAT DE COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC (CTP) ŞI COMPANIA DE TRANSPORT SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL.

CONFORM HCL NR.17/21.02.2014, VOR BENEFICIA DE SUBVENŢII PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC URMĂTOARELE CATEGORII: ELEVII DIN CLASELE I-VIII DE LA ŞCOLILE AJUTĂTOARE SAU ÎNVĂŢĂMÂNT INTEGRAT, ŞCOLILE DE MUZICĂ, ARTE PLASTICE, COREGRAFIE, SPORT, ŞCOLILE CU PREDARE INTENSIVĂ A LIMBILOR STRĂINE, MINORITĂŢILE ETNICE CARE ÎNVAŢĂ ÎN ŞCOLILE CU PREDARE ÎN LIMBA LOR MATERNĂ ŞI CLASELE IX-XII CARE FRECVENTEAZĂ CURSURILE UNEI ŞCOLI PE RAZA MUNICIPIULUI CLUJ – NAPOCA, STUDENŢILOR LA FORMA DE ÎNVĂŢĂMÂNT CURS DE ZI , PENSIONARII DOMICILIAŢI PE RAZA COMUNEI FLOREŞTI CARE AU UN VENIT BRUT DE PÂNĂ LA 500 LEI, PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI (ÎNCADRATE ÎN GRAD DE HANDICAP ACCENTUAT ŞI GRAV) ŞI ÎNSOŢITORII ACESTORA , FEMEILE PESTE 55 DE ANI ŞI BĂRBAŢII PESTE 60 DE ANI FĂRĂ SURSE DE VENIT (ÎN BAZA ANCHETEI SOCIALE ŞI DECLARAŢIEI PE PROPRIA RĂSPUNDERE) ŞI PERSOANELE CARE FAC DOVADA PRIN ACTE MEDICALE ELIBERATE DE SPECIALISTUL CAZULUI A URMĂRII UNUI TRATAMENT DE SPECIALITATE ÎNTR-O INSTITUŢIE MEDICALĂ AFLATĂ IN AFARA RAZEI COMUNEI FLOREŞTI.

sulea 22

DE ACESTE SUBVENŢII VOR BENEFICIA PERSOANELE MENŢIONATE MAI SUS CARE AU DOMICILIUL STABIL PE RAZA COMUNEI FLOREŞTI.

NOTĂ.

ACTE NECESARE ÎN VEDEREA OBŢINERII ADEVERINŢEI:

· ELEVII ŞI STUDENŢII CARE AU BENEFICIAT DE SUBVENŢIE SE VOR PREZENTA DOAR CU BULETINUL.

· ELEVII ŞI STUDENŢII CARE NU AU BENEFICIAT DE SUBVENŢIE VOR PREZENTA ADEVERINŢĂ ELIBERATĂ DE UNITATEA DE ÎNVĂŢĂMÂNT PE CARE O FRECVENTEAZĂ ŞI COPIE DUPĂ BULETIN.

· PENSIONARII VOR PREZENTA ULTIMUL CUPON DE PENSIE ŞI COPIE DUPĂ BULETIN.

· PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI VOR PREZENTA UN DOCUMENT MEDICAL CARE SĂ ATESTE GRADUL DE HANDICAP ÎN CARE SUNT ÎNCADRAŢI ŞI COPIE DUPĂ BULETIN.

PRIMAR,
Horia ŞULEA

Toate firmele de taxi vor creste preturile pana pe 5 martie

Reprezentanții Sindicatului Taximetriștilor Cluj au precizat că până în 5 martie toate firmele de taximetrie vor crește tarifele. Prin aceasta decizie, Cluj-Napoca devine municipiul cu cele mai mari tarife de taxi din țară.

Conform stiridecluj.ro, Napoca Taxi a majorat tariful de la 1,79 de lei în timpul zilei, la 2,25 lei, iar tariful de noapte a ajuns la 2,50 lei.

Alexandru Ursu, vicepreședintele Sindicatului Taximetriștilor Cluj, a explicat că prețurile trebuie să crească pentru a asigurarea calității serviciilor.

taximetre

Deoarece tariful de taxi nu a fost indexat conform legii care reglementează acest fapt, din anul 2008, considerăm ca acum, în 2014, o crestere a tarifului in limitele stabilite de lege, este binevenită.

Toate companiile de taxi au inceput demersurille legale pentru a se modifica tariful, astfel că pe lângă Napoca Taxi care deja are tariful majorat, luni urmează Diesel Taxi, apoi cronologic si celelalte companii. Asadar, până pe 1 – 5 martie, toate firmele vor avea tariful pe care și l-au propus taximetristii”.

Decizia prin care firmelor de taximetrie li se permite majorarea tarifelor a fost luată de Consiliul Local Cluj-Napoca, la finele anului 2013.

Mai multe aici: http://www.stiridecluj.ro/politic/diesel-taxi-majoreaza-tariful-de-luni-toate-firmele-vor-creste-preturile-pana-in-martie