Politia Rutiera “umbla” cu radarele pe strazile Florestiului

Politia Rutiera din cadrul Inspectoratului de Politie Judeteana Cluj a inceput de cateva zile sa amplaseze radare pe principalele strazi ale localitatii Floresti.

Ieri, politistii din cadrul Serviciului Rutier au amplasat radare pe strazile Eroilor si Valea Garbaului.

politist

Actiunea va continua si in zilele urmatoare pe strazile Tautiului, Cetatii III, Cetatii II, Florilor, Ioan Rus, Horea si Somesului.

C.S.

Primarul din Florești, Horia Șulea, invitat joi la Știri de Cluj Live, de la ora 19.00!

Primarul comunei Florești, Horia Șulea (foto dreapta), este invitatul ediției din această săptămână a emisiunii Știri de Cluj Live, transmisă în direct de la ora 19.00, joi 31 august.

Moderatoarea emisiunii, Delia Cărbune, va discuta cu primarul Șulea pe teme actuale privind probleme administrative ale comunei Florești, investiții viitoare și dezvoltarea localității.

neag sulea

În emisiune va mai fi invitat și jurnalistul Știri de Cluj, Horea Șoica.

sursa: stiridecluj.ro

Se sisteaza furnizarea apei pe o strada din Floresti

În vederea efectuării unor lucrări de reparaţii reţeaua de alimentare cu apă, lucrări pentru care nu se pot asigura modalităţi alternative de alimentare, Compania de Apă Someş S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile după cum urmează:

robinet 10

Între orele 08.00-15.00

1. Localitatea Floreşti: str. Răzoare;

Rugăm Clienţii Companiei să ia măsuri de stocare a acelor cantităţi de apă care sa le acopere necesităţile pe perioada anunţată.

Politica social-democrata: impozite mai mari pentru apartamente, mai mici pentru vile!

Impozitul va creşte de anul viitor cu o sumă modică pentru toate apartamentele din blocuri cu peste trei etaje şi opt apartamente şi cu câteva zeci de lei pentru locuinţele din clădiri vechi de peste 30-50 ani şi va fi redus pentru locuinţele spaţioase, mai mari de 150 metri pătraţi.

Modificările rezultă din ultima formă a proiectului noului Cod Fiscal, redactat după retragerea de pe site-ul Ministerului Finanţelor şi obţinută de MEDIAFAX, document care elimină actualele condiţii pentru reducerea/majorarea valorii impozabile a clădirii, în funcţie de care este calculat impozitul anual pe locuinţă.

Victor-Ponta-2

Noul proiect al Codului Fiscal menţine prevederea că, pentru clădirile rezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri este calculat prin aplicarea unei cote de 0,1% asupra valorii impozabile a clădirii şi că valoarea impozabilă este determinată prin înmulţirea suprafeţei construite desfăşurate, exprimată în metri pătraţi, cu o anumită sumă fixă şi un coeficient de corecţie stabilit în funcţie de rangul localităţii şi zona în care este amplasată clădirea, dar nu mai preia şi regula că, pentru un apartament amplasat într-un bloc cu mai mult de 3 niveluri şi 8 apartamente, coeficientul de corecţie este redus cu 0,10 puncte.

Eliminarea acestei menţiuni presupune că fiecare familie care locuieşte într-un apartament dintr-un bloc cu mai mult de trei etaje şi opt locuinţe va plăti de anul viitor cu până la 10 lei în plus, suma totală pe care administraţia statului o va colecta astfel suplimentar urmând însă să se ridice la câteva zeci de milioane de lei, având în vedere că în România sunt locuite aproximativ 3,6 milioane apartamente.

sursa: mediafax.ro

1 medic scolar si minimum 5 asistenti medicali, trotuar pe Cetatii III si plantarea de arbori

Primaria Floresti a reusit amenajarea a 4 cabinete medicale scolare, insa acestea nu sunt functionale.

“Cele 4 cabinete medicale scolare amenajate la Scoala Gimnaziala “Gh. Sincai” Floresti, Scoala Generala Luna de Sus, precum si la gradinitele din cartierul “Cetatea Fetei si de pe strada Horea, duc lipsa de personal specializat. La Ministerul Sanatatii am depus mai multe cereri pentru aprobarea a sase posturi: 1 medic scolar si 5 asistenti medicali specialisti in medicina scolara. Vreau sa cred ca odata cu inceperea noului an scolar, prin finantarea de la bugetul local, aceste cabinete scolare vor fi functionale prin ocuparea respectivelor posturi”, a afirmat primarul localitatii Floresti, dl. Horia Sulea.

Inspectorii din cadrul Serviciului de Achizitii si Investii Primaria Floresti lucreaza la documentatiile privind organizarea licitatiei pentru construirea Gradinitei de pe strada Ioan Rus, cu o capacitate de 400 de locuri.

floresti 018

Intr-o alta ordine de idei, edilul Florestiului ne-a mai declarat ca pe strada Cetatii III, in cel mai scurt timp, vor incepe lucrarile de construire a trotuarului pe portiunea “capatul Fermei Amareto – intersectia cu strada Cetatii II”.

“Lucrarile de construire a trotuarului vor incepe in cateva zile. Proprietarii halelor au fost somati sa inlocuiasca acel inestetic gard de sarma. Pe acel trotuar, mai precis la limita dintre carosabil si trotuar, vom trece la plantarea de tei”, a conchis Horia Sulea, primarul Florestiului.

PRIMARUL HORIA SULEA PROPUNE TRANSPORT GRATUIT PENTRU PENSIONARI SI “AMNISTIE FISCALA”

La secretariatul Unitatii Administrativ Teritoriale, primarul Horia Sulea a depus doua referate care vor fi dezbatute in sedinta Consiliului Local programata pentru data 8 august.

Primul referat propune “transport gratuit pe mijloacele de transport CTP pentru toti pensionarii cu domiciliul in Floresti, indiferent de cuantumul pensiilor”.

Va reamintim ca pentru data de 1 august, vineri, ora 18.00, la Casa de Cultura, a fost programata o intalnire intre primarul Horia Sulea si pensionarii din Floresti.

floresti 26 iunie 2014 006

Cel de-al doilea referat se refera la “Demararea procedurilor de scutire – “amnistie fiscala” – de majorari pe impozitele si taxele locale restante pentru persoanele care isi vor achita darile catre administratia fiscala in perioada 15 octombrie – 15 decembrie 2014″.

Mihai Seplecan: “Cer demisia doamnei secretar al județului Simona Gaci, cât și șefului de la juridic

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Cluj de joia viitoare apare un proiect de hotărâre privind ”aprobarea achiziţionării de servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare de către Consiliul Judeţean Cluj în dosar nr. 3574/117/2014 aflat pe rolul Tribunalului Cluj, având ca obiect acţiunea în contencios administrativ promovată de Prefectul Judeţului Cluj pentru anularea hotărârilor nr. 169 şi 178/2014”.

Este vorba despre cele două hotărâri ale aleșilor județeni prin care Ioan Oleleu este revocat din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, și cea prin care Mihai Seplecan este ales pe această poziție, hotărâri care au fost atacate în contencios administrativ de prefectul Gheorghe Vușcan, și deci anulate de drept.

Cu alte cuvinte, Consiliul Județean vrea să angajeze un avocat, plătit cu bani publici, pentru a reprezenta instituția față de contestația Prefecturii, pentru că cei de la serviciul juridic din CJ se dezic de această datorie, prevăzută în statutul consilierului juridic. Motivul ar fi existența unui conflict de interese, ”întrucât vom ajunge în situația de a apăra legalitatea unei hotărâri asupra căreia deja am opinat că este nelegală”.

seplecan 3

”În aceste momente, nu cred că este necesar să mai cheltuim din banii publici pentru a angaja avocați sau case de avocatură pentru a reprezenta Consiliul Județean și noi, consilierii PNL și PDL vom vota împotriva acestui proiect de hotărâre, deoarece considerăm că avem un secretar al județului care trebuie să își facă datoria deoarece este plătit din bani publici, cât și nouă juriști angajați. Dacă cred că nu sunt în stare, că nu sunt capabili, și dacă cred că sunt în conflict de interese pentru a reprezenta Consiliul Județean… Ei, în ceea ce au trimis către prefectură, au scris că acele hotărâri votate de noi sunt ilegale, s-au pronunțat deja și acum susțin nu pot reprezenta Consiliul Județean.

Cer demisia doamnei secretar al județului Simona Gaci, cât și șefului de la juridic, deoarece dacă acum, după doi ani de zile doar la această hotărâre s-au pronunțat și au dat în scris Prefecturii că nu ar fi legală, mă întreb de ce în doi ani de zile, aceste persoane plătite din bani publici au tăinuit peste 150 de proiecte de hotărâri introduse pe ordinea de zi în timpul ședinței, la fel ca acestea. Îi acuz ori de tăinuire, ori de incompetență. Orice ar fi, îi rog frumos să își dea demisia. Dacă voi reveni în poziția de președinte interimar, nu voi putea să lucrez cu aceste persoane care nu au fost capabile să gestioneze problemele de la Consiliul Județean. Eu voi pune binele, interesul cetățenilor, legea, corectitudinea, înaintea intereselor de grup al funcționarilor de acolo. Acum pot să vadă cetățenii cât de tendențios, cât de selectiv lucrează oamenii plătiți să îi reprezinte”, a declarat Mihai Seplecan.

sursa: gazetadecluj.ro

Lege “anti-rechini”!

Ministerul Transporturilor (MT) pregăteşte amenzi aspre pentru persoanele fizice sau juridice care transportă persoane fără o autorizaţie valabilă.

Conform ziuadecj.realitatea.net, MT a lansat un proiect de ordonanţă pentru completarea legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

breaking-news - Copy

ordonanţa de completare a legii, care are un singur articol, adaugă o nouă literă la articolul 55, punctul 3 din legea nr. 38/2003, h, “aplicabilă persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public de persoane cu un autoturism, fără respectarea prevederilor art. 7″.

În acelaşi articol, la punctul 3, sunt prevăzute amenzi între 1.000 şi 5.000 de lei pentru o serie de contravenţii, iar articolul 7 stabileşte că “transporturile de persoane sau bunuri în regim de taxi se pot executa ca servicii de interes public pentru populaţie, de regulă, în interiorul unei localităţi, numai pe baza autorizaţiei pentru transport în regim de taxi, valabilă, emisă de autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile prezentei legi”.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de ordonaţă în cauză, iniţiativa MT vine în contextul în care “în ultima perioadă de timp se constată existenţa unor practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local cât și transportul județean de persoane, aceste practici ilicite, determinând efecte negative majore asupra activității economice a întreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate, cât și asupra siguranței circulației rutiere”.

ordonanţa de completare a legii, care are un singur articol, adaugă o nouă literă la articolul 55, punctul 3 din legea nr. 38/2003, h, “aplicabilă persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public de persoane cu un autoturism, fără respectarea prevederilor art. 7″.

În acelaşi articol, la punctul 3, sunt prevăzute amenzi între 1.000 şi 5.000 de lei pentru o serie de contravenţii, iar articolul 7 stabileşte că “transporturile de persoane sau bunuri în regim de taxi se pot executa ca servicii de interes public pentru populaţie, de regulă, în interiorul unei localităţi, numai pe baza autorizaţiei pentru transport în regim de taxi, valabilă, emisă de autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile prezentei legi”.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de ordonaţă în cauză, iniţiativa MT vine în contextul în care “în ultima perioadă de timp se constată existenţa unor practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local cât și transportul județean de persoane, aceste practici ilicite, determinând efecte negative majore asupra activității economice a întreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate, cât și asupra siguranței circulației rutiere”.

sursa: ziuadecj.realitatea.net

Ce se mai aude despre Universitatea din cartierul “Cetatea Fetei”

Asociatia PRO Integritate a achitat in aceasta dimineata suma de 270.000 lei – taxa de autorizatie constructie pentru ridicarea Universitatii din cartierul “Cetatea Fetei”.

Va reamintim ca in luna septembrie a anului trecut, primarul Horia Sulea a semnat certificatul de urbanism privind inceperea lucrarilor de construire a sediului Universitatii, respectiv a celorlalte cladiri care vor alcatui campusul.

campus-univ

Universitatea va fi construita in zona Cetatea Fetei pe o suprafata de 10 hectare, valoarea investitiei ridicandu-se la aproximativ 10 milioane de euro.

“Astazi, un reprezentant al Asociatiei Pro Integritate a achitat taxa privind obtinerea autorizatiei de constructie, iar redeventa este platita la zi”, ne-a declarat edilul localitatii Floresti.

Sambata, 26 iulie, cotidianul electronic florestistiri.ro va publica un interviu cu primarul Horia Sulea.

C.S.

Lucrarile de introducere a iluminatului public se extind si pe aleile blocurilor donate admninistratiei locale

Primaria Floresti, beneficiara lucrarii, si SC Neon Lighting, ii informeaza pe locuitorii de pe strada Florilor, de la blocurile 320, 318, 316, 314, 312, 310 si 308, ca “in perioada 22.07 – 29.07.2014, accesul pe strada va fi restrictionat din cauza sapaturilor pentru extinderea retelei de iluminat public”.

Cu alte cuvinte, SC Neon Lighting si Primaria Floresti ii roaga pe locuitorii de pe aceasta strada (alee in cazul de fata) sa nu-si parcheze autoturismele in zona de lucru.

iluminat public 2

Din pacate, desi au fost anuntati din timp de demararea lucrarilor prin lipirea de fluturasi, nu toti riveranii de la blocurile mai sus-mentionate au inteles sa-si mute autoturismele. Astfel, lucrarile se deruleaza cu incetinitorul si pe “sarite”.

C.S.