Romanii care nu-si platesc amenzile pot fi obligati sa presteze munca in folosul comunitatii

Regulile referitoare înlocuirea unei amenzi neplătite cu ore de muncă în folosul comunităţii s-au modificat. Din data de 30 august au intrat în vigoare prevederile unei ordonanţe de guvern potrivit căreia măsurile sancţionatorii se stabilesc de instanţa din raza căreia îşi are domciliul contravenientul.

Sancţiunile contravenţionale sunt de mai multe tipuri, printre care amendă contravenţională şi prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, scrie avocatnet.ro.

poze 6 floresti 004

Conform OG nr. 2/2001, actul normativ care stabileşte regimul juridic al contravenţiilor, prestarea muncii în folosul comunităţii poate fi stabilită numai prin lege şi numai pe o durată ce nu poate depăşi 300 de ore. În plus, sancţiunea se stabileşte alternativ cu amendă.

Mai precis, documentul citat prevede că, în cazul în care contravenientul nu îşi achită amenda în termen de 30 de zile şi nici nu există posibilitatea executării silite, atunci el poate fi obligat de instanţa judecătorească la efectuarea de activităţi pentru comunitate.

Momentan, înlocuirea amenzii cu muncă în folosul comunităţii este decisă de instanţă de judecată pe a cărei rază teritorială s-a săvârşit contravenţia, doar în bază unei sesizări a organului din care face parte agentul constatator.

Această regulă a fost schimbată, prin OG nr. 17/2014, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 629, din 27 august.

Concret, noile reglementări stabilesc că, pe viitor, doar instanţa judecătorească în a cărei circumscripţie domiciliază contravenientul va decide înlocuirea amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activitati in folosul comunitatii.

Florestenii au parte de amnistie fiscala. Vezi ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a fi scutit de la plata penalitatilor!

La propunerea primarului Horia Sulea, Consiliul Local Floresti a aprobat Proiectul de Hotarare privind ” scutirea de la plata creanţelor bugetare accesorii contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice, respectiv majorările de întârziere după cum urmează: majorările de întârziere datorate pentru neplata la termen a impozitelor şi taxelor cuvenite bugetului local al comunei Floreşti, calculate până la data plăţii integrale a debitelor.”

floresti 26 iunie 2014 006

Pentru aprobarea scutirii de la plata creanţelor bugetare accesorii, contribuabilii persoane fizice şi persoane juridice trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

a) au achitat integral de la data de 15 septembrie 2014, până la data de 15 noiembrie 2014, toate obligatiile fiscale restante aferente anilor precedenţi

b) au achitat integral de la data de 15 septembrie 2014, până la data de 15 noiembrie 2014, debitele aferente anului 2013

bani multi 10

c) au achitat integral de la data de 15 septembrie 2014, până la data de 15 noiembrie 2014, sumele reprezentând amenzi exigibile, de orice fel, cu excepţia celor contestate pentru care potrivit legii executarea actului prin care s-a aplicata amenda este suspendată.
Pentru a beneficia de scutirea la plată, contribuabilii persoane fizice şi persoane juridice vor depune până la data de 15 noiembrie 2014 inclusiv o cerere motivată la Serviciul Financiar Contabil din cadrul Primăriei comunei Floreşti. La cerere se vor anexa documentele din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor cumulative prevăzute mai sus, respectiv ordine de plată şi chitanţe.

Cursuri gratuite de formare profesionala la Primaria Floresti

UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ (UAT) Comuna Florești, prin intermediul proiectului strategic POSDRU ID 129124 cu titlul ” Măsuri active în vederea integrării pe piața muncii”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, derulează un număr de cinci programe de formare profesională și două programe de specializare.

La acest moment Primăria Florești, prin Unitatea de Management și Implementare a proiectului, recrutează persoane pentru grupurile țintă care vor beneficia de cursul de formare profesională.

joburi 3

Condițiile de eligibilitate sunt:
șomer de lungă durată
persoană aflată în căutarea unui loc de muncă
persoană inactivă pe piața muncii
persoane care au părăsit de timpuriu școala
Cursanții vor beneficia de calificare profesională în domeniu, practică profesională în specialitate și finanțare pe durata cursului.

Persoanele interesate pot apela unul dintre numerele de telefon:
0742.630.186
0732.166.448
0720.447.777
0742.155.833
De asemenea persoanele interesate sunt așteptate, de luni până vineri, în intervalul
orar 10.00 – 15.00, la sediul Primăriei Florești, etajul III, biroul POSDRU.

Amenzi piperate pentru “rechini”

Guvernul a aprobat proiectul de lege care aduce amenzi uriase pentru cei care fac transport de persoane fara autorizatie.

Proiectul de lege a fost inițiat de Ministerul Transportului.

politie rutiera 2

Amenzile vor fi cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei si ii vizeaza pe cei care fac ilegal taximetrie sau transporta persoane intre localitati, dar si pe soferii de buna credinta care iau autostopisti.

D.P.

Primaria Floresti cheama pensionarii sa-si ridice adeverintele obtinerii abonamentelor gratuite CTP

ÎNCEPÂND CU 01.09.2014 PRIMĂRIA COMUNEI FLOREŞTI INVITĂ TOŢI PENSIONARII CU DOMICILIUL STABIL PE RAZA COMUNEI FLOREŞTI SĂ VINĂ LA SEDIUL PRIMĂRIEI FLOREŞTI, STRADA AVRAM IANCU, NR. 170, PARTER, PENTRU A-ŞI RIDICA ADEVERINŢELE PRIVIND ACORDAREA GRATUITĂ DE ABONAMENTE.

autobuze ctp

ACTE NECESARE: COPIE CARTE DE IDENTITATE (BULETIN), COPIE CUPON DE PENSIE.

Abonamentele gratuite pentru pensionari se elibereaza indiferent de cuantumul pensiei, iar acestea abonamente vor fi valabile pe toate mijloacele de transport ale CTP, inclusiv cele din municipiul Cluj Napoca, nu doar pe cursele metropolitane, marcate cu M.

Comunicat de presa CTP – ” Gratuitati in zona metropolitana”

Asa cum va informam ieri, miercuri 27 august, pensionarii din Floresti, Apahida si Cluj-Napoca, incepeand cu data de 1 septembrie, vor beneficia de calatorii gratuite pe mijloacele de transport CTP.

eugen-olariu-2-Copy-300x199

Iata comunicatul Companiei de Transport Public SA:

“Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA in calitate de operator de servicii publice de transport local de persoane prin curse regulate pe raza administrativ- teritoariala a Asociatiei Metropolitane de Transport Public Local Cluj, anunta publicul calator ca incepand cu data de 01.09.2014 urmatoarele categorii de persoane, care actualmente beneficiaza de gratuitate pe transportul in comun in baza unor legi, hotarari de guvern sau de consiliu local, vor putea circula gratuit pe toate liniile din interiorul municipiului Cluj-Napoca si din comunele Floresti si Apahida:

Pensionarii din Cluj-Napoca, Floresti si Apahida in baza HCL Cluj-Napoca 715/2007, HCL Floresti 90/2014, HCL Apahida 63/2013;

Persoane persecutate din motive politice, precum si cele deportate in strainatate ori constituite prizonieri, din Cluj-Napoca, Floresti, Apahida, Baciu, Feleacu, Chinteni si Ciurila, in baza Legii 118/1990 , Legii 189/2000 si OUG 214/1999;

Veteranii de razboi si vaduvele de razboi, din Cluj – Napoca, in baza Legii 44/1994;

Eroii martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, din Cluj-Napoca, in baza Legii 341/2004;

Persoanele cu handicap grav si accentuat, nevazatori si cu deficiente de auz din Cluj-Napoca, in baza Legii 448/2006, HCL 121/2010 si HCL 183/2013.

Persoanele beneficiare vor avea asupra lor abonamentul eliberat de Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA si actul de identitate.
Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA”

Foto: E.OLARIU

A fost stabilit Programul Final al Evenimentului “Zilele Florestiului 2014″

In perioada 5-7 septembrie, Primaria si Consiliul Local Floresti in parteneriat cu o societate comerciala organizeza zilele localitatii, 5-7 septembrie 2014, pe platoul Poligon Tauti – statia Poligon- autobuz CTP (RATUC) M21.

Pe parcursul celor trei zile, organizatorii le propun florestenilor sa asiste la concerte de muzica usoara, populara, clasica, spectacole de magie, demonstratii sportive de karate, demonstratii de majorete sau balet ori dans, zumba, iar copiilor le-au pregatit numeroase surprize printre care si un spetaol de teatru de papusi. Nu vor lipsi ansamblurile de jocuri maghiare si tiganesti, precum si o inedita premiere a zootehnistilor floresteni.

SANYO DIGITAL CAMERA

Maestrul de ceremonii al evenimentului este solista de muzica populara Adriana Irimies.

Pentru inchirierea de spatii comerciale puteti obtine mai multe informatii la numarul de telefon: 0724 205331.

Iata programul FINAL al celor trei zile de sarbatoare:

Vineri, 5 septembrie

Ansamblul “Cununa Someşană” Floreşti

Program folcloric susţinut de Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi invitaţii săi: Anca Branea Neamţu, Claudiu Ciotleuş, Ana Strâmturean, Irina Someşan, Felix Gălan, Ioan Dordoi, Maria Marcu – acompaniaţi de Orchestra Profesionistă “Cununa Transilvană”, dirijor Ovidiu Barteş
Copiii de la Ansamblul “Junii Vlădesei” Huedin
Soţii Valeria si Traian Ilea
Emanuel Cârstea

SANYO DIGITAL CAMERA

Sâmbătă, 6 septembrie

Primire Oficialităţi
Ansamblul “Cununa Someşană” din Floreşti
Teatru de Păpuşi Minireactor – Cipi şi surprize
Livia Maria Hetea
Ioana Budae
Ansamblul Nepoţii Iancului din Mărişel
Andra Mariş şi Dana Purcel
Ansamblul de copii “Muguri de folclor” Cluj
Ansamblul folcloric “Dor Transilvan” al C.T.P. Cluj-Napoca
Iulia Bucur
Ansamblul “Izvoraşul” din Tureni
Nicoleta Hădărean
Danny D” – muzică uşoară
Zumba cu instructori din Floreşti şi Cluj
CONCERT ANDA ADAM
CONCERT VIZI & BAND – finalist Vocea României

Duminică, 7 septembrie

Teatru de păpuşi Minireactor:
Spectacol de Magie
Workshop creaţie păpuşi
Elevii de la Şcoala Gimnazială Gheorghe Şincai Floreşti: Grupul Folcloric Florile Floreştiului: Ioana Bucur, Cătălin Tomoş, Octavian Tanţău – chitară, voce
Grupul vocal Zâmbet de Copil
Echipa de majorete “Destiny”
Echipa de majorete “Steluţe”
Incubatorul de arte, afiliat la Societatea Internaţională de Studii Muzicale Cluj – Floreşti, recital de muzică clasică: Raluca Trif, Maria Pârvu, Alessia Borzu, Ioana Silveştean – prof. canto Marina Simionescu, Corepetitor: prof. Roxana Florea
Ansamblul de Jocuri Maghiare Pipacsom din Ciumbrud
Premierea Zootehniştilor din Floreşti
Clubul Sportiv hayashi Activ Floreşti – maestru instructor Adrian Gherman (karate, dans modern, balet)

imagine 33

Ansamblul de jocuri ţigăneşti Igranka – Floreşti
Alex Vaida
Gabriela Mărincuş
Lavinia Mariş
Adina Hada
Ansamblul “Măgura” Călaţele
Adriana Irimieş
Ansamblul “Cununa Someşană” Floreşti
CONCERT ŞTEFAN STAN – CÂŞTIGĂTOR VOCEA ROMÂNIEI
FOCURI DE ARTIFICII

Pensionarii din Cluj-Napoca vor putea circula gratuit in Floresti si Apahida

Din prima zi a lunii septembrie pensionarii cu domiciliul in Cluj-Napoca vor putea cicula gratuit in localitatile Floresti si Apahida.

Conform ziardecluj.ro, 57.000 de pensionari care beneficiaza intr-o forma sau alta de gratuitati la transportul in comun in municipiul Cluj-Napoca vor putea circula gratuit in Floresti si Apahida.

autobuze ctp

Din cei 57.000 de pensionari care beneficiaza de gratuitate in prezent pe transportul local din municipiul Cluj-Napoca 48.000 au gratuitate in baza Hotararii de Consiliu Local, 5100 sunt persoane persecutate din motive politice, 740 sunt veterani de razboi si vaduve ale acestora, 310 eroi martiri ai Revolutiei din Decembrie ’89, 2.850 persoane cu handicap grav si accentuat, nevazatori si cu deficient de auz.

sursa; ziardecluj.ro

Cum se “alinta” alesii locali între ei: “sarpe”, “gunoi” si “taratura”

Limbajul de mahala pe care îl folosesc personaje importante din administraţia publică clujeană este completat de atitudinea unor figuri politice faţă de banul public peste care se cred stăpâni, deşi nu au niciun drept legal.

Conform colegilor de la Monitorul de Cluj (monitorulcj.ro), in dosarul Uioreanu apar multe stenograme prin care sunt redate diverse discuţii telefonice între aleşi locali, judeţeni, politicieni şi oameni de afaceri. De departe, una dintre cele mai savuroase discuții este cea dintre primarul din Chinteni, Lucia Suciu și fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, Ioan Oleleu.

SANYO DIGITAL CAMERA

Astfel, în una dintre convorbirile celor două personaje, Lucia Suciu îl numește “șarpe”, “gunoi” și “târâtură” pe fostul preşedinte al forului judeţean, Horea Uioreanu, așa cum reiese din fragmentul următor extras dintr-o stenogramă din 28 februarie 2014, ora 17.01:

Lucia Suciu: Da. Şi trebuie să le retrageţi licenţele… Noi o să vă anunţăm luni. Eu n-am vrut să-ţi spun ţie, că tu eşti prietenul meu drag… L-am sunat pe “şarpe” să-i spun că a jucat la două capete… şi ne-a f… şi ne-a ţinut două luni în instanţă…

Ioan Oleleu: Şi ce a zis?

Lucia Suciu: Nu mi-a răspuns “târâtura”!

Ioan Oleleu: Da’ unde-i hotărârea? îmi trebuie… Lucia Suciu: Acuma o să vă dăm—, că luni… Se lucrează Ia notificare…, că vă notificăm oficial…. că cu “gunoiul” de Uioreanu numai aşa poți să lucri…

Primăriţa din Chinteni nu stă la discuţii cu Boc

Primarul din Chinteni apare și în alte stenograme în care sunt prezentate înregistrări ale convorbirilor dintre ea și Uioreanu. Lucia Suciu a lăsat să se înțeleagă că ea nu stă la discuții cu primarul Emil Boc (stenogramă 28 februarie, ora 17.38):

Horea Uioreanu: Da’ tu, încă o dată iţi spun… Ţine cu mine şi cu Consiliul Judeţean.., pentru că aicea e… O facem cum trebuie.

Lucia Suciu: Cu voi ţin…» dar vreau să văd că şi voi ţineţi cu noi…. Cum v-a mâncat în patină să faceţi repede şedinţă şi să le daţi traseele la “FANY”, aşa să vă mănânce în patină acuma, conform sentinţei, să le retrageţi…

Horea Uioreanu: Nuuuu.., astea-s poveştile lui Boc… Sunt poveştile lui Boc…

Lucia Suciu: Da.., poveştile Iui Boc, că eu stau de poveşti cu Boc…

Horea Uioreanu: No.., dă-i pace… Bine.., bine…

“Bă, îi bag p… în gură, nu se poate…”

În stenograme apare, din nou, Oleleu care de data aceasta este implicat într-o discuție telefonică cu consilierul județean Ilarie Ivan.

SANYO DIGITAL CAMERA

Cei doi au vorbit despre prefectul Gheorghe Vușcan, iar “epitetele” vulgare și cuvintele de mahala au presărat din plin convorbirea celor doi. “A sunat Sandu Cordoș (senatorul PSD, Alexandru Cordoș – n.red.): “Bă, îi bag p… în gură, nu se poate… Eu am fost de atâtea ori acolo, se duce şi declară că nimeni n-a făcut nimic până acuma şi mă f..şi pe mine acolo…” S-a dus la Huedin pe teritoriul lui SANDU singur. Asta, nervos de turbă… Bă, nu ştiu… ăsta chiar a bolânzit…, prefectul ăsta?”, spunea Ioan Oleleu în dialogul cu Ilarie Ivan (stenogramă 18 februarie 2014, ora 12.45).

În continuare, referindu-se tot la Gheorghe Vușcan, vicepreședintele forului județean spune: “Deci în momentul de faţă avem o problemă cât China.. Datorită lui, echipă p.. de funcţionare…”.
Nici prim vicepreședintele PNL Cluj, Mircea Abrudean nu se sfieşte să folosească cuvinte “colorate” în discuţiile telefonice: “Mă nu mai ştii ce fac ăştia mă, că nu se mai mişcă bag pu… zici că nu, aşteaptă să, contracteze avioane în pu … mea” (stenogramă 20 februarie 2014, ora 15.48).

Mai multe aici: http://www.monitorulcj.ro/politica-administratie/39370-cum-se-alinta-alesii-locali-intre-ei-sarpe-gunoi-si-taratura#sthash.Lun9Imfm.dpbs

Mihai Seplecan le bate obrazul pesedistilor, in special ministrului Mihai Banicioiu: “Memoria institutionala nu iarta!”

Liberalul Mihai Seplecan a fost singurul consilier judetean care in urma cu trei ani de zile sustinea necesitatea si importanta construirii in judetul Cluj, dar mai ales in localitatea Floresti, a Spitalului Regional de Urgenta.

Acum, cei aflati vremelnic la putere, pesedistii, incearca prin diferite tertipuri, de prost gust, sa-si aroge din meritele unei IDEI, care, din pacate, tot la faza de PROIECT a ramas.

Acum, conform vorbelor ministrului Banicioiu, Spitalul Regional de Urgenta Floresti ar urma sa fie construit din fonduri europene.

Cand ar urma sa fie accesate aceste fonduri, valoarea lor, perioada constructiei…, nu sunt trecute nici macar la INDEXUL PROMISIUNILOR…cu PUTERNIC MIROS PESTILENTIAL ELECTORAL.

”Având în vedere faptul că cei de la Partidul Social Democrat au prostul obicei să fure, să se împopoțoneze cu meritele altora și să taie panglici la proiecte care nu le aparțin, mă văd nevoit să apelez la memoria instituțională a hârtiilor. Căci scrisul rămâne, iar vorbele zboară. Iar cei de la PSD sunt obișnuiți să împroaște cu vorbe.

seplecan 3

Pe parcursul scurtului mandat de vicepreședinte cu atribuții de interimar al Consiliului Județean Cluj am ținut neaparat să nu se piardă proiectele bune pentru dezvoltarea durabilă a județului. Motiv pentru care, pe lângă faptul că i-am împiedicat pe consilierii județeni ai PSD să falimenteze Aeroportul Internațional Cluj prin neaprobarea liniei de credit necesare bunei funcționări a acestuia, am inițiat corespondența instituțională cu Ministerul Sănătății, respectiv ministrul Nicolae Bănicioiu.

Astfel prin Adresa nr. 15.245/11.08.2014, am readus în atenția ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu solicitarea nr. 2.243/04.02.2013 privind Spitalul Regional de Urgență Cluj, readucându-i aminte faptul că pe banii contribuabililor s-a investit deja foarte mult în acest proiect și că nu este cazul să se renunțe la acest obiectiv de interes național și regional. I-am reamintit despre importanța obiectivului de investiții preconizat, calificarea acestuia ca și lucrare publică de interes național, necesară și oportună a fi realizată într-un centru universitar și medical de veche și confirmată tradiție, “cu rugămintea de a analiza și a ne informa asupra condițiilor și termenelor în care va aprecia că acest proiect investițional se va putea realiza, precum și care sunt limitele mandatului, respectiv garanțiile ce se vor acorda, din această persepectivă, județului Cluj și, implicit, Consiliului Județean Cluj de către Ministerul Sănătății”.

O solicitare similară, de sprijinire a proiectului Spitalului Regional de Urgență Cluj i-am adresat și prefectului Gheorghe Vușcan (Adresa nr. 15.404/13.082014) în data de 14.08.2014.

Cele două documente pot fi puse la dispoziția celor care doresc să le consulte.

După o săptămână, ministrul PSD al Sănătății a considerat oportun să-mi răspundă adresei prin intermediul presei, cum că la Cluj va fi construit un spital de urgență din foduri europene”, se arata in comunicatul remis de catre Mihai Seplecan.