Un barbat din Floresti a intrat in coma, dupa ce a fost transportat la spital de o ambulanta fara medic

Un caz deosebit s-a petrecut in dupa-amiaza zilei de sambata, 17 august, la o piscina din Viseu de Sus. Un Un barbat de circa 35 de ani din Floresti, judetul Cluj, se afla la piscina respectiva. Se pare ca la un moment dat i s-a facut rau si a cazut pe marginea piscinei.

Conform cotidianului electronic emaramures.ro (emm.ro), barbatul a ajuns la spital si dupa o investigatie medicala s-ar fi hotarat sa il lase acasa, administrandu-i-se tratament pentru lipotimie. La scurt timp povestea s-a repetat si abia atunci s-a hotarat sa fie transportat la un spital din Cluj-Napoca.

piscina viseu

Nimeni din cadrul Spitalului Orasenesc Viseu de Sus nu a dorit sa faca vreun comentariu referitor la acest caz, cu toate ca jurnalistii de la emm.ro s-au interesat la fata locului.

Exista suspiciunea ca tratamentul administrat pentru lipotimie i-ar fi crescut tensiunea, asta in conditiile in care pacientul era cunoscut ca fiind hipertensiv. Surse medicale sustin ca barbatul ar fi suferit un AVC.

Ajuns cu ambulanta la UPU Dej, medicul de acolo ar fi hotarat ca pacientul sa fie transferat urgent spre un spital din Cluj cu acelasi echipaj al Ambulantei Maramures (respectiv doar sofer si asistent). Echipajul a pornit in goana spre Cluj doar ca dupa numai cativa kilometri, in zona Benzinariei OMV, situata la iesirea din Dej, pacientul a intrat in coma profunda.

Echipajul Ambulantei Maramures a sunat la 112 si a solicitat imediat ajutor, dar nu s-au oprit pentru a astepta, ci s-au intors spre UPU Dej. Acolo barbatul a fost intubat si a fost transportat la Cluj, de data aceasta cu un echipaj medical de urgenta (cu asistent si medic, n.r.). Din cate stim pana in acest moment starea de sanatate a pacientului este grava, el fiind cunoscut si cu afectiuni medicale.

Singurul care a dat detalii pana in acest moment despre caz este dr. Zoltan Balko, directorul adjunct al Serviciului Judetean de Ambulanta Maramures: “A fost preluat (de la Viseu de Sus, n.r.) de o ambulanta cu asistent, pacientul fiind constient si stabil. In apropiere de Dej starea de sanatate s-a inrautatit iar echipajul a intrat imediat la Unitatea Primire Urgenta a Spitalului Municipal Dej”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>