Szeplekan, omul care s-a hotărât să-l învingă pe liderul Consiliului Județean

După ce Marius Nicoară a anunțat că nu mai vrea să candideze la șefia PNL, primul care și-a exprimat interesul să-i ia locul a fost Horea Uioreanu, actualul președinte al Consiliului Județean Cluj. Surse liberale spun că Uioreanu nu se aștepta să aibă un contracandidat tocmai în persoana lui Mihai Szeplekan (foto – primul din dreapta), pe care avea de gând să-l coopteze în echipa sa de campanie. Este cunoscut faptul că tânărul Mihai Szeplekan este o bună locomotivă de campanie și că acesta are priză în special la primarii din județ, pe care i-a ajutat în permanență, de câte ori a fost solicitat. Szeplekan nu s-a lăsat înduplecat de oamenii lui Uioreanu, convins fiind că poate aduce o schimbare benefică în partid. Szplekan i-a recomandat lui Uioreanu să se ocupe de problemele județului, care sunt extrem de solicitante și să-l lase pe el să relanseze partidul.

Rep. Acum ești vicepreședinte al PNL Cluj dar țintești să devii președinte la agerile din 14 septembrie, nu crezi că e cam mult?

m sz
 
M.S. În ultimii ani am dat dovadă de o implicare totală în activitățile de partid, l-am susținut pe președintele Marius Nicoară, dar și pe ceilalți colegi de partid, indiferent că a fost vorba despre cei din municipiu sau despre cei din județ. Loialitatea, devotamentul și voința mea sunt principalele argumente care mă determină să vreau să schimb ceva în cadrul organizaţiei PNL Cluj. Sunt vicepreședinte din 2010, știu care sunt toate problemele cu care ne confruntă organizația noastră. Am avut timp să-mi formez o părere, să am o viziune privind modul în care ar trebui să evolueze partidul și cred că sunt cel mai potrivit, în acest moment, să schimb lucrurile. Cred că eu sunt cel care pot readuce pacea și liniștea în PNL Cluj. Au fost prea multe dispute, neînțelegeri, tabere, orgolii, lipsă de organizare. Viitorul PNL Cluj nu poate arăta bine în astfel de condiții, iar colegii mei știu prea bine acest lucru.

Rep. Ce crezi că-i lipsește acum PNL-ului?

PNL Cluj are și a avut dintotdeauna oameni destoinici, pricepuți. Actualul președinte, Marius Nicoară, a făcute enorm de multe lucruri pentru dezvoltarea Clujului. Avem parlamentari buni, consilieri pircepuți, primari cu rezultate extraordinare, îl avem pe președintele Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu, nu ne lipsește decât o bună organizare. Dacă ar dispărea disputele între oamenii actualilor lideri, dacă am învăța să ne concentrăm pe interesele partidului și nu pe cele individuale, poate că situația ar sta altfel. Pentru o schimbare ete nevoie de un lider neutru, iar eu am certitudinea că pot face față unei astfel de provocări. După ce voi câștiga președinția PNL Cluj mă voi preocupa și de problemele organizațiilor locale. Este mare păcat de membrii acestor organizații de care nu se interesezaă nimeni și care ar putea constitui o resursă benefică pentru partid. Din păcate, până acum liderii noștri s-au interesar de membrii de partid numai când au avut nevoie de voturile lor. Cred că e o pierdere imensă faptul că acești oameni sunt ignorați. În Florești, de pildă, avem o organizație extrem de puternică. Vorbim de cea mai mare comună care este condusă de un primar de-al nostru, domnul Horia Șulea. Avem trei consilier locali PNL, toți foarte buni și foarte devotați, Dumitru Vanea, Tatiana Hinteoar și Laar Andras. Este păcat că acești oameni nu sunt atrași și implicați în activitățile centrale. Nu doar cei din municipiu se impune a fi încurajați și promovați, ci și oamenii din județ, aceasta este o problemă pe care m-am angajat să o corectez pe viitor.

Rep. Cum te raportezi la contracandidatul tău, Horea Uioreanu?
 
M.S. Horea Uioreanu nu și-a anunțat oficial candidatura. Nu știu dacă se va înscrie sau nu în această cursă. În mod normal, ar trebui să se preocupe mai mult de problemele administrative ale județului, pentru că știu și eu, consilier fiind, că are un mandat dificil. Sunt multe proiecte de investiție neterminate, drumuri de modernizat, nu văd cum ar mai avea vreme să se ocupe și de problemele oragnaizației PNL Cluj. În sfârșit, decizia îi aparține. Eu nu pot decât să sper că vom avea parte de alegeri curate și corecte, așa ar fi frumos, având în vedere că facem parte din PNL Cluj. Cred că alegerile acestea sunt un bun prilej și pentru noi să dovedim că în PNL există democrație și că membrii de partid sunt lăsați să voteze după cum le dictează inima. Sunt convins că dacă oamenii vor fi lăsați să-și exprime votul liber, voi câștiga aceste alegeri.

Rep. De ce crezi că ești mai potrivit decât Uioreanu la șefia PNL?

M.S. Se impune ca Organizaţia noastră să câştige un nou lider care să aducă rezultate foare bune pentru partid, care să-i unească și nu să-i dezbine, pe toți membrii partidului. Cred că un lider trebuie să fie apropiat, în egală măsură, atât de parlamentari cât și de primari, consilieri sau șefi de organizații sau simpli membri de partid. Este nevoie de un lider interesat să promoveze interesul partidului, mai presus de interesul personal, care să muncească pentru dezvoltarea organizaţiei, pentru convingerea electoratului. Să nu uităm că alegerile europarlamentare şi prezidenţiale sunt primul nostru examen, urmate mai apoi de alegerile locale. Avem foarte multă treabă pe care eu vreau să o fac și pentru care am tot timpul din lume!

Rep. Cine crezi că te va sprijini la vot?
 
M.S. Mă aștept ca toți colegii mei să mă voteze pentru că ei sunt cei care îmi dau forță și convingerea că voi câștiga. Le-am fost întotdeauna un bun sfetnic, am lucrat cot la cot cu ei, de fiecare dată când au fost campanii electorale, niciodată nu am spus nu atunci când am fost solicitat, am credință în suflet și cred că împreună putem face lucruri mari pentru PNL și pentru Cluj. Desigur, mi-aş dori enorm să am și sprijinul lui Marius Nicoară pentru că el rămâne pentru mine un adevărat lider. Este omul în care am crezut la început, care m-a sprijinit cu drag și care m-a încurajat, omul pe care la rândul meu l-am ajutat cu tot ce mi-a stat în putere. Sunt foarte multe probleme care trebuie rezolvate în cadrul PNL Cluj, dar sunt convins că pot reinstaura echilibrul și unitatea care ne lipsesc acum atât de mult. Oamenii trebuie să-și recapete sentimentul de apartenență, să știe cu certitudine că sunt parte din PNL Cluj, că acest partid poate aduce tot ce-i mai bun pentru județ.

D.P.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>