Rectificarea bugetara a fost amanata, iar blocul lui Radu Ciobanu “ramane (inca) in picioare”!

La ora la care am inceput redactarea acestor randuri, 19.45, sedinta Consiliului Local floresti nu s-a incheiat, insa subiectele cele mai fierbinti au fost intens dezbatute si votate.

Rectificarea bugetului local nu a fost supusa discutiilor pentru ca de la Finante nu s-au primit rectificarile salariale si nici sumele alocate, astfel ca la propunerea primarului Sulea acest Proiect de Hotarare va fi discutat luni sau marti (n.red. saptamana viitoare) in cadrul unei sedinte cu caracter extraordinar.

Punctul trei pe ordinea de zi a fost “Proiect de hotărâre privind modificarea/revocarea H.C.L. nr. 86/06.06.2013, privind aprobarea documentaţiei pentru PUZ “ Construire imobil de locuinţe cu funcţiuni comerciale la parter si locuinţe colective la etaje P+2E+E retras“ situate în localitatea Floreşti, str. Cetăţii, nr. 44, beneficiar Cioban Radu.”

SANY4517

Presedintele de sedinta, viceprimarul Pop Victor Ticu i-a dat cuvantul unuia dintre cei 12 proprietari si vecini cu imobilul lui Radu Ciobanu (n.red aflat in constructie), care au atacat in contencios HCL prin care s-a aprobat acest PUZ-PUD.

Discursul domnului Nicolae Cristea, integral, il vom prezenta in cursul zilei de maine.

Discutiile au durat mai bine de 45 de minute si pe alocuri au fost destul de dure, insa nu au depasit bunul simt.

Unul dintre consilieri a dat citire unei adrese primita de la Prefectura Cluj prin care se atragea atentia ca documentatia prin care s-a dat Aviz de Constructie este “NULA de DREPT”, aceasta necontinand documente care sa ateste consultarea publicului.

CIRCUL a continuat minute bune, cu acuze de o parte si de alta, inclusiv prin exprimarea de pareri diferite intre doi functionari din cadrul Serviciului de Urbanism Primaria Floresti (!!!), lecturarea unui Proces Verbal prin care trei proprietari si-ar fi dat acordul ins cris pentru …ATENTIE “Construirea de Casa de Locuit, la parter spatii comerciale (vulcanizare, spalatorie, magazin alimentar), iar la ETAJE APARTAMENTE de LOCUIT”.

Reprezentantii celor 12 petitionari au contestat documentul si inclusiv semnaturile celor trei persoane.

“Este un FALS ORDINAR”, a strigat unul dintre petitionari.

La propunerea viceprimarului Pop Victor Ticu s-a trecut la vot, insa la unul total neobisnuit, compus din doua intrebari:

“Cine este pentru Amanarea Proiectului pentru Modificare?” si “Cine este pentru Revocare?”

10 consilieri au votat pentru amanarea pentru modificare, 5 impotriva si doi s-au abtinut, un lucru total gresit si neconform cu Pproiectul supus votului.

A fost luat in considerare doar al doilea vot, unde 6 consilieri au votat pentru revocare, 10 impotriva, iar un consilier s-a abtinut.

Astfel, blocul lui Radu Ciobanu ramane (inca) in picioare si lucrarile ar putea fi reluate inca de maine.

In cursul zilei de maine vom reveni cu amanunte.

Codin SAMOILA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>