EDITORIAL LIVIU ALEXA (ziardecluj.ro) – O fotografie pentru Rares Bogdan

Cu acceptul jurnalistului Liviu Alexa, ziardecluj.ro, cotidianul electronic florestistiri.ro publica un senzational, emotionant si adevarat editorial despre…cum unii, mari de tot, ahtiati “dupa sticla” inteleg sa-si faca meseria.

Aseara, Rares Bogdan a facut niste Jocuri de Putere la Realitatea TV. Nu cu ministri sau oameni de stat, ci cu Mihai Iisus Lucan.

rares bogsan

Cu totul intamplator si fara bani marcati la tescherea, Rares Bogdan s-a simtit dator sa practice cea mai rusinoasa activitate a unui jurnalist: spalatul de cadavre, ii spunem noi in breasla.

Iar Rares a spalat aseara pe tot progra

Sa nu ma inteleaga Rares gresit: asa cum ii scriam intr-un sms azi dimineata, ii respect respectul fata de Arsinel.

Dar nu il respect cand calca in picioare meseria. Aseara, numele lui Rares Bogdan s-a transformat pentru cateva zeci de minute in Mihai Gadea.

Rares Bogdan a practicat aseara jeg-jurnalismul, negandindu-se nici macar o secunda sa ii dea si lui Emanuel Ungureanu posibilitatea sa isi spuna parerea.

Draga Rares, ma gandesc serios sa sterg articolul admirativ despre tine de pe blogul meu. Te-ai reincarnat aseara in Misu Gadea si nu cred ca mai meriti sa stai pe nevalorosul meu blog. Esti ca oricare.

Draga Rares, si tu, si alti colegi neprihaniti ai breslei clujene, precum imaculatul Mihnea Maruta, Lumina Deontologiei Jurnalismului Romanesc, ati tolerat ani de zile Lucanul. Stiati ce face, stiati cum se comporta, ati vituperat impotriva alora mai mici gen Moisin, ca sa se vada ce cocosi sunteti!

Tudor Stirbu, eu sau Mihai Soica, poate nu cei mai influenti ziaristi din lume, am aratat mereu ca acest Dumnezeu medical este o pacoste. Nu ati venit niciodata alaturi.

Draga Rares, tu, om citit, tu, tata, tu, ortodox cu frica lui Dumnezeu, tu trebuie sa ma lasi sa iti ofer un cadou.

Priveste cadoul meu. Este un tatuaj vizual care ti se va imprima tot restul vietii pe retina sufletului. Iti doresc sa nu mai poti sa o stergi niciodata pe Adina Bleotu de pe retina. Fata de mai jos, draga Rares, implineste azi un an de moarte. Ea este fata pentru care Lucan nu a avut timp, ea este nimicul deloc faimos care nu a incaput in vizorul Lucanului.

Uite-ta la ochii ei, Rares.

in memoriam

Iti urez jurnalism fericit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>