Vârsta de pensionare pentru femei va crește, spune ministrul Muncii

Femeile se vor pensiona mai târziu, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, care a precizat că avem o recomandare pe ţară şi trebuie s-o respectăm, “pentru că suntem într-o horă şi trebuie să jucăm toţi la fel”.

Invitată la realitatea TV, în cadrul emisiunii Realitatea la raport, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu a declarat că vârsta de pensionare pentru femei va creşte.

BUSINESS STOCK IMAGES

”Din 2035, avem o recomandare pe ţară! Vârsta de pensionare a femeilor să fie egală cu cea a bărbaţilor.

Toată lumea se va alinia la acest lucru. În Franţa o s-o facă, pentru că suntem într-o horă şi trebuie să jucăm toţi la fel. Luptăm pentru egalitate de gen. Trebuie să respectăm nişte reguli. Tot ce am putut să fac a fost să negociez la sânge ca să fie cât mai târziu. Până în 2035 cine ştie ce se va mai modifica”, a declarat Mariana Câmpeanu.

D.P.

Ministerul Muncii a propus în Strategia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă 2013-2020 să egalizeze vârsta de pensionare pentru femei și pentru bărbați și să susțină reforma pensiilor prin promovarea șanselor de angajare a lucrătorilor vârstnici. Ce ar însemna acest lucru? Ca din 2015, femeile să iasă la pensie la vârsta de 65 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>