In Floresti, indiferenta este vizibila, “fenomen” confirmat la dezbaterea publica pe tema transportului in comun

Dezbaterea publica organizata de Primaria Floresti pe tema transportului public de persoane in cadrul Zonei Metropolitane Cluj s-a bucurat de prezenta a doar aproximativ 250 de persoane si de alocutiunile vicepresedintelui C.J. Cluj, Vakar Istvan, consilierilor judeteni Alexandru Coroian, Mihai Seplecan si, evident, ale primarului Horia Sulea.

Prezenta redusa este un semn clar ca INDIFERENTA face, din pacate, legea in societatea romaneasca, nemultumirea fiind mult mai usor de expus pe retelele de socializare.

Edilul localitatii Floresti a afirmat ca acest tip de dezbatere a avut sau urmeaza sa aiba loc in toate localitatile din Zona Metropolitana Cluj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Afirm ca in doua-trei saptamani vom avea Compania de Transport Metropolitan (ex-RATUC) in Floresti, si va opera pe 4 trasee. Acestea ar fi: Traseul 1: Porii – Multiserv – Eroilor, Cetatii III, Cetatii II – Tautiului – Poligonului – E60 – Bucium, cartier Manastur. Traseul 2: Simion Barnutiu – G.Doja – Horea – Somesului (intersectie cu Horea) – E60 – Bucium, cartier Manstur. Traseul 3: Capatul localitatii Floresti – E60 – Bucium, cartier Manastur. Iar traseul numarul 4 va fi sat Luna de Sus – Bucium, cartier Manastur. Un abonament va costa indiferent de distanta 90 lei, cu un abonament gratuit pe una dintre liniile din municipiul Cluj-Napoca. Numarul de curse va fi flexibil, cu intervale de la 15-20 minute, iar in orele de varf la 5-7 minute” a afirmat primarul Sulea.

Tot primarul localitatii floresti a mai afirmat ca subventiile vor fi mentinute si chiar sporite.

Vicepresedintele C.J. Cluj, Vakar Istavan, le-a transmis celor prezenti in sala ca toate localitatile din Zona Metropolitana se confrunta cu aceeasi problema si ca este incantat de organizarea acestei dezbateri.

“Concurenta este binevenita si sper ca Asociatia Metropolitana sa rezolve problema transportului public de persoane”, a spus Vakar Istvan.

Cei prezenti in sala au adresat intrebari primarului si vicepresedintelui C.J. Cluj si adus in discutii cateva aspecte negative din actualul sistem de transport: Orar deficitar in orele de varf; Abonamente doar in ultimele zile ale lunii; Lipsa rampelor pentru persoanele cu dizabilitati; Modernizarea statiilor si instalarea de case bilete si desfiintarea sistemului de plata la sofer; Statie in zona Polus; etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>