BAUMAX pleaca din Romania, iar Praktiker a anuntat vanzarea operatiunilor!

Încă un lanț de magazine părăsește România și întreaga Europă de Est. În țara noastră a înregistrat cele mai mari pierderi. Este vorba despre retailerul austriac de bricolaj Baumax, care are 15 magazine în România.

Fondatorul Baumax, Karl-Heinz Essl, își scoate colecția personală de artă la locitație pentru a salva compania de colaps. El speră ca veniturile să acopere salvarea operațiunilor Baumax din țara mamă. Fondurile sunt insuficiente pentru Europa de Est, în condițiile în care extinderea în această parte a Europei “nu s-a justificat”.
Baumax a înregistrat în 2012 o pierdere de 126 milioane euro, potrivit Die Presse.

baumax 03 calea turzii

Cele mai mari pierderi au fost raportate în România, de 26 milioane euro, şi Turcia, 14 milioane euro, potrivit Novinite, citează Mediafax.

Piaţa românească a retailului de bricolaj este în cădere liberă. Practiker a anunțat vânzarea operaţiunilor din România, unde deţinea 27 de magazine. Și OBI se va retrage.

Grupul britanic Kingfisher a preluat anul trecut, ce la grupul francez Besson, magazinele Bricostore din România, care sunt transformate în Brico Depot.

sursa: dcnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>