Consilierii locali floresteni impart 1.200.000 de lei Cultelor, Sportului si Asociatiilor si Fundatiilor

Primarul localitatii Floresti, dl. Horia Sulea, a convocat Consiliului Local Floreşti, pentru data de 28 aprilie 2014, ora 13.00.

Consilierii locali au la dispozitie suma de 1.200.000 de lei, bani proveniti din diferenta dintre venituri si cheltuieli, pentru a o aloca Cultelor, Sportului si Asociatiilor si Fundatiilor care au depus cereri la secretariatul primariei pentru sustinerea activitatilor.

SANYO DIGITAL CAMERA

“Am lasat la latitudinea consilierilor locali de a aloca suma de 1.200.000 de lei Cultelor, Sportului si Asociatiilor si Fundatiilor, dupa cum considera domniile lor ca ar fi mai potrivit. Din ce am inteles eu, in urma discutiilor pe care dansii le-au avut pe comisii, suma a fost impartita, dar nu punctual, ci pe trei subcapitole”, ne-a declarat primarul Horia Sulea.

Astfel, in cadrul sedintei de ieri a Consiliului Local Floresti s-a decis ca Asociatiile si Fundatiile care au depus cereri de alocari de bani sa primeasca suma de 90.000 lei, Sportul – CS Hayashi si alte cluburi, suma de 283.000 lei, iar CULTELE, SURPRIZA MARE (!), 827.000 lei.

De mentionat, in 2013, CULTELOR li s-a alocat suma de 600.000 lei! (http://florestistiri.ro/?p=2351 – In Floresti, CULTELE primesc bani multi si grei! – 31 ianuarie 2014)

Sedinta are caracter ordinar. Iata ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre aprobarea Regulamentului de finanţare nerambursabilă din fonduri publice a structurilor sportive din comuna Floresti, a cererii de finanţare (tip) şi a Contractului de finanţelor (tip).

2. Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al comunei Floreşti pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România.

3. Proiect de hotărâre privind Regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile de la bugetul local , acordate în baza Legii nr. 350/2005, privind finanţările nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

4. Proiect de hotărâre privind stabilirea unor măsuri pentru derularea procedurii de acordare de finanţări nerambursabile din bugetul local al comunei Floreşti, pentru anul 2014, în domeniile: cultură, culte, sport şi asistenţă socială.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea finanţării multianuale a lucrărilor de modernizare a drumurilor comunale prin asfaltare în comuna Floreşti.

3 thoughts on “Consilierii locali floresteni impart 1.200.000 de lei Cultelor, Sportului si Asociatiilor si Fundatiilor
 1. Pai normal, deaia nu sunt bani pt. centura de sud a florestiului, pt. ca pe Valea Garbaului, primarul Horia Sulea in loc sa dea bani la centura ii da la CATEDRALA MANTUIRII de pe Valea Garbaului.

  Nu o sa aveti centura de ocolire pe Valea Garbaului in urmatorii 5 ani, dar o monstruozitate de catedrala din beton, de milioane de euro, din banii primariei Floresti, o sa aveti! Garantat Horia Sulea :)))))))))

    

  • Zoli, primarul tot a facut ceva: centura/macadamul de nord :). Asa, am putut si eu sa ajung in acea zona si sa ma plimb printre stejarii pufosi. Zona e foarte frumoasa si merita sa fie vazuta.

   Cat despre banii pentru centura de sud, subiectul a fost discutat de mai multe ori chiar in acest ziar. O alta varianta, a celor din Cluj de data asta era o alta centura, care pleaca de la Cora si ajunge in Gilau. N-am mai auzit nimic de asta …

     

 2. Asociatia se numeste “Parohia Ortodoxă Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” si a realizat pana acum un beci pe Valea Garbaului cu numele “Catedrala lui Sulea”. Aceasta Catedrala tine loc de centura de ocolire care trebuia realizata acolo, pe Valea Garbaului, cu fondurile care au fost si sunt in continuare alocate de la primarie catre “Catedrala lui Sulea”

    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>