Florestiul are un Consiliul Local de tot…rasul!

Sedinta Extraordinara a Consiliului Local Floresti, programata astazi, luni 28 aprilie, pentru ora 13.00, s-a transformat intr-o URIASA PORCARIE ELECTORALA, miza fiind impartirea banilor asociatiilor (ONG-uri), cluburilor sportive si…cultelor.

La primul punct pe ordinea de zi era trecut “Proiect de hotărâre aprobarea Regulamentului de finanţare nerambursabilă din fonduri publice a structurilor sportive din comuna Floresti, a cererii de finanţare (tip) şi a Contractului de finanţelor (tip).”

Ei bine, protagonistii boicotarii acestui proiect de hotarare, in ordinea luarilor de cuvant, au fost consilierii Ioan Maja si Nicolae Olteanu.

floresti cons local 004

“Stiu ca acest regulament a fost aprobat in 2010 prin HCL. Stiu ca asociatiile sportive trebuiau sa prezinte cereri, contracte si criterii de finantare. De cand se aplica?”, a intrebat consilierul I.Maja.

Inspectorul de specialitate pe probleme de sport si tineret din cadrul Primariei Floresti, Adrian Gherman, i-a raspuns ca in materialul de prezentare si pus la dispozitie de catre aparatul primarului aceste. Acesta doar trebuie citit atent.

Consilierul liberal Andras Laar a intervenit prin a-i aduce aminte lui Ioan Maja ca aceasta comisie care trebuie infiintata este stipulata prin lege.

“Comisia care se va infiinta va evalua si selecta dosarele depuse de catre ONG-uri, culte si asociatiile sportive. Exista un regulament de fucntionare, dar si criteriile de punctare a fiecarui dosar depus”, a afirmat A.Laar.

Mini-spech-ul liberalului Andras Laar l-a infuriat vizibil pe Nicolae Olteanu (PDL).

Ce a urmat merita citit si retinut!!!

“Ma deranjeaza ca exista comisii. Mai buna comisie decat PARLAMENTUL Florestiului, Consiliul Local, adica, nu exista. Nu sunt de acord cu infiintarea comisiei, insa sunt de acord cu criteriile si punctajele, dar nu ca acestea sa fie discutate intr-o comisie speciala – Nicolae Olteanu.

A venit si replica primarului Horia Sulea

Primarul Horia Sulea a tinut sa le spuna celor doi contestari ca infiintarea acestei comisii, respectiv al Regulamentului de finanţare nerambursabilă pentru sport, asociatii si culte’, nu este un moft personal.

“Domnilor consilieri, voi chiar nu intelegeti ca legea ma obliga sa formez aceasta comisie. Unii dintre dumneavoastra nu ati avut nici macar bunul simt sa cititi actele pusele la dispozitie”, a afirmat pe un ton ridicat primarul Horia Sulea.

Edilul Horia Sulea a solicitat in urma cu aproximativ un an si jumatate un AUDIT privind modul de cheltuire a banilor alocati de fosta administratie, iar Curtea de Conturi i-a cerut in mopd expres primarului localitatii Floresti infiintarea acestei comisii.

Consilierul Calin Voda (PSD) a propus ca tot consilierii sa faca parte din aceasta comisie, adica toti 17, si dosarele sa fie luate la…lecturat.

Presedintele de sedinta, consilierul Julien Muntean a propus evacuarea publicului, inclusiv a jurnalistilor, pentru ca cei 16 consilieri prezenti (a absentat Ioachim Vancea – exprimar, PDL), sa voteze comisia.

Conform legii, componenta comisiei nu trebuie cunoscuta de publicul larg, ci abia dupa rezolvarea problemelor, adica impartirea banilor.

Nicolae Oltean si-a revenit. Dar cum?

Cel care nu dorea infiintarea comisiei nici in ruptul capului, consilierul pedelist Nicolae Oltean, s-a declarat “pentru” dupa ce a realizat ca propunerea cu 17 consilieri va trece.

Cum in sala erau 16 consilieri, iar Tatiana Hinteuar (PNL) s-a declarat incompatibila, comisia a fost completata cu 6 functionari din cadrul Primariei, conform Legii care stipuleaza ca 40% din aceasta trebuie completata cu personal din aparatul primariei.

Si uite asa, dupa aproximativ 2 ore, am ajuns sa avem o “Comisie Black Jack” – 21 membri.

Tatiana Hinteuar sa fie singurul consilier incompatibil?

Ioan Maja nu s-a declarat incompatibil, desi este membru in C.S. UNIREA Floresti, insa a declarat ca la alocarea banilor pentru sport se va abtine.

Totusi, noi stim ca mai sunt doi consilieri locali incompatibili, prin functiile de consilieri parohiali cu juramant depus.

Irimies Costan ce-a cautat la votarea comisiei?

La fiecare sedinta de consiliu local, satul Tauti este reprezentat de catre domnul Irimies Costan. Cand s-a cerut plecarea publicului din sala, din neatentie, credem, presedintele de sedinta Julien Muntean a uitat sa-i ceara eliberarea fotoliului. A ramas in sala si a asistat.

Luni, 5 mai, de la ora 17.00, “Comisia Black Jack” se reuneste pentru a dezbate cererile de finantare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>