Primaria Floresti mai organizeaza doua licitatii, dintre care una pentru “implementarea unui sistem de semaforizare inteligenta pe DN1″

In luna iunie, Biroul de Achizitii si Investitii din cadrul Primariei Floresti a organizat trei licitatii privind dezvoltarea infrastructurii localitatii. Este vorba despre “Proiect Tehnic Centura Floresti”, “Remiza P.S.I.” si “Modernizarea a 19 drumuri prin asfaltare”. Castigatorii licitatiilor urmeaza a fi anuntati in urmatoarele doua saptamani.

Conform afirmatiilor inspectorului Florin Zanc, in aceasta saptamana pe Serviciul Electronic de Achizitii Publice vor fi publicate caietele de sarcini pentru organizarea a inca doua licitatii.

semafor-1024x527

“Pana la finele lunii iulie vom oraniza licitatiile pentru lucrarile de introducere a retelelor aeriene in subteran pe strada Avram Iancu, din dreptul Polus Center si pana la intersectia cu strada Plopilor, pe ambele parti ale drumului, respectiv implementarea unui sistem de semaforizare inteligenta care sa înceapă de la intersecţia strazii Avram Iancu cu Plopilor pana la sensul giratoriu din fata primarie.”

Conform unui raport al Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, in fiecare dimieata, de luni si pana vineri, intre orele 06.00-08.30, potrivit masuratorilor, in medie 14.000 de masini parcurg DN1 – Avram Iancu, dintre care doar 2.000 intra in Floresti. Restul autovehicuelor iau drumul municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit datelor oficiale ale IPJ Cluj, in cursul anului 2014, în perioada 1 ianuarie – 31 mai, pe Drumul National 1, in localitatea Floresti, pe tronsonul cuprins intre km 482+400 si km 487+504, s-au produs 13 accidente soldate cu victime.

Acestea au avut ca si urmari ranirea grava a 4 persoane si vatamarea corporala usoară a 11 persoane. Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2013, pe acelasi sector de drum au avut loc 13 accidente rutiere, in urma carora o persoana a prezentat leziuni grave, iar 13 au fost ranite uşor.

“Poliţiştii clujeni desfăşoară zilnic activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pentru fluidizarea și desfășurarea în condiții de siguranță a circulaţiei rutiere pe DN 1 (E60), în localitatea Florești”, transmit reprezentanţii IPJ Cluj.

Codin SAMOILA

One thought on “Primaria Floresti mai organizeaza doua licitatii, dintre care una pentru “implementarea unui sistem de semaforizare inteligenta pe DN1″
  1. Ba fratilor , o sa fie o mare teapa , peste tot pe unde s au pus semafoare s a distrus tot traficul…

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>