UPDATE: ora 10.50 – Informatii si imagini noi cu viitoarele blocuri din… poarta Fermei de Pui Amareto/ Inspectorii de la Urbanism si Agentii Politiei Locale Floresti ar face bine sa investigheze acest subiect. Ne intoarcem in perioada 2006-2012?

M-am trezit cu noaptea-n cap pentru a le da de lucru inspectorilor din cadrul Biroului de Urbanism Primaria Floresti si numerosilor politisti locali, in special acelora care au hobby-ul de a se plimba cate trei-patru in masina de serviciu in cautarea de…”evenimente neplacute”.

La aproximativ 400 de metri de sediul Primariei Floresti, in partea de sud, pe un teren aflat in spatele imobilelor situate pe strada Eroilor nr. 15, 17 (Roka Premium Center), 19, 21 si 23, cu intrare de pe strada Cetatii III – Prin Urcarea pe Trotuar (!!!) – au inceput de cateva zile bune lucrarile la, banuiesc eu, UN MARE ANSAMBLU de BLOCURI.

UPDATE: ora 10.50 – Informatii si imagini noi

Din informatiile pe care le detinem, neoficiale, constructorul si benificiarul constructiei ar fi Alexandru Varvari.

Pe terenul din imagini urmeaza a se ridica un ANSAMBLU de BLOCURI, nu stim cate si care este regimul de inaltime, insa ii AVERTIZAM pe VIITORII floresteni care isi vor cumara apartamente in aceste blocuri ca acestea vor fi…NAS in NAS cu FERMA de PUI AMARETO. Sa nu spuna ca nu au stiut sau ca cineva le-a spus ca FERMA PLEACA pentru ca VIN EI!

Au trecut 2 Ore de la publicarea materialului si la locul constructiei nu si-a facut aparitia nici un inspector de la urbanism sau politist local. Astazi este joi, zi lunga in Primarie, deci timp mai este. Nu?

Imagini noi pe https://www.facebook.com/FlorestiStiri.Ro -

breaking-news - Copy

Basculante de mare tonaj au carat pamantul excavat si s-au plimbat pline de noroi pe strazile Cetatii III si Eroilor fara ca vreun politist sa le intrebe de sanatate, asta dupa ce au reusit sa deniveleze trotuarul. Apoi, acestea s-au intors cu pietris si materiale de constructie (conducte si hidranti) si politistii condusi de inspectorul Cristian Bonda…nicaieri.

- Imagini concludente doar pe https://www.facebook.com/FlorestiStiri.Ro -

Trecem si la inspectorii de la Urbanism

De ce doar banuiesc ca se lucreaza la UN MARE ANSAMBLU de BLOCURI? Pentru ca nu am CONFIRMAREA SCRISA printr-un PANOU de SANTIER, insa desfasurarea de forte si “schitele” de pe teren imi ofera acest sentiment. Inspectorii de la Urbanism sunt OBLIGATI sa ne spuna CE, CINE, DE CAND SI PANA CAND CONSTRUIESTE SI DE INALTIME.

Din start, executantul lucrarii si, implicit, beneficarul acesteia, au pornit cu stangul, prin incalcarea legii.

Toate regulile si normativele in constructii obliga la:

Pe intreaga durata a executarii constructiei, la deschiderea stradala, in loc vizibil, trebuie afisat un panou pe care veti afisa datele de identificare ale constructiei respective. Panoul trebuie sa aiba dimensiuni de minim 90×60 cm si sa contina urmatoarele informatii;
- Denumirea constructiei, de ex. “casa de locuit”;
- Adresa constructiei;
- Beneficiarul – persoana fizica ori juridica;
- Denumirea proiectantului general;
- Denumirea constructorului/executantului imobilului;
- Numarul autorizatiei de construire si data emiterii acesteia;
- Termenele de executie a consttructiei (data de incepere si data de incheiere)
Atat beneficiarul, cat si arhitectul si constructorul au obligatii clar stabilite pe parcursul derularii lucrarilor de constructie.
Obligatiile Beneficiarului
Beneficiarul lucrarii are obligatia de a urmari dsfasurarea lucrarilor prin intermediul unui diriginte de santier desemnat care colaboreaza cu responsabilul tehnic numit de executant. Este obligatorie intocmirea unei carti tehnice a constructiei, pe perioada executiei aceasta cade in sarcina dirigintelui de santier, iar dupa aceea beneficiarului. Beneficiarul trebuie sa semneze receptia lucrarii la termenul final de executie si apoi receptia finala dupa perioada de garantie, urmarind evolutia in exploatare a constructiei.
Obligatiile Arhitectului
- Are dreptul si obligatia urmaririi lucrarilor in diversele faze ale acestora;
- Orice neconformitate intre proiectul autorizat si lucrarile faptice trebuie raportata beneficiarului si in functie de situatie organismelor abilitate;
- Efectuarea de inspectii periodice pe parcursul intregii lucrari, verificara starea categoriilor de lucrari si evolutia financiara a acestora.
Obligatiile Constructorului/Executantului
- In conformitate cu contractul de antrepriza, constructorul are obligatia de a asigura calitatea constructiilor;
- Trebuie sa sesizeze beneficiarului imediat, orice neconcordanta din proiect pentru ca aceasta sa fie corectata de catre proiectant;
- Sa nu inceapa executia lucrarii daca nu exista autorizatie de construire;
- Sa efectueze toate lucrarile conform proiectului tehnic de executie, respectandu-l intocmai.

La aceste reguli si norme se mai adauga una: instalarea unei pompe pentru spalarea utilajelor de fiecare data cand acestea se pregatesc sa traverseze drumuri publice.

Logic, pentru pastrarea curateniei domeniului public!

Asteptam reactia inspectorilor Biroului de Urbanism si agentilor din Politia Locala.

- Imagini concludente doar pe https://www.facebook.com/FlorestiStiri.Ro -

Codin SAMOILA

One thought on “UPDATE: ora 10.50 – Informatii si imagini noi cu viitoarele blocuri din… poarta Fermei de Pui Amareto/ Inspectorii de la Urbanism si Agentii Politiei Locale Floresti ar face bine sa investigheze acest subiect. Ne intoarcem in perioada 2006-2012?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>