Comunicat de presa – Primar Horia Sulea – “Investitiile sunt la ordinea zilei in Floresti. Centura de sud, LIDL, reduceri bilete CTP, extindere linie M26″

“Dacă în România investițiile sunt din ce în ce mai rare, în Florești dezvoltarea și investițiile sunt la ordinea de zilei.
În primul rând, suntem încântați că cei de la Luca Way, care au câștigat o licitație în acest sens, sunt extreme de aproape cu finalizarea Proiectului tehnic privind Drumul de Ocolire SUD, Florești – Cluj Napoca (Mănăștur). Planșele sunt gata, devizele sunt finalizate.

În cursul acestei săptămâni probabil va avea loc predarea Proiectului în sine. Pot să vă spun că acesta arată excelent, iar Devizul ne indică o sumă mai mult decât acceptabilă, apropiată de previziuni. Drumul de Ocolire SUD, Florești – Cluj Napoca (Mănăștur) va fi realizat din efort bugetar propriu, credit, din păcate fără vreun sprijin de la Guvern. Asta e! Nu pot dezvălui suma pentru că va urma o achiziție publică legată de accesarea unui împrumut pentru realizarea investiției. Repet, împrumutul va greva doar o treime din bugetul comunei. Dar beneficiul pentru floreșteni va fi imens. Visul de a se decongestiona traficul va deveni realitate.

sulea 22

Drumul va avea parte carosabilă de 7,8 metri, trotuar de 1,5 metri, pistă de biciclete de 2 metri și, normal, sistem de drenaj și rigole. Și dacă tot suntem la capitolul vise realizate, aș dori să reamintesc că de luni autobusele ce acoperă linia M26, cu plecare din Cetatea Fetei, circulă până la Opera Maghiară. Iar biletul pe orice cursă Florești – Cluj a fost redus ca preț, fiind acum doar doi lei, la fel ca în municipiu.

De asemenea, trebuie să notăm și faptul că LIDL vine la Florești. Este un retailer pe care de ani de zile floreștenii și l-au dorit aproape de ei. Am eliberat deja certificatul de urbanism. Locația va fi adiacentă străzii Eroilor, în zona sensului giratoriu. Vorbim de o investiție privată semnificativă, care va beneficia de aproape 100 de parcări, spații verzi și o suprafață generoasă a magazinului propriu zis.

Nu în ultimul rând, la finele săptămânii trecute a fost publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice o investiție de un million de lei, licitația privind realizarea a patru stații de pompare apă: două de apă menajeră pe Urușagului și Dumitru Mocanu și două de apă pluvială pe Ioan Rus și pe Florilor. Prin această investiție din fonduri proprii ale administrației locale se va realiza o și mai bună sistematizare a canalizării în zonă.

Iată câteva date legate de investiție:
Numar invitatie: 367039 / 06.11.2014
Denumire contract: “REALIZAREA A 4 STAŢII DE POMPARE APE UZATE, MENAJERE SI PLUVIALE, SISTEMATIZAREA CANALIZARII MENAJERE PE STRĂZILE URUŞAGULUI ŞI D. MOCANU, LOC. FLOREŞTI”
Obiectul contractului:
Execuţie lucrări conform caietului de sarcini si proiectului tehnic in cadrul: “REALIZAREA A 4 STAŢII DE POMPARE APE UZATE, MENAJERE ŞI PLUVIALE, SISTEMATIZAREA CANALIZĂRII MENAJERE PE STRĂZILE URUŞAGULUI ŞI D. MOCANU, LOC. FLOREŞTI”.
Lucrari: 932.929 lei Diverse+neprevăzute: 65.305 lei Total: 998.234 lei Valoarea cheltuielilor diverse si neprevăzute reprezintă 7% din valoarea estimată a lucrărilor.
Valoare estimata: 998,234 RON
Garanţie de participare
Cuantumul garanţiei de participare este de 18.658 lei. Data la care se va face echivalenţa garanţiei de participare din lei în altă valută este data publicăarii invitaţiei de participare. 2. Perioada de valabilitate a garanţiei de participare: 90 zile de la termenul limită de depunere a ofertei.
Garanţie de bună execuţie
Cuantumul garanţiei de bună execuţie este de 10 %, din preţul contractului de lucrări fără TVA și se va constitui prin scrisoare de garanţie bancară (formular 18), prin reţineri succesive sau prin orice alt instrument de garantare (conform art. 90 din HG 925/2006).
Criteriu de atribuire: Preţul cel mai scăzut
Data limită de depunere a ofertelor: 25.11.2014 10:00
Data si ora deschiderii ofertelor: 25.11.2014 11:00
Data limită de valabilitate a ofertei: 90 zile (de la termenul limită de primire a ofertelor).”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>