Asociația Română a Cărnii cere Parlamentului reducerea TVA la carne

Asociația Română a Cărnii (ARC) a transmis o scrisoare deschisă președintelui Senatului și președintelui Camerei Deputaților în care le solicită ajutorul direct în vederea scăderii TVA la carne.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, ARC solicită aprobarea prin vot a inițiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne și preparate din carne, depusă deja la Camera Deputaților, în 10 martie a.c.

carrefour polus

“TVA la nivelul de 24% încurajează evaziunea fiscală și competiția neloială. Producătorii și procesatorii români de carne sunt la limita profitabilității și situația s-a înrăutățit și mai mult după reducerea TVA în Ungaria, la 5% pentru carnea de porc. Din datele Asociației Române a Cărnii, evaziunea fiscală este de aproximativ 13 miliarde de euro, adică 75% din TVA-ul care ar trebui încasat la bugetul de stat. Din păcate, nici 10% din TVA nu este colectat și astfel statul este păgubit în fiecare an cu 600 de milioane de euro, din cauza evaziunii fiscale la carne și la preparatele din carne. De aceea, solicităm aprobarea prin vot a inițiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne și preparate din carne”, a declarat Radu Timiș, președintele ARC, în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, prioritatea industriei cărnii pentru anul 2015 este reducerea TVA la carne și la preparatele din carne la 5%.

sursa: Agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>