Va place stema localitatii Floresti?

Floresti are HARTA si STEMA. Cea din urma, STEMA, a fost aprobata pe data de 16 mai in cadrul unei sedinte a Consiliului Local Floresti.

Consilierii locali au analizat 8 tipuri de Stema, toate propuse de catre primarul Horia Sulea. S-au “calificat in finala” variantele 2 B si 5 A, iar varianta 2 B (clic pe imagine) a primit cele mai multe voturi.

“Zidul cetatii cu un turn reprezinta rangul localitatii de comuna, frunza de stajar inspira trainicie, putere si chiar stejarul pufos, Floresti fiind singura localitate unde creste acest soi de arbor. Ulcica este cel mai vechi obiect descoperit pe raza localitatii noastre in urma sapaturilor arheologice si dateaza de la inceputul neoliticului. Crucea reprezinta crestinism, iar linia curbata raul Somesul mic. Culorile alese sunt Rosu, Galben si Albastru, Tricolorul”, a explicat primarul Horia Sulea.

In Sectiunea “RECENT COMMENTS” va puteti exprima opiniile!

SANYO DIGITAL CAMERA

C.S.

4 thoughts on “Va place stema localitatii Floresti?
  1. eu as pune sub cruce “FANY” ca se pare că nu mai scapam de ei şi de preturile lor prohibitive (pt. că nu se vrea)

      

  2. avem primarie ultra-hiper-extra-supermoderna, no acum avem si stema sau o noua stema, dar imaginea localitatii lasa da dorit. Praf pe strazi si in casa, alei luminate de luna, cai si vaci alandala printre blocuri, cale de acces in Cluj zero barat, deci in concluzie noua stema ne ajuta dar nu stiu la ce!

      

  3. Tricolorul e legat de Floresti doar din 1918 incoace. De nici 100 de ani, de cand miticii au primit Transilvania moca. Despagubire de razboi. Poate n-ar fi rau sa ne aducem aminte prin stema ca bunicii nostri au trait intr-un imperiu si inainte intr-un mix cu sasii si ungurii. Si de aceea arhitectura oraselor din Transilvania seamana cu a celor din Viena sau Budapesta. Si mizeria si gropile din orase seamana cu orasele din sud si cu enorma pubela – Bucuresti. Au reusit comunistii chiar asa sa ne corupa incat sa ne simtim contopiti cu Istanbulul in loc sa ne dorim sa traim ca in Salzburg, de exemplu…?

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>