Poate va intereseaza: s-a infiintat CS Transilvania Floresti!

Cativa locuitori ai Florestiului, “unii bastinasi, altii vinituri”, impreuna cu fostul fotbalist Ilie Lazar, actualmente antrenor si detinator Licenta A – UEFA, au pus bazele Clubului Sportiv Transilvania Floresti, entitate sportiva care se adreseaza exclusiv copiilor!

In acest moment, CS Transilvania Floresti a reusit formarea a 6 grupe de copii (2005-2006), insa o mare parte a antrenamentelor se desfasoara in municipiul Cluj-Napoca, pe baza “Farmec” si pusa la dispozitie de catre directorul SC FARMEC, dl. Mircea Turdean.

Antrenorii Ilie Lazar si Laurentiu Borsan tin sa le multumeasca domnilor Mircea Turdean, Vasile Pripon si Mircea Fizesan, pentru sprijinul acordat.

Antrenamentele copiilor inregimentati la CS Transilvania Floresti se desfasoara zilnic pe terenul bazei Farmec, intre orele 9.30 si 11.30.

C S Transilvania Floresti grupa juniori n 2005 vicepresedinte LAURENTIU BORSAN stg si presedinte ILIE LAZAR dr

La ultima sedinta a Consiliului Local Floresti, antrenorul Ilie Lazar, care detine si functia de presedinte CS Transilvania Floresti, a solicitat printr-o scrisoare de motivare fixarea unui intalniri pentru gasirea celor mai eficiente si corecte masuri de colaborare intre Primaria Floresti-Consiliul Local Floresti si C.S. Transilvania Floresti.

Va prezentam Scrisoarea de Motivare:

“Stimate Domnule Primar, Stimaţi Membri ai Consiliului Local Floreşti,

Numele meu este Ilie Lazăr şi mă adresez Dumneavoastră în calitatea de preşedinte al Clubului Sportiv „Transilvania” Floreşti!

Ca profesor de educaţie fizică şi fost fotbalist de performanţă am acumulat o mare experienţă în lumea fotbalului şi în întregul sistem fotbalistic din România. Cu toate acestea, nu m-am adaptat la actualul sistem din fotbalul românesc, sistem care îţi impune, aproape forţat, să te debarasezi de onoare, de cinste, de corectitudine, de dreptate şi adevăr, de tot ce-i frumos, sănătos şi trainic într-o competiţie sportivă. Am suferit foarte mult în ceea ce înseamnă discriminarea de ordin profesional, pe criteriul moralităţii, al dreptăţii şi al adevărului, ce aduce după sine eliminare din activitatea pe care o desfăşori, desconsiderare, neajunsuri materiale, şomaj etc.

În fotbalul românesc am avut o carieră unicat, cu un traseu foarte sinuos. Am început profesia de fotbalist la vârsta de 24 de ani, iar după doi ani am fost selecţionat în Reprezentativa României – Naţionala „B”.

Startul exploziv, parcursul fulminant şi menţinerea apoi la un standard ridicat al fotbalului profesionist, au avut la bază în primul rând calitatea umană dobândită genetic, apoi educaţia, dezvoltarea activităţilor şi aptitudinilor motrice şi psihice într-un mediu cu instruire şcolară de calitate. Respectul pentru muncă şi pentru lucrul bine făcut era un deziderat la care s-au alăturat mulţi dintre elevii care visau la idealuri înalte, sub îndrumarea unor dascăli cu ţinută deontologică şi profesională înaltă, atât în Băişoara, unde m-am născut, cât şi în Săcel, unde am crescut.

Bazându-mă pe calităţile fizice, întreţinute şi dezvoltate constant, precum şi pe o gândire pozitivă şi pe credinţa în Dumnezeu, am nădăjduit că muncind cu perseverenţă, voi reuşi, în cele din urmă, să fac sport de performanţă. Cu această speranţă în inimă, cu acest crez, mi-am trăit adolescenţa, iar reuşita mea poate fi un exemplu de urmat pentru orice tânăr doritor, care nu renunţă la competiţie. Noi suntem un popor creştin şi toţi marii noştri campioni s-au declarat a avea credinţă în Dumnezeu, recunoscând implicarea divină în reuşita lor.

De aceea, am convingerea că nu vom reuşi niciodată să „renaştem din cenuşă”, nu vom fi competitivi, nici cu noi înşine, nici cu lumea exterioară, tot mai viciată de dorinţe egoiste, dacă noi nu vom fi în stare să avem o viaţă curată şi dreaptă, plină de aspiraţii care au la bază competiţia cinstită, sacrificiul şi trăirea a ceea ce dorim să realizăm, toate sub auspiciile principiilor creştineşti. Modelele occidentale, cel german în primul rând, vin să întărească încă o dată ideea că reuşeşte cine munceşte.

Prin educaţie se creează personalitatea corectă şi caracterul puternic al viitorului sportiv care, împletite cu talentul, cu dorinţa şi cu spiritul înalt de sacrificiu, pot fi implementate prin proiectul nostru, în rândul comunităţii floreştene.

Clubul Sportiv „Transilvania” Floreşti, prin preşedinte:Ilie Lazăr,
vicepreşedinţi: Laurenţiu-Sabin Borşan şi Dorin Lucaciu, secretar: Gabriel-Dănuţ Pop, cenzor:Sebastian-Petru Tecoanţă şi ceilalţi membri fondatori: Ioan Popa, Alexandru Mărginean-Matean şi Ioan Miszti, în colaborare cu Soccer Academy of America-Chicago,IL.USA şi Asociaţia antrenorilor de fotbal fără frontiere, patronate de d-nul Prof.Dr.Victor Stănculescu, vine în întâmpinarea acestor nevoi ale tinerilor din Floreşti, ale comunităţii locale în ansamblul ei.

Tinerii talentaţi trebuie ajutaţi să urmeze în viaţă o cale prin care se pot afirma, prin care pot să-şi realizeze idealurile. Afirmarea prin sport pe plan local, naţional şi internaţional va fi posibilă de acum înainte, iar tinerii comunităţii noastre vor avea această posibilitate, ţinând seama de competenţa, profesionalismul, realismul şi transparenţa echipei noastre, precum şi de obiectivele clubului.

Responsabilitatea de a schimba ordinea de zi în sport ne aparţine, iar beneficiarii vor fi în primul rând tinerii noştri, educaţi şi pregătiţi pentru marea performanţă în cadrul acestui club. Echipa de profesionişti care vine în întâmpinarea acestei doleanţe, Vă roagă, prin prezenta scrisoare de intenţie, să ne primiţi într-o audienţă, pentru ca împreună să identificăm o modalitate de colaborare.

Vă mulţumim şi vă dorim mult succes în activitatea Dumneavoastră!

Ilie LAZĂR,

Preşedinte Club Sportiv „Transilvania” Floreşti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>